Mardinli kızlar nasıl örf adetleri kültürleri nasıl?

ben giresunluyum anne tarafı doğulu ama azeri Karslı. bir mardinli kızla tanıştım 10 ay oldu her türlü fedakarlıgı yaptım delikanlılık mı desek mertlikmi yiğitlik mi desek herşeyi abisinin karşısına çıktım bu arada 5 tane abisi var.6. ayda ailelere söyledik iki tarafta türk-kürt ayrımı yaptı doğal olarak ben ayrımcı deilim. neyse ikna ettik götürdüm ailemi ailesi bir gelin almış kızın dediğine göre gelin marifetsiz beceriksizmiş yemek yapmayi blmez çocuğa bakmayı bilmez falan gibi gibi o geline 105 milyar altın takmışlar +20 bin başlık parası vermişler. bizim hatunun da ailesi biz gelin aldık bizmadet usul böyle 105 milyar altına yakın ama damatın oluyor altınlar tabiki. baslık parası da istemiyruz+olarak kızın çeyizini de alıcaksın yaklaşık 10 bin değerinde falan. benim ailem gençler sevmiş birbirlerini hani orta yolu bulalım ne gerekirse A*DAn Z ye yapıcaz falan mardin tarafı kzıın ailesi yok adet usul falan intikam alır gibi şeyler söylediler hani biz aldık bu şekilde sizde alıcaksınız işinize gelirse falan. kızın meslek yok lise terk zaten hani mesleği olan kızdan bile bu kadar şey istenmiyor. neyse o gün kalktık kızla devam ediyoruz konuşmaya dedm bunu dile getirmekte nutanıyorum ayrıca üzgünm özr dlerm ama bu tür adet örf usul yanış günah çok günah seni bir mal oalrak görüyolar satılık olark pazarlıyolar evliliğin ticaretimi olur hani baslık parası istenmiyor eyw ama ev ddaire değerinde altın nedir abi gibisnden deflarca konştk kızda adet usul falan napablrm gbi gibikızın mehir hakkı vardır o da damada düşer gönlünden ne geçerse durumu neyse onu takar. zaten
Mardinli kızlar nasıl örf adetleri kültürleri nasıl?