Beni uyaran, yapma-etme diyen insanlara çok çemkirdim zamanında..
Haklı cıktılar ...
Birilerine gercekten güvenmek aptallık mıdır ?
Harbiden aptalım. !
Haklı cıktılar ...
Birilerine gercekten güvenmek aptallık mıdır ?
Harbiden aptalım. !
Güvenmek aptallık değildir.
Bunu sadece manasız bir söz olarak algılamaman adına altını dolduracağım üşenmeden.
Senin bir insana yaptığın iyilikler, olumlu yaklaşımlar, maddi yardımlar bu kişi ya da başkaları tarafından saflık olarak nitelendirilebilir hatta kendin bile böyle düşünebilirsin.
Güvenmek, Sevmek, İnanmak vb. durumlar sonucunda istemediğin şeyler olabilir.
Güvendiğin insanın aksi bir şey yapması sende "Yanılgı" hissi uyandırabilir.
Yanıldım, tanıyamadım, ne kadar aptalım vb.
Oysa güvendiğin insanın aksine bir şey yapması o kişi ile alakalı bir durumdur.
Yani duygularına, hislerine karşı aksi beklemediğin sonuçlar almak senin önleyebileceğin bir durum değildir zira insanlara hükmedemezsin.
Sen, seversin...
Sen, güvenirsin...
Sen, inanırsın...
Ama karşındaki insanın bunlara nasıl karşılık vereceğini belirleyemez, bilemezsin.
Bu nedenle insanlara güvenirken bunun insanlar üzerinde bağlayıcılığı olduğunu düşünmemen gerekir güven sadece sahibini bağlayan bir kavramdır.
Sen güvenmeye devam et başkasının eksiklikleri, yetişmişlikleri, insanlığı, karakteri senin kontrolünde değil bu hislerine ya da duygularına ne karşılık gelecek bilemezsin.
Güvenmeden yaşanmıyor.
ilk aşkım , çocukluk aşkım... 2. kez denedik bu ocak ayında ve eski sevgilisi buna geri dönmek istediği için oda ona geri döndü beni bırakıpda... haziran ayında bir kızla çıkmaya başladım sanaldan ve 1 ay sonra ayrıldık hiç kızı gerçekte görmedim ve 2 ay sonra başka bir sevgilim olduğunda whatshapp dan ağzıma sıçtı ve sonsuza kadar gitti... gerisini sen düşün canım...? ne zaman nerede kiminle olacağı gerçekten belli olmuyor. yine sanal bir hatunla çıkıyordum ve onunla ayrıldığım gece minibüste yüzüne bile bakmadığım fakat yanımda oturan sonradan güzelliğini fark ettiğim bir kız vardı. şöför 'beton yolda inecek var mı?' diye sordu kızla ben yan yanaydık ve aynı anda evet var dedik. o sanal kız yüzünden bununlada konuşamadım bile... kimileri var bedeninden önce ruhu fahişe kimileri var... sen güvenmeye devam et benim gibi çektiğin acılar en fazla olgunlaştırır merak etme.
Sorumluluğunu üstlenebilirsen güvenebilirsin.
Ancak sonunda yanmakta var. Böyle aptalım, vah şöyle üzüldüm ama ben ona güvenmiştim nidaları ne yazık ki senin hayal kırıklığına uğradığın gerçeğini değiştirmiyor.
Karşındakine sorumluluk yüklediğini sanırsın güvenerek ama bilmezsin ki açık vermişsin. Hayatın her alanında tedbiri elden bırakmamalı. Şuursuzluğun alemi yok.
Pişeyim derken yanmakta var işin ucunda...
Tabiki de çok yanlış. Güvenme tam olarak . En başta hayata güvenme. Çünkü ne getireceği belli olmaz. Ancak çok güvensiz de olma. Şans ver insanlara. Orta yolunu bul yani :) Yap bişeyler :D
Eheh tamam tatlım ;)
Cevap
50Cevap
Yanlış kişi olduğu bariz, kurnaz ve kötü niyetlilere güvenmek aptallıktır. Aklı kullanamamaya aptallık deniyor. İnsan gözüyle değil, aklıyla görür. Aklını kullanmayan insan da bir adım sonrası düşeceği çukuru göremez.
Benim üslubum kimisine "itici" gelse de aynen şöyle açıklayacağım: Hayat bir satrançtır, 2-3 adım sonrasını görmeye çalışılmalı. Bunun için de sıkı bir gözlemcilik ve mantık gerekli. İyi bir eğitim, kişisel gelişim, kendini güçlendirmek gerekli
Hele hele size bir adım sonrasını gösteren, tecrübeli, görmüş geçirmiş, hayat tecrübesi sizden yüksek birilerine, sırf kendinizi kanıtlama hırsıyla anlamsızca isyan bayrağı açıp bile bile hataya koşuyorsanız, bu aptallıktır evet
Sorana değil, genel bir eleştiri
İşin içinde olunca dışardan nasıl göründüğüne bakamıyorsun bende zamanında aynı hatayı yaptım ondan sana hayır gelmez o kötü biri seninle oyuncak gibi oynuyor dedikleri insanı onlara karşı korudum ama sonradan farkına vardım bu aptallık değildir iyi niyettir o yüzden boşver gitsin önemli olan geçte olsa olayı anlayabilmen gerisini boşver
Ehehe manyak :)
Attım bak :P
Aslinda güvenmek hayatin en temel diregi ancak bazen guvendigin daglara kar yagiyor..
İnsanlarin cogu kimisine ön yargi ile yaklasir guvenme filan der ama bu durum tamamen tersi cikabiliyor..
Güvenmek kumar gibidir kazanadabilir kaybedebilirsin ancak guveni yavas yavas elde etmelisin körü körüne güven bile bile hata yapmak demektir.
Kaybedildikten sonra, geri kazanılamayan iki kavram var; biri güven, biri zaman.
Konu zaman değil, güvene dönersek, insanlara güvenmek, aptallık değildir.
Güven kaybetmek, aptallıktır bence. Ona olan güvenini kaybeden insan, kendi kaybeder.
Kendi adıma, bir daha asla muhatab olmam ve güvenmem o kimseye...
Güvenmeden yaşayamayız ki, düşünsene, sürekli bir paranoya hali, o zaman hayat iyice çekilmez olur. Güven bence, insanların ''varsayılan'' değerlerinden...
Herkse bilhassa iyi tanımadığın birine güvenömek aptallıktır. Yoksa her insan güven duymaya ve kendini rahat hissetmeye ihtiyaç duyar ve bu duygunun kaynağı da bunlardır zaten. Ama insan faktmrü olan her yerde bir yamuk ya da hata olacağını da asla uutmamak gerekir. İyi tanımadığın biri özellikle "güven bana" diyorsa işte o zaman kesinlikle güvenmemen gerekir. Vereceğin cevap ise kesin olmalı. Mesela şöyle: Bu dünyada iki kişiye güvenirim. Biri benim, öteki sen değilsin. :))
saçmalama guvenmek neden aptallık olsun kı
guvendığın ınsanın karkaterı bozuk olabılır ama butun ınsanlar karakterı bozukdur demek yanlış
aslında bunlarla tecrube kazanıyoruz daha zor guvenıyoruz ınce eleyıp sık dokuyoruz tabırı caızse guvenebılmek yurek ıster bence sen yureklısın akıllısın kendıne hakaret etme karsındakının karkatersızlığınden oturu...
hayir kardesim insanca yapilmasi gerekeni yapmisin ama kendini bos yere niye uzersin anlamam,kendi prensibimi soyleyim ilk once ben karsimdakine guvenirmki o bana guvensin diye kim olursa olsun kim ne derse desin ilgilendirmez beni guvebirim guven veririm o alir veya almaz insan cikar hayvan cikar o nemli degil ben insnaligimi yaparim tedbirimide unutmam,yok olmadimi kicina tekme vur gitsin bu gibi durumlarda sonucu ben degil o dusunsun acitmaz beni
geçen birine güvendim ardımdan iş çevirdi. kardeşim dediğim çocuk benm sevgilime asıldı . dostum dediğim insan benim kötülüğümü istedi. neticede kime güvendiysem hep yarı yolda kaldım bundan sonra da güvenmenin bu dünyada geçerli olmadığını bu devirde babana bile güvenme sözü son derece isabetlidir.
Hep akıllı olursan bu hayatta mutsuz olursun, o zaman o kısa süreli de olsa yaşadıklarını yaşamanın önünü kesersin
Demek istediğim hayal kırıklığı olmaz ama hayaller de olmaz
Hem ya biri bir gün seni yanıltmazsa olasılığı oldukça devam et
Şu an böyle desende yine insanlara güvenmeye devam edeceksin.İnsanlara güvenmeden olmuyor malesef ama bazıları bu güveni boşa çıkarmasını çok iyi biliyolar.En güzeli güveniyor gibi görünüp kimseye güvenmiceksin ki işte ozaman kusursuz bir ilişkilerin olur insanlarla.
temkinli yaklaş olaylara, gözetleyip bekleyip görmek en iyisi :)
kimisi gerçekten güvenilir kimisi hiç güven vermeyebilir.karşına ne çıkacağını bilemezsin!
Güvenmeye aptallık denemez çünkü bu saflıktan kaynaklanabilir. Zaten insanız güvenmek doğamızda var . Ama bana göre bana güvenen birinin güvenini boşa çıkarmak en büyük aptallık.
Bir insanın itimaâdını kazanmak kolay bir nesne değildir... Yaşadığınız durum sizin aptallığınızı değil, onun güveninizin değerini idrak edememiş bir ihlalci olduğunu gösterir...
Aptallık mı belki evet.
Ama o haklı çıkanlara da güvenme.
Kendine bile güvenme.
Böyle de hayat yaşanıyor korkma.
Nefes almaya devam ettiğin müddetçe yalnızsın.
baban dahi olsa kimseye acik vermeyeceksin. guvenmek bu zamanda iyi degil kotu bir sey. senin gibi guvenip sonunda aptal oldugumu kabullenmemek icin kimseye guvenmedim hayatimda. oneririm.
Ben de aptalım. Aslında benim aptal olmamın yanı sıra karşımdaki de aşırı profesyonel bir oyuncuydu hakkını yiyemem.
Güvenmek değil ama sana çok güvenen birinin güvenini sarsarak onu kaybetmektir asıl aptallık.Güvenmek güzeldir iyi hissettirir insanı.
bence insanlar kimseye güvenmemeli herşeyin çok rahat seviyesizleştiği bir ortamda nasıl insanlara güvenirsiniz aklım almıyor doğrusu ...
Göreceli bir kavram olduğu için değişkenlik gösterir. Güvenmek aptallık değildir, asıl aptallık hatalar sürdüğü halde o kişiyi bırakmamaktır.
güvenmek diye bir şey yoktur.menfaatlerin doğrultusunda risk alırsın.güvendin de beklentilerin vardı güvendin onlar olmayınca hata yaptım diyorsun.risk aldım kaybettim de fazla üzerinde durma
Aynı bende senin gibi düşünüyorum. O kişiye o kadar güvenirdim ki ben kendimden şüphelenirdim ama ondan asla şüphelenmezdim ve güvenimi yıktı darmadağın oldum ama güvenmekte pişman değilim iyi oldu, bidaha kimseye güvenmemem gerektiğini öğretti bana
Güvenilir biri olmak dünyanın en güzel şeyi. Ama Güvenilecek kişiyi bulmak bu zamanda bir mucize.
Aptal değilsin aslında ama aptal yerine koyuldun..
Böyle bir şey yaşadım ve hala üzgünüm..İnciniyor insan.. :(
al kız oyna accık :D
Şimdi değildir desem bile sen çoktan düşünceni noktalamışsın.Kendi soruna cevabınıda vermişsin sanki siz yazsanızda yazmasınızda bu böyle velhasılıkelam yazmasakta olur gibi...
bence guven karsiliklidir iki tarafta aptaldir o zaman :)
Ben daha aptalım :)
Eheh :) Karsı taraf yakın bir dostum ..
Neyse aptallıgmı kabul edin lütfen Zek Bey :/
Tamam Zek :/
Sakinim haci asdfgh
Sen kendine aptal demekle açılışı yapmışsın bende gerisini getirmek iterdim ama yönetim cevabımı kaldırır ;)
Aptallık değil iyi niyetli olmak.Ama insan bazen dışardan olaya bakan kişilere güvenmeli.Çoğunlukla haklı çıkıyorlar..
Birine aslında güvenmediğin halde, güvenmek isteyip güvenmek aptallıktır. Ama güvenip hayal kırıklığına uğramak karşıdaki insanın aptallığıdır.
insanın çevresinde güvenebileceği birileri olmalı. fakat körü körüne güvenmek aptallık olmasa da kolaya kaçmaktır.
Güvenmek kumardır ne sonuca varacağını güvenmeden bilemezsin
evet aptallık ama elindeki birşey değil tamam guvenın kırılıyor ama bir daha güvenmem diorsun yine guveniorsun yapında var cunku
+1
Evet aptallıktır...Ben de bir aptalım bu nedenle... :) Müzmin aptal hem de.
değildir...ama fazla zorlamamamk azım o zaman apallık olabilir...
güvenmek niye aptallık olsun olur mu hiç bir insana güvenmek o na değer verdiğinin göstergesidir. Kötü olan bu kişinin verilen güveni hak etmemesidir.
bu devirde anandan başkasına güvenmiyceksin arkadaş :D
Güvenmek aptallık değildir
Herkesi kendin gibi bilmek saflıktır ki bütün iyi niyetlerinin suistimal edilmesi de bundandır
kimseye güvenmeyecen, tanıyıp olduğu gibi kabul etcen. anana babana güvenirsin o ayrı. 20 yıllık eşine de güvenebilirsin ama onun dışında çok zor. bu işler biraz da karşılıklı oluyor.
Aptallık değil Saflıktır(temiz,duru)Herkesi kendin gibi sanmaktır.Bazen güvenmek aşktır...
Sevdiginden yapmıssındır, iyi bir sebebin vardı ''aşk''. Kendini suclama, bunu söylerken içtenim.
İnsanlar kendilerine iyi davranan herkesi iyi sanıp hepsine güvenirler .
Sorun da bu .
Can yakmaya gerek yok, acıtmaya hiç...
Yaşandı , bitti... Önemli olan pişman olmamak esilam...
Birine güvenmek , özgürlük demek. Kimden zarar göreceğini seçme özgürlüğü ^^
Aksıne seni sen yapan kendı fıkır ve dusuncelerındır.. bıze her ytapma etme dıyene boyun egseydık... peh... ;))
Guvenmek bır erdemdır ve bu guvenı bosa cıkaran ınsanlar aptaldır.. ;)
daha sonraki aşamada herkese güvenmemek aptallıktır...ilki saflık ve ön yargısız olmak..
Bence değildir. Fakat güvenmeden önce iyi tanımak gerekir. Hisler insanı yanılmaz. Körü körüne bağlanmak APTALLIKTIR!
Güvenmek Aptallık Değildir .. ! Güvenmek Bir Süreçtir .. Sen Aptal Değil Değilsin .. !
Bazıları bu Güveni Hak ederler Bazıları ise Zaman Kaybıdır
Bence guvenmek bir hatadir. Ve inan bana herkes o hatayi en az bir kere hayatinda yapmistir.
güven sıranı değiştir derim...ben öyle yaptım.artık daha güvende hissediyorum kendimi..
Birine bir kez güvenirde yarı yolda kalırsan o hatadır. Ama aynı kişiye ikinci kez güveniyor ve yine yarı yolda kalıyorsan işte o aptallıktır.
eğer biri canını acıttıysa ondan en iyi öç alma yöntemin nedir biliyormusun buluşmaya çağır dizinle malum yerine vur öcünü alırsın şahsen bana eski sevgilim aynısını yaptı
Güvenmemeyi öğrenene kadar herkes bunu yapar.. İllaki çoğu kişi darbe yemiştir bu konuda..
Aptallık değil iyi niyet seninkisi..
Bak kendin söylemişsin bu kadar güvenme dendiyse vardır bişey. İnsanın gözü görmeyebiliyo ne yazıkki
Güvenmek aptallık mıdır? Kesinlikle hayır! Peki ya her şeye rağmen güvenmek? Mantığın bittiği yerdesin demek.
ya bazen diyorsn neden ben salakmıym ben bilmyorum mu neyin ne oldğnu ee bazen gerçtn görmeyecek kdar kör oluyoruz ondan
hayat çok farklı
inan bunu anlatırdım ama
burda olmaz güven gerçekten önemli
birine güvenmedende olmuyor
ortasını bulmak lazım cok güvensizlikde paranoyak yapar
güçlüysen güven dert değil.değilsen neyine güvenip de güveniyorsun?karşındaki de insan.
Her şey tecrübe üzerine kurulu bu yüzden aptal değilsin.
güvenmek istersin güvenirsin, pişman olunacak bir şey değil bence, hatadır belki ama bazı hataları bile bile tekrarlarsın.
baştan kimseye güvenmemek gerek. zamanla güveni inşaa etmeli çevrendeki herkes.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar