Dünyanın büyük bir çoğunluğu bunu inkar etmektedir. Sizinn düşünceleriniz nelerdir? (ayet yazmayın lütfen sadece düşüncelerinizi söylemelisiniz "hakaret cümleleri engellenir") -Dinde zorlama yoktur unutmayalım Sorulucağı için söyliyim şimdiden ben müslümanın
kendime has görüşlerim var fakat nasıl anlatacağımı bilmiyorum acıkça.
Öncelikle dinlere inanıyorum fakat dinlerin tam bir yol gösterici olmasından çok sadece insanları sapkınlıktan korumak için geldiği kanaatindeyim. Bu sebeple dinler bir çok konuya tam bir açıklama getirmemekle birlikte, insanların kendi yollarını kendi bulmalarına teşvik etmektedir. Örnek Kuran'da insanların akıllarını kullanmadığına birçok yerde vurgu yapılmıştır.
İslam inancında öldükten sonra sırat köprüsünden bahsedilir. Fakat Kuran-ı kerimde sırat köprüsü doğrudan bahsedilmez. Genelde Mealler içerisinde parantez ile sonradan eklenmiştir. Bu kafa karıştrabilir doğruluğunu bilemem fakat uzak doğu inançlarında samsaranın yolu, sarı nehir gibi insanların reankarne olmadan önce ruhların gittiği bir mekan vardır ve önceki hayatındaki ruhun kazanımlarına göre nasıl reankarne olacakları belirlenir. Yine islam dini için doğru olan anlatım ahiret olsa gerek.
Yine uzak doğu efsanelerine göre farklı dünyalar mevcuttur. Bunların bazılarında cennet şehirleri vardır. Bu dünyaların bulunduğu evren (paralel boyut) ya da yaşanılan dünya enerjileri farklılığından binlerce ya da milyonlarca yıl yaşayabilen insanların bulunduğuna dair çeşitli efsaneler de var. 10 milyon yıllık ömrün olsa bile yine yaşamın tekrar başlandığı bir anda gelebilir. Hayat sonsuz iken öteki dünya da sonsuz olmayabilir.
Kuran'da Allah için Alemlerin rabbi diye bahsedilirken yaşadığımız dünya ve yaşadığımız hayat için iğreti kelimesi kullanılır.
Evrenin belli kuralları var. Büyük patlama, kaos, kuralların ve galaksilerin oluşumu ve bilimsel olarak her şeyin yine hiçliğe dönüşmesi. Sonra bu döngü tekrar ve tekrar sonsuza kadar sürebilir. Bu süreç içerisinde kazandığımız ve kaybettiklerimiz ise hepsi ruhumuza ne kadar çok şey kattığımız ya da ruhumuzdan neler kaybettiğimizle ilgili olabilir.
Var, öbür dünya’da şimdiki yaptığı fenalığın kötülüğün yanlışın bedelini ödeyecek herkes, o yüzden bir yanlış bir kötülük hata yapıyorsanız vaz geçin yapmayın, bedeli ödedikten sonrada cennet hayatı, yabancıları bilmiyorumda arap amerikan alman aklınıza ne gelirse Türklerin yaptığı hata yanlış kötülük üzüyor beni, inancım var ama dine çok bağlı değilim, Allah içinde iyilik temizlik ışığı olupta kötülük yapanları hata yapanları bundan döndürsün bir musibet olur gördüğü ibret olur bilmem ama insanlar hatalarından dönsün.
Dinde zorlama olmasaydi farzlar olmazdi. Inandik der gecerdik. Dine zorlama yoktue bunu iyice guzel ayirt etmeliyiz bence. Dunya gelip gecici zaman akip gidiyor sence bu bir sonu göstermiyor mu? Sonsuz gibi duruyor mu hic dunya? Düşünüyorum dusunebiliyorum anlayabiliyorum idrak edebiliyorum böyleyken ölünce ne olacağım? Yok mu olacağım?
bana mantıklı gelen durum şudur ki; ölümün yalnızca bedenen gerçekleştiği gerçeğini göz önünde bulundurursak, öbür dünyanın varlığı kuvvetli muhtemeldir. nitekim ruh özgür kalmış ve algılar genişlemiştir. yani cinlerin aramızda yaşadığını bilmemize rağmen, gözümüzdeki perdelerden dolayı göremediğimiz durumunun söz konusu olduğu bu fani dünyada o perdelerin alayı kalkacak, ak gotü kara götü göreceğiz.
İnanışımıza göre var. Ayrıca dünyanın çoğunluğu inkar ediyor diyemeyiz çünkü dünyanın çoğu ateist değil. Unutmayalım ki hristiyan ve yahudiler de ahiret inancını taşıyorlar. Diyelim ki onlarda inanmıyor. Bu da çoğunluğun doğru olacağını göstermez. Eğer çoğunluğun doğru olduğunu düşünüyorsan sende sürü psikolojisi var. Çünkü herkesin bir aklı var kendin düşünmek yerine başkalarının sözleriyle yaşamamalısın.
Hayır atesit olan arkadaşlarkmızda var ayrıca o Allahın sözü senin değil ben sizin olan cümleleri istiyorum zaten işe Allahı katarsak sanki biraz zorlamış duruma geliriz çünkü gerçekleri söylemiş oluruz Allah gerçeği söyliyceği için inkar edenler daha da çoğalıcak
Yalan söyleyerek mi İslamı inkar etmemelerini sağlayacağız? Çok saçma İman eden kayıtsız şartsız iman etmelidir. Bu arada ben ıspat edemem sana öbür dünyanın olup olmadığını hadislere bak ayetlere bak ateistleri boş ver
Bence vardır neden olmasın? En büyük delilide bu dünyanın olmasıdır. Nasıl ki yoktuk gözlerimizi bu dünyaya açtık öldükten sonrada gözümüzü öteki dünyada açıcaz
kusura bakma ben seni rahatsız etmek istemiyorum. Ama belki ben yanlış düşünüyorum sen doğru düşünüyorsun o yüzden fikir alışverişinde bulunursak benim iç. in iyi olur
En İyi Cevaplar