Arkadaşlar annemin kartından borç para aldım eksi 100 yazdı, nasıl eksiye iniyor; yani annemin parası yoktu eksiye mi indirdim ya akıl verebilir misiniz? Benim de hesap kartım var istesem ben de eksiye düşebilir miyim telefon kontörü gibi ? Banka kartı eksiye düşer mi?maaş kartında eksiye düşmek
Biliyorsunuz ki maaş kartı dediğimiz banka kartları kredi kartları gibi değildir. İçerisinde bulunan paranız kadar harcama yaparsınız. Ancak ek hesap diye adlandırdığımız sistem sayesinde hesabınızda para olmasa dahi bir miktar harcama yapabiliyorsunuz. Bu durumda hesap bakiyeniz eskiye düşüyor. Daha sonra bu para banka tarafından faizli şekilde tahsil edilir.
Banka kartı eksiye düşer mi?
maaş kartında eksiye düşmek
Bu soru Banka hesabı eksiye düşer mi? olarak da karşımıza çıkabilir. Banka hesabı ve banka kartı aynı şeydir. Banka kartında yani maaş kartında eksiye düşmek mümkündür. Buna “ek hesap” sistemi denir. Ek hesap sistemi şöyle tanımlanabilir: Hesabınızda para bulunmadığında yaptığınız harcama banka kart limitinizden çekilir. Bu da hesabınıza eksi olarak yansır. Hesabınıza maaş ya da herhangi bir para yattığında da bu para otomatik olarak tahsil edilir. Paranın çekildiği gün ve tahsil edildiğini gün arasındaki zaman farı arttıkça faiz de artar. Bu faiz oranı bankadan bankaya farklılık gösterir.
Ek hesap nasıl kullanılır?
Banka kartı aldığınızda “ek hesap” özelliği olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bazı banka kartlarında ek hesap özelliği varken bazılarında yoktur ve sizin bu özellik için başvurmanız gerekmektedir. Banka kartı aldığında ek hesap özelliği olup olmadığını öğrenin eğer yoksa sahip olmak için hemen başvuru yapın. Çünkü ek hesap sistemi acil durumlarda nakit ihtiyacını karşılamak için kurtarıcı oluyor.
Ziraat Banka kartı eksiye düşer mi?
Ziraat eksiye düşme
Ziraat eksiye düşme yukarıda anlattığım gibi mümkündür. Ancak yukarıdakinden farklı olarak buna Ziraat Bankası Kredili Mevduat Hesabı (eksi hesap) denir. Bu sistem hesabınızda para bulunmadığı halde nakit para çekmenizi sağlar. Bu durumda da hesap eksiye düşer. Zaten bu sebeple ismi eksi hesaptır. Hesaba maaş ve para yattığında borcunuz faiziyle tahsil edilir ve borcunu ödemiş olursunuz. Eski hesap başvurusu yapmak için Ziraat Bankası ile iletişime geçmelisiniz.
Her bankada olan bir şey değil bu.Benim bildiğim Halk Bank'ta var.Hesaba para yatırılınca 100 TL kesilecek.Eksiye düşüyor ama bedava düşmüyor.Belki faizi de vardır, bu konuda tam net bilgim yok.O banka kartına tekrar bak, bakalım hala -100 mü? Yoksa -105 falan olmuş mu? Eğer daha da eksi olmaya devam ediyorsa faizi var demektir.
Esnek hesap denen bir durum var, kredi gibi düşün. Limiti kadar eksiye düşülebiliyor. Hesaba tekrar para yattığı zaman (ki esnek hesabı kapatmanın da bir zamanı var) düşüyor borcu
Banka normal hesaplara da ihtiyaç anında kullanabilmeniz için hesabı kullanma durumunuza göre belli bir limitle kredi kullandırır. Paranız olmadığı halde örneğin 200 tl kredi tanımlandıysa isterseniz hepsini isterseniz 100 tl çekebilirsiniz. Kredi kartı gibi belli bir zamanda geri ödeme durumu yoktur. İstediğiniz zaman geri yatırırsınız ve faizi sonradan günlük hesaplanarak ayın belli bir gününde hesaba yansıtılır. Kimi banka buna kredili mevduat hesabı der kimisi esnek hesap der. Eğer senin kart kullandığın hesaba da kredi tanımlandıysa ki kartı kullanmak istediğinde bakiye kontrolü yaptığında belli olur çekebilirsin. Eğer tanımlanmamışsa çekemezsin.
artık maaş kartlarına bankalar maaş dışında ek limit koyuyorlar.1000tjl veya 2000 tl gibi. İsteğe veya sözleşmeye göre değişiyor bu miktar. Hesabında para kalmadığı zaman para çektiğinde bu ek limitten çekiyor parayı ve - ye düşüyorsun.takii hesaba para yatana kadar o eksi olarak kalıyor.hesaba para yattıgında ek hesaptan almış olduğun parayı yatan paradan çekerek tamamlıyor. Bi nevi ihtiyaç halinde krediden para çekme yani..
Ek hesaptır o. Şu an güncel faiz oranı yüzde 2.25 Yani 100 lira çekersen ve bir ay beklerse 2.25 tl faiz yansır. Yüzde 15 kkdf ve yüzde 5 de bsmv de dahil olunca toplam 2.7 tl para alır banka senden. İşte aylık 2.7 tlyi de 30 bölerek günlük faiz hesaplanır. 15 gün kalırsa 1.35 tl olur. Her gün 100 tl borç için bugün itibariyle vergiler dahil 0.09 tl faiz işler. 2.25 olan faiz oranı ise aylık olarak bddk ve banka tarafından belirlenir. Sabit değildir.
Hesaptan 100 tl alındı anlamında göstermiş olabilir . Beni kredi kartımdada -100 veya -50 yazabiliyor çektiğim rakama göre ama limitimde eksiye inmiyor . Yine aynı şekilde hesaba para yatırdığımda +300 +400 yazabiliyor .
sa abi ben simdi oyun sattim arkadasin hesabina attirdim parayi 80 tl idi bana dedi 20 tl mevduat kesti eger icinde para olmasaydi - ye dusermiydi acil
aynı şey benimde başıma geldi arkadaşım o şundan kaynaklı oluyor annenin hesabına dayalı otomatik ödeme talimatı varsa ve hesabında para olmaması durumunda - ye düşüyor örnek vermek gerekirse telefon faturan için bankaya otomatik ödeme talimatı verdin faturan kesildi 100 tl diyelim ve hesabında paran yok bu durumda banka senin faturanı ödüyor ve hesabın -100 tlye düşüyor ayrıca banka kendi kart aidatlarını çektiği zamanlarda da - tl durumu ile karşılaşılabiliyor onu da yaşadım.
bazı kartlarda kredi kullanılıyor.sanırım annenizin maaş kartı.banka nasıl olsa maaş yattığı gibi parayı kesecek.bizimde başımıza gelmişti.her banka kartında olmuyor tabi.isterseniz de bu özelliği kapatabilirsiniz.
vadesiz hesap eksiye düşmez bakiyeniz kadar para çekebilirsiniz... kredi kartı visa, master vs onlar bankanın izin verdiği ölçüde eksiye düşebilir... buna nakit avans denir, faizi fazladır pek tavsiye edilmez...
özellikle emekli kartlarında avans bakiyesi vardır, bu kredi kartlarındaki faizli kredi gibi değildir... bir sonraki maaş yattığında hesaptan düşülür...
banka kartlarında destek hesap açılıyor destek hesaptan çekmişindir hesabında para olmasada belli bir miktar kullanabiliyorsun .kendi hesabın için bankayla görüşüp destek hesabı açtırman lazım ama aylık faizleri yüksek.
Ya hesap işletim bedelini kesmişlerdir hesapta bakiye olmadığı için eksiye düşmüştür ya da esnek hesap gibi özel bir hesaptır hesabı para çekme limitini aşmıştır.
sen düsemezsin muhtemelen yani öyle sanıyorum belirli bir maasın olması gerekir kamu kurum personeli gibi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kredili mevduat hesaplarında öyle olur. Örneğin, Ziraat Bankası da en az 250 lira artı para verir. Hesapta para yoksa o artı para kullanılır. Tabii 1 ay içinde ödenmezse günlük faiz işler üstüne.
Ben Ziraat Bankası'nı örnek verdim. Gün içinde çekip yatırdığım ya da ertesi gün yatırdığım da oldu ama faiz işlemedi. Sadece 1 ay geçince faiz işledi. Her banka aynı olmayabilir.
nar hesabıdı eksiye iner ama aylık faizi var hemen yatırrısan sorun olmaz senin banka kartın hangi bankada bilmiyorum ama akbankda var bunu biliyorum bankaya giderek aktivleştirebilirsn
bu banka kartlarında havuz para denilen bir hesap vardır o havuz paranın içinden çekmişşin demekki ondan eksiye düşer onu tekrar geri öderken bankaya biraz faiziyle alırlar senden
Ziraat genç kart asgari gecikmelerden dolayı bloke edildi şimdi hesabım Eksi sekiz ve kartta 700₺ para var borcumu ödemek istiyorum. Ama borcumu ödeyeceğim para bloke edilen kartımda ne yapabilirim
BEN TEB MAAŞ KARTI KULLANIYORUM VE 1000 LİRA BAKİYE VERMİŞ BANA KARTIN İÇİNDE PARA OLMAYINCA NAKİT AVANSI KULLANAMIYORU BEN ONDAN PARA ÇEKEMİYORUM EKSİYE DÜŞEMİYORUM YANİ NE YAPMAM LAZIM?
bankalarin genelde istek ya da sizin haberiniz olmadan hesabiniza ilistirdigi - hesap ile aylık alan kişilerde olur genelde ve 500 tl normalidir isteyen arttirabilirde