birde hoca takımına bizim noel kutlamadığımızı anlatsalar çünkü noel 25 aralık bilgisiz okumamış cahil hocaların yönettiği cemaatler ve ince çok güzel tebrik ederim kardo:D yeni yılı karşılıyoruz biz noel bambaşka bişey bu soruya gelecek cahil müslüman arkadaşlar için söylüyorum... ve evet birisinin tecavüz ve çocuk gelinlerin daha günah olduğunu anlatması lazım yılbaşı kutlayana ramazannda içene saldırmak yerine sapıklara saldırın lütfen
Hadis-i Şerif'te Hz. Peygamber A. S diyor ki kim bir kavime benzemeye calisirsa o onlardandir. Yil basinda Agac suslemek islamda yoktur. Burda devreye niyet ve iman girer. Iman'ı yerinde olan insan süpheli davranislardan uzak durmaya calisir lakin karar senin istersen agaci susle, istersen dallarini kesip yapraklarindan salata yap zerre kadar umurumuzda degil yani ben olani soyledim 😁
Olay bence çam ağacında bitmiyor. Kesin günah mı vs bilmiyorum. Ama bir Hristiyan geleneği bu yüzden kutlanması iyi değil diye biliyorum. Bana önemli gelmiyor sıradan bir gece ama tabi kisiden kişiye degisir. İsteyen kutlar istemeyen kutlamaz. Olay bu kadar basit 🤗
bence de :) arapların bize armağan ettiği müslümanlığı bırakmamız lazım. o zaman özgürce nefes alabilirsin. armağan dedim pardon. zorla dayattığı şeyi.
arapların müslümanlıkla uzaktan yakından alakası yok 1 milyondan aşağı arabaları yok petrolle banyo yapıyolar altın içinde yüzüyolar müslümanlar diyelim suriyede müslüman bir ülke savaş oldu hani yardım eli uzattılar mı müslüman müslümana ardım etmez mi el uzatmaz mı? araplar nankörün önde gideni onlra müslüman dersek kendimize hakaret ederiz bence
bebeğim sen son zamanlarda gelişen olaylara bakıyorsun ya. eskiden türkler ' gök tanrısı' yani tengri dinindeydi. müslümanlık arapların zorla dayattığı bir şey. eğer tarihi iyice araştırırsan bunu anlayacaksın. yukarıda allah var sözü tengri den gelir. iyi akşamlar.
Once bilmedigin bir bayana karsi saygi ogreneceksin ki (bebegim felan) gibi laflarinla. Sonra cikip din gibi asirlardir tartisilan birseyi aglakli agzinla tartisacaksin. Inancin ne olursa olsun karsindaki insan agacda tapsa herseyden once ona saygi duy kalmis ki bu bayan yanlis ile dogrus ile Islamiyete inaniyor. Ne demek araplarin bize dayatmasi. Araplarada allah'mi dayatti. Turkler gunese tapardi araplar puta sonuc olarak. ikisinide ayni degilmi? Kendilerine hic bir yarari olmayan seyler. Suanki dusunce ile yaziyorsan bunun batillik oldugunu anlarsin.
@Ufak-tefek sen varya deger verilwcwk bir insan degilmissin bes para etmezsin. Allah bir insani hem namkor hemde cahil yapmasin. Seni cidfiye aldigim. icin asil ben kendimi sucluyorum. Senin kendine saygin yok ki ben seni ciddiye alip saygi duymussun. Insallah kendin gibi cahil birisine denk gelirsinde gorursun utanmaz..
Aslında ağaç süslediğin için değil eğer Müslüman'san bir Hristiyan adeti olan yılbaşını kutladığın için günah olabilir çünkü Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s. a. v.) "Kim bir kavme benzerse o bizden değildir." buyurmuştur.
Once su resme bakarak bu dincileri guzel ahlaki bir yerde vurmussun ama bunlar smsle esi bosamaya varacak kadar 13 yasindaki. cocuga nikah olurmu tartisirken bu resim onlara pekte koymaz.
@çağdaşyılmaz arkadaş İslam'ın değişmeyen tek dili ve kitabı kuran elbette Kuran'da namaz kıl diyor Rab. Miras konusunu ince ayrıntıya kadar vermiş namazı beş vakit kıl demiyor ama namazını kıl diyor. Kuranı kerime bakın sadece
@çağdaşyılmaz “Kara bir balçık” diye tercüme ettiğimiz aynin hamietin tamlaması farklı iki okunuşa göre “siyah balçıklı göze, sıcak göze” anlamlarına gelir. Her iki kıraat da güneşin batışı esnasında okyanusta ve başka bazı denizlerde meydana gelen manzarayı tasvir eder. Buralarda, güneşin battığı noktada ya siyah balçıklı bir göze veya buharlaşmakta olan bir sıcak su gözesi görünümü meydana gelmektedir. Bu iki mânayı birleştirerek, “güneşi siyah balçıklı bir sıcak su gözesine batıyor gibi gördü” şeklinde bir mâna vermek de mümkündür.
Yüce Allah, Zülkarneyn’i yeryüzünde güç, kuvvet, ilim, irfan ve her türlü maddî ve mânevî imkâna sahip bir lider kıldı. Bu imkânlar sayesinde dilediğini elde edebiliyor ve dilediğini yapabiliyordu. O bu imkânları Allah yolunda kullanmak üzere cihad ve fütuhata çıktı. Tefsirlerde nakledildiğine göre Zülkarneyn, batıda Atlas Okyanusu’na veya Karadeniz’e kadar gitti. Orada güneşin deniz ufkunda batışını seyretti. Güneş, sislerle kaplı deniz ufkunda, sanki
balçıklı bir su gözesine veya sıcak su gözesine gömülür gibi batıyordu. Kur’an burada coğrafî ve kozmografik bilgi vermemiş, bakanın ufukta gördüğünü tasvir etmiştir.
Tefsircilerin kanaatine göre Zülkarneyn’in sahilde karşılaştığı kavim inkârcı bir topluluk idi. O yüzden Allah Teâlâ onu, bu kavmi cezalandırmak veya eğitmek ve böylece iyilikle yola getirmek arasında serbest bıraktı.
senin dediğin olsun kardeşim allah kitabında yanlış yazmış siz düzeltiyorsunuz şöyle demek istedi böyle demek istedilerle oy ki kuranda biz herşeyi ap açık anlattık diyor
@çağdaşyılmaz kuran bana sorucak olursan günlük gibi taa ebesinin nikahından günümüze gelene kadar çoğu kişinin elinden geçmiş bir kitap. şu anda mesela değişiklik yapıyorlar ya hah. işte aynen böyle... ileriki nesildede daha gelişmiş bir kuran kitabı olacak.
ilerki nesillere masallar olarak anlatacaklar ve onlarda dicekki lan atalarımızdaki kafaya bak nelere inanmışlar şuanda bizim eski yunan mitolojisi mısır mitolojisi sümer türk mitolojilerine dediğimiz gibi adamlar tanrılarla ilişkiye giriyor la nasıl iş diyoruz ya onlarda 4 tane deli çoban allahla konuştum demiş atalarımızda buna inanmış kitaba bak allah koca evrenin sırrını 600 sayfada açıklamış vs diyerek bizim şuanki dinlere mit gözüyle bakacaklar
@çağdaşyılmaz aynen öyle! o an ki günde daha farklı şeyler olacak tabii. :D gelde bunu günümüzdeki insanlara anlat. yok anlatamazsın ki... onlara bu aşılanmış bir kere... ben en çok bu dönemlerde yaşadığıma üzülüyorum ya. olacaktı 1750-1800 lü yıllar o zaman iyiydi ya. sanırım o dönemler at sırtında kızılderililerde savaşıyorduk
ben savaşa karşıyım abicim ne için kim için savaşıyoruz elimizde ne kalıyor bin yıllardır insanlar savaşıyor nerde o savaşan insanlar ilk savaşı çıkaranı bulup... de neyse en güzeli bence m. ö 200 000 lerde yaşayacaksın savaş yok geçim derdi yok teknoloji yok tek derdin karnını doyur s. x yap mağrada uyu sonra öl kafa rahat
aksiyonun kralı orda düşünsene buzul çağ yeni bitmiş ölen ölmüş kalan sağlar bizimdir hesabı koca koca mamutlar dev hayvanlar felan ev yok silah yok leopardan kaç yılandan kaç timsahtan kaç aksiyon üstüne aksiyon kaçacak yer yok heryer orman ağaca çıksan yılan gelir aşaya insan mamut ezer :D
@çağdaşyılmaz manyak dönemler. o aralarda tanrıdan korkardı insan. bir yıldırım çakardı orman alev alırdı insanlar oman tanrem tanrı bizi cezağğğlandiriorr der kaçışırdı. oysa hıyar bilmezdi.. doğal bir afet sonucu yangının çıktığını... o günden bugüne... tutulan günlük dini kitap olarak geçiyor işte.
kardo aynı düşünüyoruz hemen hemen insan korktu tanrı dedi yağmur yağdı nasıl olduğunu bilemedi tanrı yaptı ona tanrı buna tanrı sonra şizofreni hastası biri çıktı tanrı benmle konuştu dedi sonra diğer şizofrenler devam etti 28 tanesine felan inandı o zamanın cahil toplumuda bu zamanda bilim ne kadar gelişti insanların parmaklarının ucunda hemen herşey la iki zaman ayırıp okumuyorlar ki geçtim allahın kuranı dedikleri kitabı bile dinsiz olmama rağmaen 4 kere okudum kaç müslüman anlamak için 4 kere okudu acaba merak ediyorum
Çok saçma bir soru çünkü. Çomar sevmiyorum. Üç beş kadınla kırıştırıp biriyle evli kalan kızını da dışarı çıkarmayan adamlar biliyorum. Dinden soğumama ve boşluğa düşmeme sebepte onlardır.
En İyi Cevaplar