Elimiz ayağımız tutuyor şükür de, güzel değiliz işte. Sevilmiyoruz. Uber yakışıklı ve güzel sevilirken biz anca instagramdan bakıp ahh off diyoruz.
Bizim imtihanımız çirkin olmak mı?
Bizim imtihanımız çirkin olmak mı?
Ahsen-i takvim de en üstün varlık olarak yaratılmış insan;Allah’ın ve Allah Resulünün emirlerini yerine getirip, yasakladığı fiil ve davranışlardan uzak durmakla görevlendirilip, dünya hayatındaki imtihana tabi tutulmuştur. İnsanı insan yapan iman, insanda varlığını sürdürdüğü sürece insandır ve insanı ala-yı illiyin’e yükseltirken, yaratılmış olduğu fıtratı unutupda Allah’a kulluğu beğenmeyip, Allah’ın koyduğu kanun ve nizamları hiçe sayıp, Allah Resulü’nün emirlerini ve nasihatlarını kulak ardı edip de nefsinin gırdabına batmış ve nefsinin, arzu ve isteklerinin kulu kölesi olmuşsa, bu kişi her ne kadar insan görünsede Ebu Hureyre’nin dediği gibi nesnas‘dır. Yani insanlara benzediği halde insan olmayan maymunlar zümresindendir ve bunlar yine aynı şekilde ahsen-i takvimdeki en üstün varlık olarak yaratılmış varlık özelliğini kaybedip aşağıların aşağısı olan esfel-i safilin mertebesine düşmüşlerdir.
https://kuranyurdu.com/fe-eyne-tezhebun/
Bende diyorumki onlar karaktere değil yüze bakıyorlar biraz daha açık söyleyim, şunun gözü eğri bu çirkin, bunun kulağı büyük bu çirkin, onun burnu büyük bu çirkin, bunun ağzı büyük bu çirkin, şunun kafası kel ıyy bu çirkin, bunun yüzü çizik bu çirkin, vs vs yani insanın görsel yapısında kusur buluyorlar, neden anlamak istemiyorsunuz ve hâlâ diretiyosunuz
Çirkinlik kavramı düşünceler ve duygular için geçerlidir. Dış görünüşle alakalı hiç kimse canımı yakmadı ama insan olduğuna bile zor inanacağın güzellikte olan insanlarda gördüm çirkinliği.
Bunları laf olsun diye ve ya seni avutmak amacıyla söylemiyorum, çirkin olan sadece düşünceler.. Son olarak şunu söylemek istiyorum artık ne çıkartırsan sana kalmış. Bir insanı sadece güzel olduğu için sevmek çirkinliktir.
iyi akşamlar.
Çok güzel konuştun teşekkür ederim
Tabi ki gunah Allah seni boyle yaratmis bir bildigi vardir illa. Bir gun seni sen oldugun icin sevecek biri illa olacaktir. Bulursun ararsan hata..
Hep öyle olur çirkine teselli
Bir gün seni de sen olduğun için sevecek biri olur... Yersen.
Sen bunu teselli olarak algiliyorsan senin sorunun Allah bizi boyle yaratti bir kere sunu soyleyim biz cift olarak yaratildik ve sen kendine guzel gelmeyebilirsin cunki cok dikkatli bakiyorsun kendine aynada bundan eminim seni guzel bulan illa biri olacakatir ister inan ister inanma ama sen herzaman ozguvenli olman gerek kendine kapanip beni kimse sevmiyo kimse istemiyor dersen bir yere varamazsin
@Avamir-2 Allah askina bir gidin ya valla iyilik de yaramiyor kardesim Allah sana en guzelini vercek belki bu ne acele evlenmekle ya bekle biraz evliligin bog gibi mi olmasini istiyon? Evlenceksen sevileceksen en guzeli olsin demi? Eeh o zaman cok nankorsunuz valla o kadar insan var yuzleri cok farkli veya rahatsiz onlarda evleniyor siz niye evlenmeyesiniz
Ben evlenmek peşinde değilimki, hiç umrumda bile değil bu saaten sonra, yaş olmuş 32 artık yaşlanmışız yüzümüzün ışığı sönmüş, gençliğimizin baharında sevilmedik hep reddedildik sırf çirkinliğimiz yüzünden , bu saaten sonra sevgi neye yararki. Sizler belliki bu duyguyu tatmamışsınız, sevilmiş ve gönlü kanmış biri için bunları söylemek çok kolay.. Aç ile tok misali yani
@Avamir-2 vallaha haklısın biz tanrının sevilmeyen kullarıyız bize hem bu dünyada hemde öbür dünyada cehennem hayatı çünkü çirkiniz yüzümüz fiziğimiz yok allah sevdiği kullarını güzel yaratmış bizide onların güzelliklerini görüp allahım ne güzel yaratmışsın dememiz için göndermiş bence bize bu dünyaya gidermisiniz diye sorulmadı sürüldük biz bu dünyaya
Çirkinler sevilmiyor
Cevap
14Cevap
Galiba haklısınız çirkinler sevilmiyor nedense ne erkeği nede kadını, insan oğlunun tabiatı bu, kedi ve köpeği çirkin diye ayırt etmezler onu öperler hatta, ama çirkin insana o muameleyi yapmazlar.. İsyan etmek yerine yalnız yaşamayı tercih etmek daha iyidir
Valla arkadaşlar bi yaşa gelip bügüne kadar bir insan tarafından beğenilmemek ve hayal kurarken kendini başka bir bedene koyup hayal kurunca insan anlıyor güzelliğin yakışıklılığın değerini ben bu sebebten saçıma aklar düşürdüm isyan etttim halende ediyorum allah afetsin keşke yaratmasaydı beni doğmasaydım ama elden ne gelir çirkinim güzellik gelip geçici ama çirkinlik bakidir ebedidir insan oğlu nefsiyle yaşar ve biz çirkinlerde o nefsimizi yaşayaman insanlarız güzel birini gördüğümüz zaman başımızı eğeriz ben öyle yapıyorum inşallah ölürüm
Bak güzel kızım Yüce Allah'ın yaratmış olduğu hiçbir şey ama hiçbir şey çirkin değildir
Her insanın bir kitabı vardır Ve sen o kitaba göre yaşarsın o kitap senin Kaderindir kaderinde ne varsa onu yaşarsın ama kendini değiştirebilirsin kaderini asla
Asıl çirkinlik karakter yoksunluğudur. Ve bir adam bir kadını severek güzelleştirir. Yüzünde açan her gülücük, gözlerinin ışıltıyla buluşması güzel olmasına için yeterli kadının. :)
Hep öyle derler geçin bunları
Benim için en büyük güzellik kişilikte, sadakat ile davranmasında kadının. Kendini şartlamışsın. Belki seni görmekle ya da bir davranışın ile aşık olmasına yol açacak erkeğin. Geçemem bunu. Çünkü bir güzelin kendini kötü hissetmesine sebep olamam. :)
Bu lafları duyunca bir insan tarafından sevilmek istiyorum
@mavihuzurr Sevmek, değer vermek dünyanın en kolay işi. Bunu zor hale getiren yine insanlar. Tek yapmaları gereken doğal, içten geldiği gibi davranmak. Ve tabiki hayatındaki insanı özel hissettirmek.
Elbet seninde başkasına karışacağın zamanlar gelecek. Bir çift gözde hayata tutunacağın, bir çift sözde özgürlüğü tadacağın anlar..
Evet o kadar kolay bir şey ki. Ama önemli olan sadece senin değil karşındakinin de seni sevmesi değer bilmesi
İki tarafında birbirine tutkuyla bağlanması işte bunu yaşamalı. Ve son nefese kadar yaşatmalı. Yaşlanmalı ve o tenden başkasına dokunmamalı..
Hayal bunlar
@mavihuzurr Bu hayali gerçekleştirmek adına yaşıyorum. Hala vaktimin var olduğunu da biliyorum. Güç ama imkansız değil. Bir gün görkemli aşkta kendimi bulacağımı biliyorum. Ama şu anda kayıp birvadamdan farksızım..
Umarım mutlu olursun
@mavihuzurr Umarım mutlu oluruz.. Teşekkürler geceme ortak olduğun için..
Ben teşekkür ederim güzel düşüncelerin için
İsyanın her türlü günah bildirim kadarıyla ama unutma güzellik görcelei bir kavramdır
İsyan etme bence, yoksa sahip olduğun her şey elinden kayar gider, Keşkelere boğulursun.
Benim ahim sahim birntipim yok ama yinede Allaha isyan etmiyorum cok sukur diyorum :)
Allah İsyan Etmek Asla Tövbe Sakin Ha Zinhar Sakin Deneme Şükret Haline Elin Kolun Ayagin Gozun Var Hiç Olmasaydi Napardin Sakat Olsaydin Kör Olsaydin kolun olmasaydi bacagin olmasaydi?
Aynı ben özele gel ozmn bizde cirkinler tanışalım😂
Günah.
Elin ayağın tutuyor mu?
Aklın yerinde mi?
Günah. Çünkü yarattığı şeyi beğenmiyorsun
İsyan etme çarpılırsın 🙄😂
bana yazabilir misin özelden?
bekliyorum yazmanı
İşiniz gücünüz yok mu böyle sorulan her soruya damlayıp özelden yaz diyorsunuz
beni tanımadan niye yargiliyosun , profilimi incele bir kıza sarkmişliğim yok. başka birşeyden bahsedecektim ama napalım ön yargı
Tamam
Günah tabi kime isyanın
Allah'a sukret her zaman
bir foto atsana
Galiba :)
Günah tabi
Gunahh
kimçirkinmiş?
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar