Okuduğum bölüm, dini konular , sınıf tavsiyeleri felan çekmek istiyorum ama dinen bir sakıncası var mı biliyor musunuz?
Araştırmama rağmen pek birşey bulamadimda
Şimdiden teşekkürler 😊
Araştırmama rağmen pek birşey bulamadimda
Şimdiden teşekkürler 😊
Tabiki var. Niye var. Çünkü sen video paylaştığında seni sadece kadınlar görmeyecek, erkekler de görecek. Bu yüzden din buna izin vermiyor.
Hz. Aişe sahabelere vaaz verdiğine göre. sıkıntı olmaz.. Hatta sevap bile kazanırsın
Ama onu erkekler görmüyordu
Hz. Hatice de görünmeden mi ticaret yapıyor du
Tesettürün İslami usullere göre olduğu sürece sıkıntı yok.
Ama sapıgi var manyagi var
Onlara aldırma sen
Yeterince kanal var bence ama yine de sen bilirsin. Kendini kaybetmemek önemli😛
Bilmiyorjm hepsi süslü kapalı ben feraceli makyaj yapmayan bir tipim sanki herkes bunlardan sıkıldı bir doğallık istiyor ama 😊
:)
Gönlün nasıl istiyorsa öyle yap, her şey günah.
Nereden çıkardın onuda😊
Konuşmak disari cikmak helal para kazanmak aile kurmak egitim ilim sahibi olmak
Böyle yapmak inkar etmek olr
Cevap
13Cevap
yok sakıncası falan dinde youtube geçmiyor düz mantık adfasfa
2. si erotizme girmedikçe görüntü olarak ya da şirk koşmadıkça hiç bir sakıncası yok kardeşim aç yemek yap gez toz göster kafana göre
Neye dayanarak söylüyorsun bunu
Bence yoktur tabi hal ve hareketlerine dikkat etmen dişinda
Erkeklerin izlemesinde bir sakınca var mı sence
Var nasıl yok bilip bilmeden fetva verneyin
sonucta insanlara yararlı olmayı düşünmüssünüz cok güzel bu bence zararı olmaz
Senin düşüncen değil Kuran'da ve hadislerde yazan önemli
Neden olsun ki? İlk aboneniz de ben olabilirim. :)
Erkeklerde izleyecek ya o nedenle olabilir mi acaba?
Teşekkürler
Sizin düşüncenize göre hiç dışarı çıkmamanız gerekiyor. Sonuçta paylaşım yapacağınız konular sizinle bağdaşıyor. İçiniz rahat olsun. :) ee benim nasıl haberim olacak siz kanal açınca :)
Yok
günah tabii... erkekler de izlioyr seni... sesin, mimiklerin vs. gerektiginden fazla görünecek erkeklere... bu yüzden haram
Dini açıdan bakarsak kadının sesi bile haram kılınmıştır.
Ses hangi ayette günah kılınmış söyler misin merak ettim?
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2987 adresine bakabilirsin.
@fangoria kadından imam olmamasının sebebinide açıklarsın o zaman?
@fangoria kadınlarla erkekler zaten beraber namaz kılmazlar, kıldıkları yerler ayrıdır. Bazı şeyleri eksik biliyorsun, yanlış anmlama.
@fangoria bu arada kadınlarda kendi cemaatleri yani kadınlarla olan namazda imamlık yapabiliyor diye biliyorum
@Soran evet yapabiliyorlar, ama iş işte erkeklere namaz kıldırmaya gelince olmuyor. Ben kendi görüşümü söylemiyorum, dinen uygulanan bir şeyi yazdım sorusu üzerine.
Bu arada arkadaşın dediği gibi konusmamiz haram değildir yalanlama
@Soran benim görüşüm olmadığını söyledim zaten, imamı ikinizde anlamadınız sanırım. Dini açıdan bakarsak derken, dini açıdan bakılmasını kastetmemiştim. Kaldı ki paylaştıklarımda kendi görüşlerim değil, kuran mealidir. Benim yalan söylediğimbir şey yoktur, ben olanı yazdım.
Kuran meali değil arkadaşım onu demeye çalışıyorum
@Soran senin ne dediğinden haberin yok. Ahzab 32 ayetine Diyanetin sitesine göz atar mısın lütfen? kuran.diyanet.gov.tr/.../32-34-ayet-tefsiri
@fangoria kaşı gözü kayamaz işte, imamı göremezler anlamadığın husus o. Sadece sesini duyabilirler.
@fangoria zaten tartıştığımı nokta o değil, anlamadın. Çok farklı bir yere götürdün konuyu. Her neyse verdiğim kaynakta sadece bir ayet yok, birden fazla ayet var. İnceleyebilirsiniz kendinizde
@fangoria Nur 31 ve diğer Azhap ayetleride var. İncelememişsin.
@fangoria Nisa suresinden bahsetmiyor, Nûr suresi 31. ayet'ten bahsediyor. Kaldı ki önemli dini kaynakları da kaynak olarak paylaşmışlar. İnanıp inanmamak size kalmış, ama yanılgıya düştüğünüz bir nokta var. Kaynakları reddediyorsunuz. Nazamazın Kuran'da nasıl kılınacağıda yazmıyor, peki neye göre kılıyorsunuz? Geçersiz dediğiniz dini kaynaklara bakılıyor. Neyi reddettiğinize bence dikkat edin.
Ilk verdigin linkten bahsediyorum ben dinimizilsma sitesinde 2 ayetten bahsediyor sadece.
Ayrica hadis alimi kabul edilen kisilerin kitaplarinda kertenkele oldurmek bilmem kac kat sevaptir diye de yazar
Yine ayni kisilerin kitaplarinda peygamberimiz bizi hadis yazarken gordu Allahin kitabindan baskasina gerek yoktur hadis yazmayin diye bizi kizdi diye de yazar
@fangoria namaz örneğini zaten o yüzden verdim. Kaç rekat kılınacağı yahut nasıl kılınacağı Kuran'da yazmıyor, bu tip yazmayan şeyler için ilave kaynaklardan faydalanıyor; hadis gibi. Zaten tartışma çıkaran noktada bunlardan kaynaklanıyor. Her neyse hoş bir sohbet oldu, herkes anladığı şekilde inanmakta hürdür. Nihayetinde inancımızı doğrutabileceğimiz yaşayan bir peygamberimiz yok, muhim olan niyetimizdir. Niyetimiz güzel ve temiz olduktan sonra nasıl inanırsak inanalım, doğru inandığımıza inanıyorum ben de. Cümleten iyi geceler.
binlerce kişi izlicek o videoları tabi ben karışamam ama bide öyle düşün
Iste ondan soruyorum
Sapığı var manyağı var insanlar değişik bence açma eğer gerçekten istiyorsan aç ama sana kalmış
Fenomen olunca açılmayacaksan olabilirsin kızım
Sağol dede
Amacın eğer sadece buysa sorun olmaz.
Teşekkürler
Estağfirullah. Mutlu günler..
Orada ne yapacagina bagli
Yukarıda yazdım ama
Niyetin temizse neden olmasın
Erotizim rabet görür dene
Karakterine bağlı
Sessiz sakin cana yakın bir tipim
yorum yapmıyorum🤐