Çamaşır makinesi hortumu nasıl takılır, çamaşır makinesi gider hortumu evde tamirci çağırmadan takılabilir mi?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Öncelikle çamaşır makinesi hortumu nasıl sökülür onu açıklayayım;
Çamaşır makinelerinde genel olarak bağlantı şekli aynıdır. Ancak bazen markadan markaya farklılıklar da gösterebilir. Eski tip makinelerde makine arkasında iki hortum girişi vardır. Bunlardan biri sıcak su diğeri de soğuk su girişidir. Ancak yeni nesil çamaşır makineleri suyu kendi ısıttığı için tek giriş olarak kullanılmaktadır. Makine arkasında yer alan mavi renkli hortumun içinde conta olacak şekilde musluğun başına yerleştirerek diş kaptırmadan dikkatli bir şekilde sıkacaksınız. Çift girişli olan makinelerde bir de kırmızı renkli hortum vardır. Bu hortumu da sıcak su musluğuna bağlamalısınız.
Ayrıca makine arkasında atık suyun boşaltılması için gri renkli bir hortum daha vardır. Bu hortumu da duvardaki gider deliğine takmalısınız. Atık su hortumunu takarken çok fazla ileriye doğru itilmemelidir. Belirli ayarda bırakılmalıdır. Çok ileri doğru itilen hortumlar gider tıkanıklıklarına neden olabilir. Bununla birlikte çamaşır makinesi musluğu olmayan yerlerde yeni bir hat gerekebilir. Bu gibi durumlarda profesyonel bir tesisatçıdan destek almalısınız. Bazı durumlarda da çamaşır makinesi için yapılan musluk ile makine arasındaki mesafe uygun olmayabilir. Bu gibi durumlarda da çamaşır makinesi hortumuna ek yapılması gerekir. Bu gibi durumlarla uğraşmak istemiyorsanız profesyonel bir tesisatçıdan destek almalısınız.

Su boşaltma hortumu lavabo ya da küvet kenarına takılabilir. Hortum kırılmamalıdır. Boşaltma hortumu lavabo ya da küvete asıldığında, hortum dirseği parçasıyla düşmeyecek şekilde sabitlenebilir. Boşaltma hortumunun ucu, doğrudan kirli su boşaltma deliğine ya da lavabonun çıkış dirseğine takılan özel uca bağlanabilir. Hortum, en az 40, en çok 100 cm yükseğe takılmalıdır. Boşaltma hortumu gidere 20 cm 'den fazla sokulmamalıdır, gerekiyorsa boyu kısaltılabilir.
Su boşaltma hortumu lavabo ya da küvet kenarına takılabilir. Hortum kırılmamalıdır. Boşaltma hortumu lavabo ya da küvete asıldığında, hortum dirseği parçasıyla düşmeyecek şekilde sabitlenebilir. Boşaltma hortumunun ucu, doğrudan kirli su boşaltma deliğine ya da lavabonun çıkış dirseğine takılan özel uca bağlanabilir. Hortum, en az 40, en çok 100 cm yükseğe takılmalıdır. Boşaltma hortumu gidere 20 cm 'den fazla sokulmamalıdır, gerekiyorsa boyu kısaltılabilir.

Teşekkürler 🍀
Dıptenmı sokeceksın bazıları dırek pompaya baglı resım at bakayım
https://i.hizliresim.com/nJZazV.jpg benim surayi Sökmem gerekli kusura bakmayın fotoğraf atmayı bilmiyorum böyle yapabildim anca
Mobılyanın onden gorunusu sanırım dırek ceksen gelır ama arkaya uzanıp tkaman lazım sonra ama bu goruntu makınanın ıse cıkarman cok zor pompaya dırek baglı cunku
Acaba yeni aldığım hortumu eskisine eklesem bir sorun olur mu? Eski hortumu çektiğim zaman gelmiyor bir şeyle içerden bağlı sanırım
dedımya pompaya dırek baglıdır ıcerde de muhtemelen kelepcesı var sen neden sokeceksın onu anlamadım
Şu anki takılı olan hortumun ucunu fare kemirmiş, kısalmış ondan dolayı parça parça duruyor. Hal öyle olunca hortum gidere uzanmıyor ondan dolayı yenisini takmak zorunda kaldım. ama zormuş galiba ek yapacağım bir şeyle de sabitlerim diye düşündüm
ara aparat var nalburlarda ek yaparsın ucunu guzelce keserek
O şekilde yapacağım çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için
bana fotosunu at anlatayim sana
https://i.hizliresim.com/nJZazV.jpg surayi Sökmem gerekli
yenisini takmam gerekli, eski hortumu çıkarmam lazım ama çekince gelmiyor demek ki içinden halledilecek ama nasıl olduğunu bilmiyorum bilsem yaparım gibi geliyor 😁
Birde öyle deneyeyim o halde, teşekkür ederim
Cevap
3Cevap
o hortum direk gidere takılıyor
siz nerdeki kelepçeyi çıkardınız?
https://i.hizliresim.com/nJZazV.jpg Şunun basında olan kelepçeyi çıkardım yeni hortum takacağım
Servis çağırın Hanımefendi
Eğer ki kendim halledemezsem servisi çağırmayı düşünüyorum ben de
Hortumu takmak için makinenin arka kapağını sökün Hanımefendi işiniz kolaylaşır ancak O zaman değiştirebilirsiniz
Çıkar tak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?