Bulaşık makinemin tableti bitmiş elde yıkayamıyorum elim sargıda olduğu için tablet yerine sıvı deterjan yani fairy koysam olur mu?Bulaşık makinesine sıvı deterjan konur mu?
Böyle bir deneyimim olduğu için bu soruyu gönül rahatlığıyla cevaplayabilirim diye düşünüyorum :) Evimizde bulaşık makinesi tableti olmadığında mutlaka düşündüğümüz bir şeydir bulaşık makinesine elde yıkanan bulaşık deterjanı koymak. Koysak ne olur yani? İkisinin de ortak amacı bulaşıkları yıkamak değil mi? :D
Bulaşık makinesine sıvı deterjan konur mu?
Bulaşık makinesine sıvı deterjan konur mu?
Öncelikle bulaşık makinesi tabletlerinin tamamen bulaşık makinesinin işleyişine göre üretildiğini söylemek istiyorum. Bunun yerine alternatif bir ürün kullanmak bulaşık makinenizin ömrünü kısaltacak, bozulmasına sebebiyet verecektir. Bulaşık makinesine sıvı deterjan konulmamalıdır.
Bulaşık makinesine sıvı deterjan koyulursa ne olur?
Bulaşık makinesine sıvı deterjan koyulursa ne olur?
O hataya ben de düşmüştüm. Sıvı deterjan koydum ve çalıştırdım, bir süre sonra bulaşık makinesinin etrafı hep köpük olmuştu :) Tabii ki de bu köpükler bulaşık makinesinin içerisinden çıkmış, hem de daha çalışıyordu :D Etrafını temizledim ve bitmesini bekledim. Kapağı açtığımda beni yıkanmış, pırıl pırıl olmuş bulaşıklar beklemiyordu. Öyle ki köpükten bulaşıklar zaten görünmüyordu :D
Ağlasam mı gülsem mi bilemedim. durulaması için tekrardan kısa programda çalıştırdım ancak başarısız oldu. Demek ki bulaşık makineleri bu kadar köpüğü durulama konusunda becerikli değilmiş :D Makine de nereden bilsin, tabletler o kadar köpürmüyor :D Açıkçası makine bozulacak diye çok korktum, durulamayınca iş başa düştü tabii. Bulaşıkları dizdiğim gibi tek tek çıkardım, ıslak bez yardımıyla makine içerisindeki tüm köpükleri çıkardım. Sonrasında makine boşken çalıştırdım ve bu kazayı da böylelikle atlatmış olduk :D
En İyi Cevaplar