Oyun türü fark etmez arkadaşlar, online sohbetli oyunlar arıyorum. Chat olan oyunlar hangileridir? Önerileriniz var mı? Özellikle keyifli sohbet edebileceğim ve oyun oynayabileceğim mecralar varsa, sunabilirseniz sevinirim. En iyi online sohbetli oyunlar hangileri?
En iyi online sohbetli oyunlar hangileri? Önerileriniz neler?
En iyi online yani çevirim içi sohbetli oyunlar pandemi süreci ile piyasada oldukça çoğaldı.
Oyun oynarken muhabbet sohbet olmazsa başarınız düşer. Ama burada sohbet edeceğiniz kişinin kimliği karakteri çok önemli. Özellikle küçük çocukların bulunduğu ailelerde, anne babalar çocuklarının denetimsiz oyun oynamalarına müsade etmemeli, aleni oynamaları yani büyüklerin bulunduğu aile içinde oynamalarına özendirmeleri gerekir.
Zaten piyasada ücretsiz olan oyunlarda reklam bol olunca sohbetin de oyunun da tadı olmuyor. Üstelik o reklamlar yetişkinlere yönelik cinsel içerikli ya da şiddet içeren tarzda reklamlar olabiliyor. O yüzden çocukların oyunlarında denetim şart.
Kaliteli oyunlar genelde ücretli.
Piyasada kaliteli oyunlar genelde ücretli ve üyelik gerektiriyor. Böylece belirli bir yaşın üzerinde olmanız ve ücret karşılığı üye olmanız sayesinde kayıtlı üyelerin sorumlu hareketi içerisinde üstelik reklamsız veya çok az reklamla keyifli ve güvenli sohbet eşliğinde oynanan oyunun zevki daha güzel oluyor. Bütün oyunlarda önemli ama özellikle savaş oyunlarında birbirinize destek olmak çok önemli. Strateji bunu gerektirir. Nerede ne zaman nasıl vurulduğunuz, önemli ve tehlikeli yerlerin neresi olduğu ve düşman takımındaki kişilerin konumları çok önemli. Bu bilgilerin zamanında arkadaşlarınıza vermesi gerekir.
Taktik oyunlarında sohbet iletişim denektir. Bu iletişim yani info vermek oyunda başarınızı yükseltir. Bu sayede takımın kolay kazanmasını sağlayabilirsiniz. Böylece yüksek skor alabilirsiniz.
Şimdi size en iyi online oyunlardan bazı önerilerimi kısa açıklamalarla aşağıda sıralıyorum. Siz de inceleyin ve dize en uygun olanı önce deneyin, beğenirseniz keyifle devam edersiniz.
1- Pubg Mobil
Çatışmanın tam ortasındasın.
Bir savaş oyunu. Yoğun çatışmalar var. Ekibini sen kuruyorsun. Arkadaşlarını seç ve çok oyunculu şekilde oyna.
2- Zula
Zula Türk oyunu.
Sıcak savaş ve savaş içerisinde silahlarla bol bol atış yapabildiğin bir oyun. Silahını sen seç. Oyna nişancılığın gelişsin. Heyecan verici üstelik Türk yapımı.
3- Habbo - Habnet
Özgür otel..,
Bir sanal otel oyunu, üstelik dünyanın en büyük sanal oteline ücretsiz giriyorsun. Karşılıklı tanışıp iletişim kurmak serbest.
4- State Of Survival
Zombilere karşı…
Zombiler var, virüs var ve tabii ki bunları sebebi salgın… Aylar geçmiş, salgınla mücadele devam ederken zorlu hayat şartları sıcakla birlikte insanları endişeye düşürüyor. İnsanlar ölüyor, hatta zombileşiyor. Artık balık avlama zamanı da gelmiştir ama can güvenliği yoktur. Ödüllü bol puanlı uluslararası bir oyun.
5- Kelimelik
Eskiden beri gazetelerde dergilerde oynadığımız bulmacaların dijital yeni versiyonu kelimelik. Yani bir kelime bulmaca oyunu. Bulmak istediğiniz kelimeler için harfleri kutucuklara koyuyorsunuz ve elimizdeki harflerle kelimeler oluştukça puanları topluyorsunuz. Oyun sırasında bol bol sohbet imkanı da var. Üye sayısı 17 milyona yaklaşmış.
6- Last Empire - War Z
Zombilere karşı sen ve ekibin.
Zombilerle dolu bir kent. Haritayı okumayı öğren ve zombilerle savaşa başla. Ekibini kur stratejini oluştur.
7- Leauge Of Legends
Harita okuman gelişecek.
2009 tarihinde ilk kez piyasaya çıkmış olan ve sürekli geliştirilen Riot Games'in ilk oyunu. Tek başına ya da oluşturacağın özet timle oynayabileceğin MOBA türü strateji oyunudur. Oyun özel bir harita üzerinden takip edilerek koordinasyonla oynanmaktadır. Oynarken harita okumasını da öğreniyorsun.
8- School of Chaosta
Okulda kaos…
Kaotik bir okul. Kural ve düzen yok. Zombileşmiş öğrenciler öğretmenlerin peşinde. Bir grup iyi öğrenci de öğretmenlerine yardım edip birlikte zombilere karşı savaş veriyor.
9- Minecraft
Hayal gücünüzü kullanarak basit çizimlerden ev, bahçe, çevre düzeni yapabilirsin. Bozabilir değiştirebilirsin. Canavarlara karşı zırh, set ve kale yaparak kendini savunabilirdin. Pratik bir oyun.
10- Home design
3D tasarım yeteceğini geliştir
Evinizi bir mimar gibi siz tasarlayın, çizin, inşa edin ve içini döşeyin hatta çevre düzenini de diz yapın. Ücretsiz 3D oyunu. Tasarım kabiliyetinizi geliştiren bir oyun.
🔴Oyun dünyası çok zengin. Bınlar bir örnek. Yerli oyunlarımız da artık güçlü hale geldi. Tarım, araba yarışı, dövüş, moda stil tasarım, makyaj, elbise giydirme, gelin giydirme gibi pek çok oyunlar var. Hatta yetişkin oyunları bile…
🌸Oyun bağımlı olmadığınız sürece zararsızdır.
⛔️ Sohbet ve etkileşimlerinizde asla kişisel bilgilerinizi paylaşmayınız. 😎
Ahhahaha bir zamanlar bende çok oynuyordum online sohbetli oyunları. 😊 Pek böyle savaş vurmalı, kırmalı, öldürmeli oyunlar oynamadım. Ben daha çok stratejik olmayan oyunlar seviyorum. O yüzden öncelikle önereceğim 2 oyun var.
1- Game of Sultans - Tahtı Saltanat
Bu oyun Muhteşem Yüzyıl gibi bir şeydi. 🤣 Sen padişah oluyorsun. Haremin oluyor, saltanatın oluyor, vezirlerin oluyor, çocukların ölüyor, sefere çıkıyorsun, varisler yetiştiriyorsun, kervan yolu denilen bir yol var oraya gidiyorsun, level aldıkça güçleniyor askerlerin filan. Ben bu oyunu sanırım 2 yıl oynadım ama aşırı derecede bağlanmıştım. Sabah kalkar oynardım, uyumadan oynardım.
Bunun en güzel yanı sanırım sohbet kısmıydı öteki oyunlar gibi ülkeler kendi aralarında oynamıyordu. Bütün ülke aynı sohbet kısmında oynuyordu. Diğer en güzel yanı ise yabancılar sohbet kısmında bir şey yazdığında Google çeviri yapmadan üstüne tıkladığında senin diline çeviriyordu. Bu şekilde benim Rusya'dan, Çin'den, Amerika'dan birçok arkadaşım olmuştu. O kendi dilinde yazardı ben kendi dilimde yazardım. İkimizde birbirimizi anlardık. Tabi çoğunlukla her ülke kendi ülkesinde ki arkadaşlarla daha çok sohbet ediyordu.
Oyunun çevirisi bazen yazdığın şeyi çok saçma bir şekilde bile çeviriyordu. Sen normal bir şey yazarsın ama Rus bir arkadaşın oyun sohbetinde çeviri yapınca ona küfür bile yazmış olduğun gibi çıkabiliyor. Anlayacağın çevirisi aman aman çok iyi olduğunu düşünmüyordum. O yüzden bütün ülkenin ortak dili olan İngilizce konuşuyordum ben Ruslarla, Çinlilerle.
Bir de lonca sistemi vardı işte bir lonca kuruluyordu orda öteki loncalarla bir rekabet oluyordu. Benim oynadığım yılın en son ki güncellemesinde sanırım arkadaş ekleme ve özel sohbet kısmı da vardı. Tabi çok yıllar oldu oynamayalı şu an ki güncellemelerde neler var bilemem. Bu oyunu sevmemin nedeni oyunu oynarken bu dünyadan kopup oyunda gibi hissediyordum. 🤣 Cariyeler, haremler, vezirler, askerler, çocuklar, veliaht bir de çocuklarımı başka oyuncuların çocuklarıyla evlendirebiliyordum. Çok gerçekçi ve başarılı bir oyundu. Kurgusunu beğenmiştim.
2- Shop Titans
Bu oyunu da son 1-2 yıldır severek oynuyorum. Oyunun mantığı çok basit senin bir dükkanın var ve üretim, alım satım yapıyorsun. Öncelikle küçük bir dükkanın var işte başlarda çok sıkıcı geliyor. Çünkü dükkanın küçük oluyor onu büyütmek için çabalıyorsun. Üretim slotu oluyor işte üretim yapıyorsun. Bıçak, arbalet, zırh, iksir, bitki, kolye, yüzük, yay, ok, ayakkabı, şapka bunlar benim aklıma gelenler daha da vardı. T11 kadar üretim var. T11 dediğim de T1'den başlıyorsun üretim yapa yapa T11 açıyorsun. Tabi her bir T (tier) üretim süresi oluyor. T1 5sn gibi kısa bir sürede üretimini tamamlarken T11 yaklaşık 2-3 saat bekleyebiliyorsun. Bu tier arttıkça ürünün fiyatı da artıyor. Sattıkça altın kazanıyorsun.
Sonra askerlerin oluyor onları göreve gönderiyorsun. Onlar sana üretim yaparken kullanacağın bileşenleri getiriyor zorluk dereceleri var. Güçlü askerler için yeteneklerine dikkat etmek gerekiyor.
Dükkanını dizayn ediyorsun kendi zevkine göre sonra kendi avatarını kendi zevkine göre oluşturabiliyorsun. Müşteri geliyor dükkanını geziyor bir ürünü beğeniyor ve onu senden satın almak istiyor. Sen fiyatını artırabilirsin, indirim yapabilirsin bu tamamen sana kalmış bir şey ama tabi indirim ve fiyat artır yaparken enerji diye bir şey var o gidiyor. Sen ürün alıp satım yaptıkça enerji ve altının inip çıkıyor. Bazı ürünleri pazar yeri diye bir yer var orada 10 katı fiyatına bile satabilirsin.
Bu oyunu çok severek oynadım. 1-2 yıldan sonra sıkıldım oyunu bıraktım. Oyun para üzerine kurulu eğer oyuna para yatırırsan çok rahat oynarsın ama para yatırmazsan oynayabilirsin ama daha zorlanırsın ben hiç para yatırmadım ama çok iyi oynadım.
Gel gelelim sohbet kısmına bu oyunun sohbet kısmı her ülkenin ayrı sohbeti oluyordu. Türkiye sunucusunda Türklerle konuşabilirsin valla orada hala çok severek sohbet ettiğim çok arkadaşım var. Shop Titans oyununda şu an konuştuğum 7-8 arkadaşım var. Bu oyunları oynarken zaten discord diye bir uygulama var onu kullanıyorsun, oyunda birbirini bulup discord üzerinden sohbet ediyorsun arkadaşlık kuruyorsun. Tabi başka ülkelerin sunucularına da gidebilirsin (Çin, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Almanca, Körece) bu aklıma gelen ülkeler başka ülkeler de vardı. Dilleri yazdım çünkü ülkelere göre ayrılmıyordu. Dillere göre ayrılıyordu. Brezilyalı bir arkadaşım mesela Portekizce konuşuyordu. Hangi dili istiyorsan o ülkeye gidiyordun. Bu oyunda da Amerikalı bir doktor arkadaşım vardı ve Brezilyalı bir erkek arkadaşım vardı. Almanya'da yaşayan arkadaşlarım da vardı.
Aslına bakarsak bir çok ülkeden arkadaş edindim. Kötü yani çeviri yoktu. Anca sen onlarla anlaşacaksın diyeceksin benimle sohbet etmek için siz benim dilimi yazın Google çeviri kullanarak bende sizin dilinizi Google çeviri kullanarak yazacağım. Kopyala yapıştır olmadığı için ve sohbet akışını da kaçıracağın için gidip onların yazdığını Google çeviri yazıp çevirip anlayıp sonra cevap verip tekrar aynısını yazıp atmaya kalkışman sadece zaman kaybı. 🤣 Zaten seninle sohbet etmek isteyen biri Google çeviri kullanır merak etme.
Neyse benden bu kadar. Oynadığım sadece online sohbetli bu 2 oyun vardı başka da bilmiyorum. Uzun lafın kısası oyunu oynamadığın sürece anlamazsın, oyunda çok fazla özellik var ben yazsam bitmez.
Bir liste yapacağım, bana göre Steam'in baş tacı olan oyunla başlamak istiyorum;
en iyi online sohbetli oyunlar neler?
Garry's Mod
Half Life 2 nin sandbox halidir ve tüm source destekli oyunların modellerini almaktadır, ayriyeten atölyesi bulunmaktadır ve milyonlarca mod barındırmaktadır. Oyun dediğim gibi sandbox, yani bir amaç yok ama atölyeden indireceğin modlarla bir sürü oyun modu yükleyebilirsin.
Dont Starve Together
Belki bilirsin, yine muazzam modlarıyla tarzı Esrarengiz kasabayı andıran survival temalı bir oyun. Mu az zam...
Spintires serisi
Yağmuru çamuru karı yani kısaca offroad u seviyorsan büyük haritalarda görevlerin bulunduğu Rus temalı aşırı gerçekçi fizikleriyle yine multiplayer modu da olan ve istersen başıboş doğada takılabildiğin güzel bir oyun.
Left 4 Dead 2
Source motorunun geliştirdiği basit zombie survival oyunu ama başında saatler geçirebilirsin, muazzam.
Battlefield 2
Şu an da piyasada bulunmadığından ötürü torrent indirip online modunu yapman gerekiyor. Öbür Battlefield serilerine kıyasla çok çok farklı bir zevki vardır, bommmmmm boşta takılabilirsin, amacına hizmet ederekte oynayabilirsin her iki türlü de çok çok zevklidir ve yine bir sürü modu var. Modları MODDB sitesinden indirebilirsin.
Şu an için aklıma bu kadarı geldi, seç beğen oyna :3
World Of Warcrafttır. Öyleki en son eklenen community özellikleri ile, loncalar, guildler dışında da sohbet/etkinlik gruplarına dahil olabilir, buralardan insanlarla tanışabilir, sohbet edebilirsin.
Siyasi sohbetler, cinsel yönelimler, farklı oyunlar vs hususlarında dahi gruplar vardı aralarında en son.
Eşleşme dilini Türkçe yap tabi eğer talebin bu ise ve başlangıç için tekli maçta bir kaç maç yap oyun komutlarını öğrenmek için daha sonra harita seçiminden otomatik eşleşmeyi aç ve tadını çıkar, eğleneceğine aminim ama önce oyun komutlarını ve avatarını yönetmeyi öğren, iyi eğlenceler dilerim.
Kesinlikle hotel hideaway ve mlbb hh yi 5 sene mlbb yi yaklasik 7 senedir oynuyorum. Savaş seviyorsan mlbb. Sohbet ve level uzerine de hh cok guzel cok fazla bilinmeyen bir oyun oldugu icin bunu sana soyledim sanslisinn ortami cok guzel kafa insanlar var. Fakat hangisi dersen mlbb derim her ne kadar lolculer tarafindan zorbalansakta bana gore daha iyi iki sene yaklasik wr oynadim fakat cok yavas kranlik geliyor bana mlbb coo daha eğlenceli ikisinide tatsan pisman olmassin bagimli olabilirsin ama
Erkek bayan hiç farketmez hem cok basit hem cok eğlenceli takım sohbeti ve küresel sohbeti var özel sohbet yok ama oyunun adıMonster legends Cocuk su gibi gelebilir ama harika zevkli bir oyun level iniz ilerkekçe daha da zevk alacaksınız emin olun
ben kelimelik ve word fest oynuyoum oynamak isteyenleri beklerim. kazanma puanı yundan dolayı hatalardan kaynaklıdır. iddasına bile oynarım kendime güvenim tam. nic; ercan. jrv