Sizin sorularınıza ve sorunlarınıza cevap olabileceğini düşündüğüm iki cevabım şöyle ki ,(en birincisi Allah tanrının belasını versin demiş büyüklerimiz 😉 ) Sizin Allah neden mazlumlara, çocuklara vs. Yardım etniyor demişsiniz çoğunlukla, o duvarda asılı duran Kuran-ı kerimi indiripte okuyup anlama zahmetine girerseniz eğer, sorularınızın çoğunun cevabını bulucaksınızdır, nacizane örnek vermemiz gerekirse "Olmayanlara da veriniz denilmiştir. Lakin insanlık olarak dualarda genelde onu da Allah tan ister , Yarabbi sen olmayanlara da ver deriz. Kendi yapmamız gerekenleri sorumluluklarımızı bile Allahtan istiyoruz.
İkinci si ise Adalet geç gelir ama mutlaka tecelli edecektir, bu olana kadar geçenler de imanın şartlarından olan Kâza ve kadere iman ile sabittir 😇🙋🙋01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHangi Tanrı? deistlerin panenteistlerin inandığı felsefi tanrı mı? Musavilerin Yehovası mı? Hristiyanların Yahvesi mi? Müslümanların El İlahı mı? (EL İLAH, EL LAH, ALLAH: Arap hocaları dinlerseniz Allahü ekber değil, Ellahü ekber şeklinde kulağınıza gelir). Hindlilerin Brahması mı? Kök Tengri mi? Sihlerin Şivası mı? İnanna mı İştar mı? Manda D'HAYYA mı? Ereşqigal mi? Nergal mi? yeryüzünde tapılan 3900 tanrı var. Hangisi?
16 Yorumla- +1 yıl
O zaman ona 3 şey sorardım: 1-) Ölümsüz müsün? 2- ) her şeye gücün yeter mi? 3-) İstesen kendini öldürebilir misin?
- +1 yıl
1. Argüman: Tanrı Ölümsüzdür.
2. Argüman: Tanrının gücü her şeye yeter.
Soru: Tanrı kendisini isterse öldürebilir mi? Cevap evetse, 1. Argüman çöktü. Cevap Hayırsa 2. Argüman çöktü. - +1 yıl
2013 yılında dünya düzcülerler tartışmıştım. bir sözleri çok hoşuma gitti. "uzay mekikleri uzaya giderken, sen gemide miydin, astronotların yanında mıydın?" demişlerdi. Evet çok mantıklı bir sözdü. Muhammed Hira'da Cebraille konuşurken de yanlarında değildim... ne yazık ki.
- +1 yıl
hayır ondan önce şikayet edilip, siteden defedilme ihtimalim var. nisa 24'ü paylaştım. alta diyanetin islam ansiklopedisinden aldığım geliş nedenini yazdım. yeminlen ayetle ilgili en ufak olumsuz bir yorum yapmadım. ayetin diyanet çevirisi ve de diyanetin geliş nedeniyle ilgili açıklaması. vay efendim provakatif soru sormuşum. altında revü kızı kılıklı müslümal hanımlardan gelen onlarca küfür, şikayet, hesabım kapatıldı. şu ülkeye en koyusundan bir şeriat gelmesini o kadar çok istiyorum ki, benim bin yılda izah edeceğim şeyleri 1 günde izah ederler. ben şahsi olarak kara çarşaflı burkalı dini bütün gerçek müslümanlara büyük saygı duyan biriyim. bana saçma gelse de onlara hürmeti borç biliyorum. ama özellikle bu sitede çok. kızın kılığı revükızı gibi, kafa dersin kabe imamı.
Benim mantığım bir konuyu almadı yıllarca.
Şimdi biz insanların ne zaman öleceği belli değil mi? Yani Allah'ın bize biçtiği süreden bir saniye fazla yaşayamıyoruz.
Diyelim ki ben bir cinayete kurban gittim. Sevgilim geldi beni öldürdü.
Benim bu dünyada zamanım dolduğu için öldüm bu mantığa göre.
O zaman beni öldüren sevgilimin ne suçu var hem katil oldu, hem Allah'ın bize dediği en büyük günahlardan birini işledi.
Onun suçu ne peki? Benim ölümümde bir aracıydı sadece?
Rabbime nancım sonsuz ama bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.11 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda burdaki yaziyi okumanızı öneriyorum
www.kadereiman.com/katil-oelduermeseydi-maktul-yine-oeluer-mueydue
Dünyayı yaratıp neden kendi haline bıraktin diye sorardim. Hak dini islam ise neden bunda müslüman acı çekerken dinsizler rahat yaşiyo diye sorardım. Varsında niye hic bişeye gücün yetmiyo diye sorardim..
36 Yorumla- +1 yıl
Sen bence kuran oku anlarsin sebeplerini allahin herseye hucu yeter
- +1 yıl
@jjinekologaylin özür dilerim tanrimi var putami tapiyoruzki tanrı olsun benim ALLAHim var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Yorumlara bir baktım da Allah akıl fikir versin, tez vakitte doğruyu bulun İnşallah. Soruya dönecek olursak Allah'ı görmeyi hakedecek kadar iyi bir insan olmayı çok isterim. Görürsem de başım secde de olur. Sonsuz güzelliği karşısında Allah'a neden böyle yaptın diye nasıl sorulur? Bugüne kadar hep Allah'ı yanımda hissettim. Kendinize soyutlamayın. Allah bizlere çok yakın.
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana karşı nankörlük eden, kurduğun sistemi anlayacak zihinsel potansiyeli olmayan tek hücreli (ki bunları yorumlarda görebilirsiniz hemen kendilerini belli ediyorlar kuranın çeliştiğini söyleyen biri var mesela çok komik biri kendisi 😂) ve hayatta ne dine, ne vatanına, ne de insanlığa en ufak bir faydası olmamış kişileri neden öldürmüyorsun derdim hadi öldürmüyorsun neden cinayeti yasakladın da bizim de onları öldürmemizi engelliyorsun derdim 😊 (dikkat, beyni olmayanlar okumasın zaten anlamayacaklar burda sadece ironi var bahsettiğim gereksiz insanların neden hala hayatta olduklarını gayet iyi biliyorum doğru noktaya dikkat çekmek için yazdım yorumu )
10 YorumlaNeden bu kadar adaletsizlik derim ya da neden masum günahsız çocuklar bebekler ölüyor diye sorarım.
19 Yorumla- +1 yıl
Bakış açını değiştirirsen cevabı bulursun sormaya gerek yok
- +1 yıl
Bulüğ çağına gelmeden ölen çocuklar direk cennete gidiyor. Tabi sen bunu bilmiyorsun. Allah onları böyle mükafatlandırıyor. Bunca sene yaşayanlar insanlar ne işe yarıyor. Milyarlarca inkar dinsiz ölüyor ve ebedi cehenneme gidiyor.
Şimdi burada 70 sene yaşayıp kafir ölüp cehenneme giden mi daha avantajlı, yoksa büluğ çağına ermeden ölüp direk cennete giden çocuklar mı.
Tabi sen bunları bilmezsin. Hiç gidip bir hocaya sordun mu. Dini sohbetlere gittin mi. Gitmedin. Bu senin suçun. Kimsenin değil. Bunları öğrenmekle sorumlusun. Yoksa maalesef Allah korusun dinden çıkmaya kadar gider - +1 yıl
Boşver kardeş bunlar dini ekşi sözlükten öğreniyorlar 😂
- +1 yıl
Allah adildir insanlar adaletsiz..
+1 yılTecavüze uğrayıp şiddet gören acılar içinde ölmeyi bekleyen küçük çocuklara neden yardım etmiyorsun derim.
211 Yorumla- +1 yıl
@teona_zey bazı şeylerin hesabi mahsere kalmamali. Öyle bir yer varsa tabi.
- +1 yıl
Acı çektiğini nerden biliyosun? Zaman bile herkes için farklı iken nasıl olur da dışarıdan bakıp da insanın acı çekip çekmediğini anlayabilirsin?
- +1 yıl
Delinin biri yorum yazmış milyon tane koyun da cool olacağım diye ateist, deist olmuş
- +1 yıl
Acıyı görebilir misin? Acı zihindedir Allah ın zihni etkisiz kılmaya gücü yetmez mi sanıyorsun? Senin gibi bir zavallı bile merhamet gösterebiliyor da Allah bunu yapamaz mı sanıyorsun 😂😂😂
- +1 yıl
İnsan zihni hakkında bir bok bilmeyen birine böyle bir şey anlatmak belim hatamdı senin gibi kevaşelerin tek derdi din aslında insanların acıları umrunda bile değil biliyorum tek amacın dini karalamak
- +1 yıl
Demek istediğimi anlayamadığın için bana saldırma çaban zavallılığın kaçıncı seviyesi oluyor acaba merak ettim
- +1 yıl
Tek hücreli varlık dediğim şeyi nereye çekmiş çıldırıyorum 😂 işte basmaklıp düşünceler senin gibileri meydana getirir hayata farklı pencereden bakabilecek potansiyele sahip olsan insanların inancına biraz saygın olurdu döl israfı 😂 sırf senin gibileri görmek bile yaratıcının kanıtıdır işte ibretlik diyorlar ya. Ver çocuğunu tecavüzcülere diyor canım ben nerdeyim bu müptezel güzel kardeşim nerde 😂 aslında seni tebrik ediyorum bu kadarcık beyin hücresi ile 24 yaşına kadar gelebilmen tıp için eşsiz bir başarıdır iyi akşamlar...
Neden herkesin hayatı kötü ve dünya da adalet yok sevgili tanrım diye sorardım
17 Yorumla- +1 yıl
Dünya daki adaleti insanlar sağlamaya çalıştığı için yok.. hırslar hırslar Allah adildir..
- +1 yıl
Okumadığın için bu haldesin 😉 selametle...
- +1 yıl
Her şeyi okuyunca bilgi sahibi olunamadigini da görmüş olduk 😉 selametle.
Senden önce kim vardı?(Tanrı aklımda hep erkek olarak kaldı bilmiyorum böyle sanki beyaz sakallı bir adam gibi çok tuhaf)
02 Yorumla- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılTanrı ile isim yok ama Allah ı görsem affet beni derim sadece beni af et.. ar ve afınn arasındayım derim..
10 Yorumla
+1 yılÇok klişe ama neden dünyada adalet yok diye sorarım
30 Yorumla
+1 yıl"Kimsin lan sen bu kadar herkesin ağzındasın?" derdim ilk önce :D
12 Yorumla- +1 yıl
Carpilmaya niyetin var heralde:)
- +1 yıl
@Desquederooo Hahahahah bilmiyorum :D
+1 yılEğilir secde ederdim.
71 Yorumla
+1 yılTanrım rakı haramsa müslüm babayı niye yarattın
30 YorumlaBeni neden günah keçisi yaptığını sorardım
20 Yorumla
+1 yılBenim sevgilim tek gerçek tanrı ve onu hergun görüyorum
10 Yorumla
+1 yılSana niye Allah değilde Tanrı diyorlar diye sorardım
00 YorumlaNeden kulların arasında ayırım yapıyorsun
12 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Sen tanrı mısın? emin olmak lazım
01 Yorumla
+1 yılAllah akil fikir versin size
01 Yorumla- +1 yıl
bence Allah sana akıl fikir versin de müslüman bir kadın nasıl giyinir onu öğren. o saçının her teliyle Allaha isyan ediyorsun. o saçının her teli için hinnom oğulları deresinde ge ben hinnomda pardon cehennemde binlerce yıl cayır cayır yanacaksın. kıçını başını ört. sen.
Dünyada mı
012 Yorumla- +1 yıl
Bir kere her varlığın bir adı vardır. Tanrı dediğin yaratıcının adı Allah'tır.
Şimdi görme meselesine gelirsek; Allahu Teala cemalini cennette gösterecek. Yani dünyada göstermeyecek. Eğer dünyada göstermiş olsaydı imtihanın bir anlamı kalmazdı.
Şu da var. Allah'ın üstüne yetenekler verdiği bazı ifratlar ve türevleri var. Bunlar kendilerinin Allah olduğunu söyleyip, yeteneklerini sergileyip insanları kandırmaya çalışırlar. Tabi bilgisiz olan insanlar buna inanır. Durum bundan ibaret. - +1 yıl
Haşa Allah senin babanın oğlu muydu ki istediğin isimle anıyorsun. Allah'ın sıfatı yoktur da ne demek. Bu Allah'ın yaratıcı olduğunu inkar etmek demektir. Yan isen tamamen Allah'ı sıradan bir varlık gibi görüyorsun. Hatta görmüyorsun.
İslam, hristiyan hristiyanlık, Yahudilik ve Arap dininin karışımı diyorsun. Bu da yalan. Hristiyanlık ve Yahudilik ilk bildirildiği zaman bunlar haktı. Fakat bir kısım haddini aşan insanlar bunları kabul etmeyip, Allah'ın ayetlerini değiştirdiler, kendilerine gönderilen binlerce peygamberleri katlettiler. Ve de bunları yaparken şeytanlardan ve türevlerinden yardım da aldılar.
Durum bundan ibaret - +1 yıl
Senin inandığın beni ilgilendirmez. Ben burda sadece gerçekleri yazdım. İster İnan ister inanma. Ben görevi mi yaptım. Seni de Allah yarattı, ebedi cehenneme gitmene gönlüm razı olmaz. Dediğim gibi seni zorla inandıran yok. Dil uzatırsa meselesine gelirsek; sana ve taptığın şeytana o yetenekleri veren Allah'tır. Size her istediğinizi yapma imkanı vermedi. Sizin de sınırımız var. Siz Allah değilsiniz.
- +1 yıl
Gerçekleri mi yazdın? Avrupada ki hırıstiyan, ortadoğuda ki yahudi, hindistanda ki budist, Asyada ki şamanist, amazonda ki zenci bunlarda kendi dinlerini, yaratıcılarını doğru bulup ona göre yorum yapıyor. Anlıyor musun? Doğruyu falan söylediğin yok sadece kendi mitolojini ve senin beynine küçükken sokulanları bana doğru diye yutturmaya çalışıyorsun. Hepiniz aynı b. okun lacivertisiniz. Dinlerinizde, Tanrılarınız, Allahlarınızda yerin dibine batsın!!
- +1 yıl
Kuran'ın mucizelerini, hadislerin mükemmelliğini görüyoruz. İslamda hiçbir eksik yok.
Seni yaratan Allaha yerin dibine batsın diyorsun. Bu küfürdür. Allah isterse şuanda seni cehenneme atar. Niye atmıyor, çünkü şu an imtihandayız. Eğer bu hal üzere ölürsen işte o zaman ebedi olarak cehenneme atılacaksın.
Ama Allah sana düşünmen için fırsat vermiş. Bunu iyi kullanmalısın. Bunu senin için diyorum. - +1 yıl
Yatışa geçti herhalde, cinler sabah namazından sonra uyurlar. Yatsıdan itiabaren faaliyete geçerler. Kafir olan cinler kötülük yapmak için dünyada yayılırlar. Ama hiç düşünmezler ki bunun bir de hesap günü var. İşte o zaman pişmanlık fayda vermeyecek. Ve onlara denilecek ki; işte o inkar ettiğiniz günü, inkar ettiğiniz ateşi tadın. Artık buradan çıkarılmayacaksınız. Burası sizin ebedi kalacağınız yerdir.
Tabi tövbe edip, allahtan affını dileyenler istisna
+1 yılbir düşüneyim
08 Yorumla- +1 yıl
Kötülüğü neden yarattın diye sorardım
- +1 yıl
İnancın nedir
- +1 yıl
Etme eyleme 😏😒
- +1 yıl
Tövbe estağfurullah 🤔
+1 yılNeden ben 😂
02 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
Tanrı kim?
01 Yorumla
+1 yılTanrimi?
012 Yorumla- +1 yıl
Sen putami tapiyorsunki tanrım var
- +1 yıl
Sen ne kadar cahl olduğunu yazdıklarınla beli ediyorusn , Dünyada 7 milyar insan var ve bu insanların , yüzde 90 ini bir yaratıcıya inanıyor ister müslüman olsun ister Hıristiyan ya da Yahudi yani merkezde bir tek Allah var , bir Yahudi ya da hristiyan Arap mi, Allah'a inanan Araplar mi sadece? Cevap dahi yazma çünkü senin gibi bir cahille diyaloğa girmem
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar