Soru net ve açık açık sizce İstanbul trafiği nasıl çözülür ?
Cevabın nedir?
+1 yıltoplu taşıta binmek ne kadar akılllıca sizce?
metrobüs kondu yol darldı iyice. Zaten dardı 4 den 3 e 3 den 4 de cıkan bir yol var.
toplu taşıt kullanalım diyen arkadaş Sabah 7-10 akşam 5-8 arası tıka basa dolan ve o yorgunlukta falan ayakta gitmek kadar sacma birşey var mı_? adım atamadan hele önümüz de kış. Yazın zaten o kadar kalabalıkta klima yetersiz kışın artık millet iyice pişeecek.
Millet arabayla nedne gidiyor biliyor musun? cünkü oturarak gitmek istiyor
metrobüs ucuz mu sizce? benzin 5 liraya yaklaştı niye? cünkü herkes toplu tasıtla gitsin diye.
Daha fazla kazanc olsun diye. 2 halde de daha fazla kazanc oluyor zaten
bir kişi aktarma dahil gidiş geliş 10 liraya yaklaşmışsa neden ayakta eziyet ceksin?
Öyle kimsenin sabahın köründe kalkıp da lüks pesinde arabam var havaları atma diye birşey yok.
Zaten araba artık ayda 300-500 liraya alınıyor.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Toplu taşıma kullanmak lazım. Şimdi millet yakınıyor. Devlet arabadan ve benzinden çok vergi alıyor diye. Eee o halde insanlar bir arabanın içinde tek kişi seyehat ediyor.
Bizim millette araba zenginlik göstergesi olduğundan otobüse, metroya binmek aşağılık birşeymiş gibi geliyor. Şimdi sen araçla 2 saate gidebileceğin yolu metroyla 20 dakikada gitsen hem trafikte sıkıntı kalmayacak, hem de senin cebin rahatlayacak. Ee bunu adama söyleyince benim kapıda arabam varken toplu taşıma kullanmam diyor. Hem de trafikten yakınıyor. S*ker misin? Sabaha mı bırakırsın?
Garibim bir de 3. köprü yapılınca herşey rahatlayacak sanıyor. Hergün İstanbul trafiğine binlerce yeni araç yapılıyor. Sen 20 tane de köprü yapsan, insanlar bilinçlenmedikçe/kullanmadıkça yerin altına londra metrosu da kursan trafik olur. Sıkıntı kafalarda.65 Yorumla- +1 yıl
Arkadaş o metrobüste gidip gelirken milletin ayakta eziyetini görmuyormusun sen ? avcılardan mecidiyeköye gidene kadar bitiyorsun zaten sen neyin trafigini yaşıyorsun kafan mı iyi?
zenginlik mi? arkadaşıom ayda 500 e araba alıosun artık ne zenginlik forsu ? 5 lira benzin sen ondan bahset
neymiş trafik işte cıkmasın kimse?
oturarak gitmesin yani eziyet insan gibi gidip gelmesin bu mu ya?
sen yola bakıcan arkadaş koskoca e5 5 den 3 hatta 4 den 2 ye düşüyor yoluna bakıcan.
- +1 yıl
ortaya da 3 seritli bir metro tamam E5 bitti.
ne ya millet rahat gidip gelmesin mi? amacınnı anlamadım ben ?
3ncü koprü mü?_
sen sanıyorsun ki işe gidip gelirken trafige o tırlar koca arabalar sebep oluyor ?
biraz mantık lı ol. İstanbul icindekiler yapıyor trafigi. sehirlererası degil. adam avcılarda calışıyor kadıköyde oturuyor 2den de gitse 1 den de gitse zaten trafik var.
sen diyorsun ki 3ncu kopru arkadaşım 3ncü köprüye girecek kadıköyde oturana enayi derler. - +1 yıl
neden daha fazla cebinden para versin?
kimse metroya otobüse binmiyor.
Biraz gör olayları ya. sacma sapan acıklama yapıyorsun.
metrobüs yapıldı baktın ilk zamanlarda olmuyor göremiyorlar işte. Basit bir durakta bile 20 kişi mi olur ya. Bak havaalanından devam etseydi alttan kaarak ya da bir yerlerden metro giderdi. ama yok. 2013 de metro yapılacka deniyor. metrobüs yapılalı kac sene oldu ?
neyse ya. sen devam et. kafana göre.
- +1 yıl
#1 Metrobüs 2 dakikada bir geçiyor. Yani millet denyoluğundan o kadar sıkışıyor. 5 dakika beklersen oturarak seyehat edebilirsin.
#2 Ayda 500'e hangi arabayı alıyorsun? Milletin altınsa C180'ler, 3.18'ler, A4'ler. Benzin 10 lira olsa ne değişecek?
#3 Trafiğe çıksınlar çıkmasınlar demiyorum. Ama Londra'da ya da Tokyo'daki gibi heryere metro olunca insanlar metro kullanıyor. Fakat Kartal'dan Kadıköye 20 km kuyruk olsa dahi metro bomboş gidiyor.
Özet: Boş konuşma.
İstanbul nüfusu 15 milyon kadar. Yani tek başımıza bir ülkeyiz. Herkes toplu taşıma kullanamaz imkanı yok. E kullanılsa bile toplu taşıma sayısı da bir hayli artacak o da yetmeyecek ve daha çok trafik işgali olacak bence. Trafik sorunun tek çözümü diğer şehirleri de geliştirip, belli başlı büyük şehirlere insan akınının durdurulması.
22 Yorumla
1. nüfüs oranı kontrol altına alınmalı
2. artık kontrol de edilemiyor , özel araçlarla belli yollara çıkılmamalı
3. toplu taşıma
4. yeni köprü viyadük yollar , yapılmalı
5. bunlar da olmazsa uçan taksi lazım artık , en garanti yol20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
57Cevap
yıllardır toplu taşıma bik bik diyoruz ama...
1- istanbula londradaki gibi metro ağı kurmak en az 10 sene ister,
2- daha fazla otobüs alınamaz, zaten duraklardan yolcu almak için 10 tane otobüs sıraya giriyor.
3- benzin ne kadar pahalı hale gelse de biz türkler benzine acımıyoruz.
demek oluyor ki istanbulun nüfusu artık kaldırmıyor arkadaş. bu şehre daha fazla bina yapmak, toplu konut, site vs inşa etmek bu şehre ihanettir. kaldırmıyor artık anlamadınız mı hala? insanların buradan gitmesi gerek. 20 milyon olduk şu şehirde ve 6 milyon çocuk olsa, 6 milyon da yaşlı olsa 12 milyon insanın sabah akşam bir yerlerden bir yerlere taşınması gerek.
olmuyor arkadaş işte, bazı şeyler olur teknoloji ve para bile çözemez. o da insan faktörüdür.10 Yorumla1.Devlet yollara parkedilen arabalardan gelir etmekten vazgeçip işlek yerlere adam akıllı otoparklar yaptığında 2.araba satışının kısıtlanmasıyla 3.her önüne gelene ehliyet vererek ist trafiğine çıkmasına engel olduğunda 4.metro ağını tüm yurda yaydığı anda belki bir nebze daha rahat trafik olacaktır istanbulda ama kesin çözüm ist için konuşuyorum büyük deprem olduğunda bu insanların yarısı yok olduğunda trafik sorunuda bitecektir
10 Yorumlayolların şerit sayısını arttırmak gerek, bu şu anda imkansız gibi... ya da araba sayısını azaltmak gerekir bu da imkansız... veyahut kişiler arabalarıyla yan sokaktaki markete gitme alışkanlığından vazgeçmeleri gerekir ki bu en imkansızı... tek çözüm bana göre bu.. link
10 Yorumla
+1 yılEhliyet almak zorlaştırılır , alkollü araç kullanan , trafik kurallarını 3den fazla ihlla eden insanlardan ehliyet alınır, tolu taşıma araçları daha fazla özendirilirse, bozuk araçların trafiği girişi daha da zorlaştırılır, şehir merkezleri sanayiden arındırılırsa yeni yapılan projelerle birlikte daha da azalır diye umuyorum
10 YorumlaÇözülme üstad..
Bitmez bu çile.. mk..
İstanbul'a has bir durum olmasıda ayrı bir cila..
Ha, kendıne has bir 'trafiği olmasıda ayrı bir yaşanmışlık' tadı verıyor..
Neden diye sormayın, vardır illa ki bir 'anı'nız'..
Çözüm aslında öok basit, apaçileri , ve hava basan tüm beyni jöleli akranları atacaksın bir güzel..
Şahsi araç satımına derece getireceksın..
Yapacaksın biletleride ucuz, toplu taşımaya yönlendireceksın..
Bu millete de 2. arabayı satmayacaksın..
Yeter ulan..10 Yorumlaköprüleri kaldırsınlar.iki yakada kendi haline yaşasın bakın bidaha trafik oluyomu.
hergün burdan oraya 3 milyon ordan buraya 3 milyon insan geçiyo.oturun oturduğunuz yerde aq.11 Yorumla- +1 yıl
Bende bunu dusunuyorum o kopruleri kaldirmak gerek ama soyle bir sey Avrupa yakasinda yasiyan kisinin isi Anadolu yakasinda bunu cozmek gerek. Anadolu yakasinda yasiyan kisinin isi Avrupa yakasinda asil sorun bunda.
kolay,cıkartılacak iki kanun bu işi halleder,zor gibi görünüyor ama gercekten kolay,ingeltere bunu yapıyor mesela,köprü geçişlerinde araç içinde 1 kişi varsa 50 tl alacaksın,2 kişi varsa 30 tl,3 kişi varsa 15 tl,4 kişi varsa 5 tl :) bu bak o gereksiz keyfi kullanıcılar kalkınca nasıl rahatlıyo
10 YorumlaDiğer konusunda 19,2b cevap paylaştı.
+1 yılOrtalama bir araç trafikte 8 metrekare alanı işgal edip 3 toto alanı kadar yeri hareket ettiriyor. İstanbulda ortalama motorlu araç sayısı 7.2 milyon. Ortalama araç başına 3 toto desek eder sana 57,6 milyon metrekare başına 21,6 milyon toto. Olacak iş mi? Bak metrobüse 1 metrekare alana 20 toto. 4 saat trafikte kalmışım, karbondioksit salınımının dibine vurmuşum umrumda mı yeter ki totom rahat olsun.
10 YorumlaNe toplu taşımasından bahsediyorsunuz kardeşim istanbulda çoğu kişi binmedigi halde kuçak kuçağa gidiyor insanlar japon usulu iki katlı yol yapıcaksın toplu taşımaları iki katına çıkar ama bunların olması için önce devlet menfaatlerinden ve para yemekten vazgeçip çalışması lazım
10 YorumlaHergün İstanbul'un bu trafik keşmekeşini yaşayan biri olarak önerilerim şunlar:
-10 yaşından büyük araçlara sıkı kontrol getirilmesi,
-Yurdu yeniden demirağlarla örmek ama bu kapitalist vurgun sisteminde nasıl?
-Bisiklet yolu yatırımlarına hız vermek, Çin'deki gibi bisiklet kullanmaya teşvik,
-Antidemokratik gibi görünse de tek-çift plaka uygulaması,
-Tek kişinin araç kullanmasına kısıtlama getirmek.10 Yorumla
+1 yılBence çözülmez , İstanbul un nüfusu kadar da araba var nasıl çözülsün ama E 5 genişletilebilirse çok rahatlar .
14 Yorumla- +1 yıl
Doğru valla E-5'i genişletmek lazım. bu arada 3. köprü yapılsa dahi yine çözülme ister 4,5,6 olsun yine çözülmez.
- +1 yıl
Çözülmez abi köprüyle olcak iş değil çünkü E 5 istanbulun kalbi ve diğer şehirlerinde çünkü E5 ten bütün şehirlere ve semtlere gidiliyo , bu yüzden de kilit . Metrobüs varya ilaç oldu :D halk nerdeyse ayaklancaktı , zaten dar ne lazım , trafik sıkıştı çalışmalarınızdan falan diye :>) ama bak şimdi metrobüsler hiç boşalmıyo ve metrobüs olmasa o insanların yüzde 60 ı özel araçlarıyla girceklerdi E5 e .>)
- +1 yıl
Hiç sormayın hocam 2 Hafta önce Cuma günüydü Metrobüse bindim bindiğime pişman oldum :) Valla İstanbul'da hayat durdu, artık daha da yaşanmaz.
- +1 yıl
Evet bende bunu her fırsatta söylüyorum :D İstanbul öldü diye , hele o metbüsün köprüleri , yere düşsen üstünden geçerler ya :D
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Deprem olacak İstanbulun yarısı haritadan silinecek, haliyle doğal seleksiyon olup nüfus azalacak... Haliyle ekonomi çöktüğü için sağ kalanlarda köyüne memleketine dönecek. İşte İstanbul o zamandan sonra yaşanılacak yer olacak...
10 Yorumla
+1 yılAnadolu yakasının trafiği cozumlek uzere Üskudar sancaktepe metorsunu ve kadıkoy beykoz metorsunuun bıtmesı gerek tabı asırı arac artısı olmamlaı bı de. Avrupa yakasıı ıcın daha zor ısler gerek bakırkoy beyluk duzu gereklı sarıyer besıktas metrosu ondan sonra bagcılar bakırkoy gereklı sonra aksaray taksım metrosu bunları bıterse rahatlar
10 Yorumlabir gün gece bir ekip kuralım ve gezebildiğimiz yere kadar tüm araçların lastiklerini patlatalım en azından bir günde olsa İstanbul trafiği çözülür ne olcak herkesin altında araç
10 YorumlaDiğer konusunda 563 cevap paylaştı. Çözülmez ancak çözüm yolları var.
1.Kadın şöforlere ek eğitim.
2.Toplu taşıma gelişecek hâla 90lardan kalma otobüsler yollarda10 Yorumla
+1 yılMerkezi icin konusursak
Got kadar sehre 20-25 milyon adam sigdirirsan boyle sorunlar hep olur.
Diyecekler yol yapsinlar:
Eee metrolarin metrobuslerin otobuslerin durumu ortada nefes almalik yer yok10 YorumlaKodumun binek otolarını satıştan kaldırarak. Yemek yiyecek parası yok araba alıp kapı önünde bekletiyolar.
10 Yorumla
+1 yılSen bir İstanbul'dan ayrıl, bu çözüm bulamadığın trafiği bile özleyeceksin.
20 YorumlaÇinlileri getirmişler demişler söye bakalım nasıl çözülür demişlr. Yıllarca düşnsem bu trafiğe çöüm bulamam demiş
10 Yorumla- Diğer konusunda 8,4b cevap paylaştı.
+1 yılİstanbulu dümdüz edecek ve yeniden yapılandıracaksın ancak bu sayede çözülür...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyahu 1 saaat az uyuyup işe gidebilirler..
13 milyon ruh hastasının yaşadığı bir şehirde ulaşımda çözülmez adamın arabası bozuluyo başka bir adam gelmiş araban bozuldu diye adama sövüyor heyy allahım istanbulmuş10 YorumlaDiğer konusunda 11,3b cevap paylaştı. sanmıyorum çözüleceğini hergün yeni bir araç çıkıyo trafiğe
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl
+1 yılToplu taşıma tek çözüm ama mevcut alt yapı ve toplu ulaşım ağı o kadar yetersiz ki çarpık kentleşme yüzünden çok zor ilerliyor. radikal kararlarla istanbulun yarısını yıkmak lazım...
10 Yorumla
+1 yılODTÜ'yü oraya taşıcaksın.tayyip Bir sürü yol geçircek ordan öyle çözerler :D :D :D :D
20 YorumlaTrafikdeki tüm kadınların ehliyetlerin alınacak,kesinlikle trafiğe çıkmalarına ızin verilmeyecek.iste çözüm :-)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılistanbul trafigi çözümez devlet istese bile bizim halkımız mal gene bok eder istanbulun her tarafına metro yapsana kimene para yok derler herkez özel arabasıyla yurt dışında iş adamları bile metro ws toplu taşıma araçlarını kullanıyor
10 Yorumla
+1 yıldevlet bile çözemiyor bunu burdaki yorumlarla mı çözülecek :)
10 Yorumlaabi soruyla alakasız olarak profil resminden ötürü saygımı iletiyorum sana
10 Yorumlaya giden gidoyr işte ne yapsınlar bilader buradakiler
10 Yorumla
+1 yılMesai günleri sabah akşam köprüden geçen bir aracın akaryakıt masrafı ile her iki yakada iş yerine yakın kiralık ev tutmak gibi mesela.
10 Yorumla
+1 yılçözülmez büyük şehirlerin en büyük sorunlarınadn birisi bu ama herkes toplu taşımaya binerse bir nebze azalabilir :D
10 Yorumlaçok zor bir soru :) trafiğin bir kısmını köprü benzeri desteklerle yerden uzaklaştırıp dağıtarak
10 YorumlaAraba yerine işe gidiş dönüşlerde sadece toplu taşıma kullanılırsa trafik diye bir problem kalmaz.
10 Yorumla
+1 yılboşanmaları sebebi evlilikler diyerek
trafik sorunu ise araba kullanmamak çözer diyorum10 YorumlaNe çözülüyor ya kim çözecek küçücük Eskişehirde bile 15 dklık yere 45 dk da gidiyoruz
10 Yorumla
+1 yılMetroyu ve toplu taşıma araçlarını yaygınlaştırarak.
10 Yorumla
+1 yılTokyo 36 milyon kişi , ama trafik sorunu yok nasıl olucak ?
10 Yorumlayada araba vergisini sadece istanbu icin pahalandırakcaklar kimse lamaz o zmn :D
10 Yorumlainsanların toplu taşımayı daha fazla kullanmasıyla..tabi buna ek olarak toplu taşıma arttırılmalı
10 Yorumla
+1 yılAmerika İran sorunu çözülür, İstanbul trafiği sorunu çözülmez
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLeyla ile mecnun gibi 3-4 tane dizi yapacaksın millet dışarı çıkmaz.
Ve trafik sorunu çözülür20 Yorumla
+1 yılbunun ıkı yontemı var... brı zor bırı cok basıt
zor olan..tamamen sehrı yenıden yapılandırmak
kolay olan ıse...benzının lıtresını 15 tl yapmak10 Yorumla
+1 yıluzak doğu ülkelerinin bazıları çift kat yollar yaparak çözmüşler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılistanbul nüfusunu başka şehirlere katdırarak başka nasıl olcaktı
10 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. dışarı çıkmasın vatandaş :)
20 Yorumla- Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılarabaları komple kaldırarak.
10 Yorumla
+1 yıl'hadi gel köyümüze geri dönelim' şeklinde.
20 Yorumlao çözülürse kıyamet kopar.
10 Yorumla
+1 yılKöyü'ne dönsün herkes
20 YorumlaDiğer konusunda 3,7b cevap paylaştı. kimse çözemez :) :) :)
10 YorumlaGökyüzündende trafik aksa yine çözülmez
10 Yorumladevlet çözemedi sen mi çözücen
10 YorumlaUçan arabalar ne zaman icat edilirse.
10 Yorumlaçözülüyor yavaş yavaş, kimse darbe yapmasın yeter
10 YorumlaO değil de marmaray çok ürkütücü :/
10 Yorumlaİstanbula göç önlenerek
10 Yorumla
+1 yılen öndeki arabayı kaldırırsak açılır :)
10 Yorumla
+1 yılbayanlarin ehliyetlerini alsinlar yeter.
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem