İncil'in Özdeyişler'in 8. bölümünde, ''... enginin yüzü üzerinde yarım küreyi çizerken.'' şeklinde bir ayet var. Görüldüğü üzere, yarım küreden bahsediyor ki aşağıdaki Dünya'nın düz fotoğrafına da bir bakalım: Hafif yarım küre şeklinde. Ayrıca kubbe şeklinde de bir görüntüsü var. Yine İncil Yeşaya'da ''Gökkubbenin üstünde oturan Rab'dır.'' şeklinde bir ifade var. Kubbe, aynı fotoğraftaki görüntüdür. Camilerde de görmek mümkün. ''Küre'' dememişler çünkü yuvarlak olduğu için o döneme göre insanlar aşağıya indikleri zaman düşerler mantığı vardı. (Büyük ihtimalle)
Yine bir ayette, ''İblis, İsa'yı en yüksek dağa çıkardı ve bütün ihtişamıyla bütün şehirleri gösterdi.'' şeklinde bir ayet var, Matta 4:8 olması lazım. Çok yüksek bir tepeden, bütün şehirleri görmek için Dünya'nın düz olması gerekmez mi?
Uzun bir süredi kafamda ama size bir danışayım dedim. O nacizade fikirleriniz önemli benim için.
Evet, NASA bizi kandırıyor. Hatta bırak NASA'yı dünya atmosferinin dışına çıkmayı başarmış 28 uzay ve bilim şirketi de NASA'yı destekleyerek bizleri kandırmak adına beraberce and içmişler. Amerika'nın en büyük rakibi Rusya bile onun bu oyununu bozmamak için insanlara yalan söylemeyi kabul etmişler. EVET DÜNYA DÜZDÜR, YERSEN :D
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen hatta dün Beyaz Show programında, bir balon şişirip 30 km yukarıya kadar çıkarmışlar. Kamera var ve Beyaz Show logosu da. Dünya yuvarlak görünüyordu. Beyaz Show'un Youtube kanalında görmek mümkün. Bence onlar da montaj yapmış. :D
:P :P :P :P :P Kesinlikle montajdır taam mı. Bir keeeereee dünya yuvarlak olsaydı gökyüzünde sabit tutan bir helikopter varmak istediği yere hiç hareket etmeden varabilirdi :P https://i.ytimg.com/vi/drdzXECkzmc/hqdefault.jpg
Ayet Kur'an de yer yazılara verilen isimdir, Arapça bir kelimedir.
Ayrıca kutsal kitaplar da anlatılanları yorumlayacak kadar bilgi ve irfan sahibi misiniz? Yani bu tür konular çok sakıncalıdır da ''Beni yanlış anlamayınız''
Paylaştığınız fotoğraf ne kadar ''doğru'' bu tartışılır.
Çok eski yıllarda kaç tane şehir vardı ki? 10 tane var mı? Belki de yoktur.
Ayrıca İncil'de anlatılanlar ne kadar doğru sonuçta bir çok İncil var ve 4 tanesi çok önem arz ediyor biz hangisinin ''doğruluklarını'' kabul etmeliyiz?
Yani bu sorduğunuz sorunun üstünde düşünüp tartışmak ne kadar gerekli bilemiyorum.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bence bölümlerde geçen ifadeler yeterince açık. Bu kadar gizli ve üstü kapalı olması manasız. Neticede insanlara gönderildi ve inananların bunu okuyup anlayabilecek seviyede olması gerekir.
Zaten kesin ''net'' konuşmuyoruz, sadece olabilitesini tartışıyoruz. Bunun için keşiş olmama gerek yk
Evet insanlar kutsal kitapları okuyor ama ne anlattığını tam olarak anlamıyor eğer anlasaydı şu an siz İncil'de geçenleri açıklıyor olmazdınız. (Tartışılacak konuların olması ''Gizli ve üstü kapalı konuların olduğunu gösterir')
Her şey apaçık anlatılsa niye Kutsal kitapları okur iken ''acaba bu arada ne anlatılmak istenmiş'' sorusunu insan kendisine sormaz.
Bir çok din adamı halen bir çok şeyi tartışıyor... Halen net olmayan şeyler var.
Tahrife uğradığı için pek ilgimi çekmiyor. Önceden çok okumak istiyordum ama tahrife uğradığını öğrendiğimden beri diğer kutsal kitaplara ilgimi kaybettim.
Dünya elipsoittir kuranda 1400 yil once enbiya suresindr yaziyor hadi kurana inanmadin bilim 1597 de sir francis drake diye adam yelkeniylr dolassip elipsoit oldugunu kanitliyor
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kur'an'da elipsoit olduğuna dair bir ayet var mı gösterebileceğin? Benim küre şeklinde olduğuna dair gösterebileceğim birçok ayet var.
1597'yi bırak, M. Ö. 500'lü yıllarda Pisagor Dünya'nın yuvarlak olduğunu söylemiş bile.
Naziat 79 suresi 30 ayette '' Ve yeri de yumurta biçimine soktu '' arapçadaki '' deha ha '' kelimesinin anlamlarından bir tanesi '' genişletmek yaymak '' iken diyer arapçası '' dahv '' olan kelimelerden türemiştir ve deve kuşu yumurası manasına gelir zaen bildiğin üzere dünya tam yuvarlar değildir elipsoit bir şekildedir
pisagor un kanıtın yapamazsın bensana kuranın kanıtını yaparım anca teori atarsın ortaya bilim o kadar insanla o kadar imkanla 1597 de anca bulabildi mpisagor falan tutmaz arkadaşım ):
kovan kuşu sen kuranı 1 dille çevirirsen sana bir çok mana çıkar kendi dilinden bakacaksın kurana 1 aytle karar ahkam verilkmez bir ton yete bakıcaksın
Rahman Suresi'nde, ''Göklerin ve yerin kuturlarından'' şeklide bir ifade var. ''kuturlar'' ''çaplar'' demektir. Çap da yuvarlak olduğundan buradan yuvarlak olduğunu anlayabiliriz ancak elipsoid ifade de çıkarılabilir.
Ayrıca senin verdiğin ayette geçen ifade şu: ''Bundan sonra arzı yapıp düzenledi, ondan suyunu ve otlağını çıkardı.'' Orada, deve kuşunun yumurtladığı yer ifade edilir yani yuvarlak taş ve ceviz atmak anlamına gelen ''dahu'' mastarıyla alakalı. Kastedilen, deve yumurtasının şekli değil
Niye sizlere sorulduğu zaman hak kitapların değiştirilemeyeceğini, Cebril'in izin vermeyeceğini gerekirse dünyayı yokedeceğini söylüyorsunuz? Şimdi size inanalım mı :D Yani İncil değiştirilirken tanrı izinde miydi? Koca poposunu devirmiş bir pazar gününde balık mı tutuyordu? Yoksa hala mı haberi yok? Hey tanrım kutsal kitapları değiştiriyorlar diyecek bir melek bile yok muydu arkadaşlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D
Teşekkürler hojam sınava girerken kalem kağıt ve silgi getiriyor muyuz yoksa cennet ve idaresi başkanlığı karşılıyor mu? Ve okunmuş şeker veriyorlar mı? :D
Ben inançsız bir insan değilim yanlış anlama, imanın ve paranın kimde olduğunu asla bilemezsin biliyorsun :D Fakat saçmalıklarınızın bazıları bana komik geliyor maruz görün :D