Sizce İncil, Dünya'nın düz olduğunu mu savunuyor?

İncil'in Özdeyişler'in 8. bölümünde, ''... enginin yüzü üzerinde yarım küreyi çizerken.'' şeklinde bir ayet var. Görüldüğü üzere, yarım küreden bahsediyor ki aşağıdaki Dünya'nın düz fotoğrafına da bir bakalım:
Sizce İncil, Dünya'nın düz olduğunu mu savunuyor?
Hafif yarım küre şeklinde. Ayrıca kubbe şeklinde de bir görüntüsü var. Yine İncil Yeşaya'da ''Gökkubbenin üstünde oturan Rab'dır.'' şeklinde bir ifade var. Kubbe, aynı fotoğraftaki görüntüdür. Camilerde de görmek mümkün. ''Küre'' dememişler çünkü yuvarlak olduğu için o döneme göre insanlar aşağıya indikleri zaman düşerler mantığı vardı. (Büyük ihtimalle)

Yine bir ayette, ''İblis, İsa'yı en yüksek dağa çıkardı ve bütün ihtişamıyla bütün şehirleri gösterdi.'' şeklinde bir ayet var, Matta 4:8 olması lazım. Çok yüksek bir tepeden, bütün şehirleri görmek için Dünya'nın düz olması gerekmez mi?

Uzun bir süredi kafamda ama size bir danışayım dedim. O nacizade fikirleriniz önemli benim için.
Sizce İncil, Dünya'nın düz olduğunu mu savunuyor?
Cevapla