Kader bizim çabamızda
Allah'ın dediği olur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bizim belirlediğimizde belirleyen dediğimiz de kader var. Yani kendi belirlediğimiz de var Allahın yazdığı kendi irademizde olmayan var. Örneğin sen kalktın bir kadını taciz ettin sonra içeri girdim benim kaderim buymuş Allah yazmış diyemezsiniz. Bunun gibi örnekler çoğalır.
Her ikisi de doğru. Allah kaderde bizi tam olarak özgür bırakmasa da çoğu kararı bizim almamıza izin vermiştir.
Kader çabaya Aşıktır o ayrı ama , nasipte yoksa silahın önüne de dursan nasibin olmadığını gördüm ben. Yani bizim çabamız bir yere kadar , Allah takdir etmedikten sonra gerisi boş...
İkisi de doğru :)
Cevap
2Cevap
Cüz i ve külli irade var biri allahın elinde diğeri allahın izni ile senin elinde yani sen intihar ediyorsan bunda rabbinin sucu yok
Kamu yönetimi kazandım abi elhamdülillah rabbim bunu hayırlı kıldı
Abi nasip ya inşallah bakalım bişeyler yapcaz dua edin inşallah
Allah bizim önümüze seçenekler çıkarır, irademizle biz seçeriz. Allah da bizim neyi seçeceğimizi bilir ama seçen biziz ve bu seçimin sorumluluğu da bize aittir.
Kaderi iyi anlamak lazım. Mesela hangi ırktan olduğunu değiştiremezsin ama yaşamında nasıl bir yaşam yaşamak istediğini sen seçebilirsin kendi seçimlerinle bir nevi
Zaten Allah bize seçin hakkı vermiş. Irademizi istediğimiz gibi kullanmayı serbest bırakmış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar