Gunaydin ks uyeleri Köpek beslemek istiyorum fakat apartmanda Köpek beslemek zor mu sizce? Besleyenler var mı? Evde Köpek Bakımı zor oluyor mu? Bide günde 4 saat evde yalnız kalsa bir sorun olur mu? Daha önce besleyenler varsa ve yardımcı olurlarsa iyi olur. Şimdiden teşekkürler.
Cevabın nedir?
+1 yılBen 13 yıl boyunca köpeğimle büyüdüm abla-kardeş olduk resmen.Yürüyüş,çiş eğitimi,mama terbiyesi,genel eğitim... bunlar zorlu şeyler ancak gerçekten seversen keyifli bir yorgunluğun haline gelirler zamanla,ancak köpek evde yalnız başına bırakıp gidebileceğin bir hayvan değil,yani bir kaç gün yalnız bırakamazsın,seni çok özler ve depresyona girip ölüm orucu bile tutabilir,o yüzden çok iyi düşün sonuçta o bir canlı ve senin sorumluluğun altında olucak eğer evlat edinirsen onu.Bide ben bebek köpeklerin 3 aydan önce yani sütten kesilmeden önce evlat edinilmelerinin yanlış olduğunu biliyorum veterinere de bir sor istersen,hayvancağıza boşuna acı çektirmemek için.
04 Yorumla- +1 yıl
Kısıtlıyo malesef
En İyi Cevaplar
Çok zor. Besleyebilmen için sana alışması gerekecektir. Eğitimli olması gerekcektir o zaman kolay olabilir.
00 Yorumla
Evcil Hayvanlar konusunda 447 cevap paylaştı. köpek evde beslenmez hele de 4 saat yanlız bırakacaksan hiç beslenmez hergün çıkarıp gezdirmen gerekiyo onu. sen 4 saat evde bırak onu evin her köşesine s.çar batırır. ama evde bırak 4 saati 1 gün bile yanlız kalabilecek bir hayvan arıyorsan kedi besle sana çok ciddi söylüyorum tek sorunu tüy dökmesi ki tüm hayvanlar döker onu da. tüy sorununu da yavru alıp kıyafet giydirmeye alıştırırsan kediyi o kadar da sorun olmaz ama sakın köpek alma bahçede bakarım dersen al anca o da apartmanda olacak iş değil.
01 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle küçük bir süs köpeyi apartmanda bakılır eğitim verildiğinde tuvolet sorunu giderilir benimde bir köpeğim var cinsi maltese terrier apartmanda çok kolay bakılıyor havlama sorunu yok her gün dışarı çıkaramasam da haftada 3 4 kere parka gidiyoruz zaten küçük bir ırk olduğu için evde enerjisini atabiliyor yanlız kalma sorunu ise köpeği evde yanlız bırakmamalısın
+1 yılcinsine göre değişir o kimisi uyumlu olur kimisi uyumsuz ben bakıyorum mesela boxer benimki
halıda yatıyo aksama kadar ben ona bakıyorum o bana bakıyo13 Yorumla
Soran+1 yıl4 aylık akita inu pek zorlanmazsın kolay olur dediler ama ben güvenemedim bilgi almak istedim burdanda mesela tuvalet sorununu nasl gideriyorsunuz?
- +1 yıl
eğitim kurslarına gönder aldıgın gibi hemen bakmaya ya da kendin eğitmeye çalışma gönder wc eğitimi de veriliyor zaten ayrıca akita inu gibi bir ırkı eğer saf ise evde tutmanız işkence olur,özgür ruhlu bir hayvan oldugundan büyük bahçeli bir ev daha yerinde bir karar olur o ırk için
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
34Cevap
+1 yılbi erkek olarak bakabileceğini sanmıyorum. kendimden anlatayım. alıp eve getirdiğimde 45 günlüktü ve ben onun için yıllarca ağlamıştım. en sonunda alıp geldim odama koydum sabaha kadar toplasan 1 saat uyumuşumdur. sürekli ağlıyo korkuyo. kutusundan çıkardım gece saat üç. halının ortasına cart diye sıçıverdi bizim oğlan. zorla sabahı ettik kucağımdan bıraktığım an korkudan titremeye başlıyo. günlerce kucağımdan inmedi. ve ben 4 ay onun kakasını ellerimle temizledim çünkü tuvaletlerini öğrenemiyolar çok zaman alıyo. parazit döktü kurtlar 5 cm uzunluğunda ve eve yayıldı. tüyleri avuç avuç dökülüyodu. bütün kıyafetlerim tüyden görünmüyodu. kokusuna kimse dayanamıyodu. ama ben ona aşıktım hiç sızlanmadım. ben ona daha iyi bakabilmek için okulu bıraktım. ama olmadı işte. bütün yaptıklarıma sevgime rağmen 5 aylıkken vermek zorunda kaldım. ve giderken ağlıyodu gözlerinden yaş aktı hayvanın. alırsın bakamazsın gidincede hem vicdan azabı çekersin hem çok özlersin. gel beni dinle alma. paran varsa git eğitimli 8 9 aylık al. onda bir sıkıntı yaşamazsın
04 Yorumla- +1 yıl
hm kardeşim sen evde beslemişsin ben bahçede beslemek istiyorum egitimli degil ve 8 aylık sence nasıl zor olur mu? :)
- +1 yıl
@rahatol123 benimde bir köpeğim maltese terrier benim görüşüm 3veya 4 aylık al çünkü küçüklüğünden alıştırmaya başlarsan sana sadık olur cevap veren arkadaş 45 günlükken almış çok erken köpek annesini isteği için ağlıyodur benim köpeğimi aldığımızda 3 4 aylıktı hiç sıkıntı yaşamadık
- +1 yıl
- Evcil Hayvanlar konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılBenim bir golden ım var 13 yasında 2 aylık dı aldıgımdaşu ansag arka bacagı sekıyor 2 kere kiss amelıyatı oldu kalp yetmezlıgı var zavalllımda bir gun olcek die her gun eve terettutle gıdıorum
Aileden biri o 13 yıl olmus kolay degıl
Sabah 8:00 oglen 12:00 oglen yemek sonrası15:00 aksam 19:00 yine aksam 21:00 cıvarı ıhtıyacları ıcın dısarı cıkarıorum bazen gece 00:00 gibi de cıkardıgım oluyor.
gencken gunde 3 kere yetıyordu ama sımdı bu sıklıklarla dısarı cıkartmam gerekıyor
bakımı cidden zor isal kabız kanser vs.. gibi hastalıklar olabılıyorlar.
ama belli bir yasa gelene kadar tek kelıme ile mukemmel senede bı kere traş ettırıorum
Allah Tarçın'ıma uzun ömür versin onu çok seviyorum.10 Yorumla
+1 yılÖğrenciyim, köpeğim var. Çok seviyorum ama çok büyük yük. Tatile gidemiyorsun, 5-6 aylık olana kadar eve pisliyor sürekli onları temizliyorsun. Yağmur çamur demeden her gece yürüyüşe çıkartmak zorundasın (psikolojik olarak rahatlaması için) herşeye rağmen çok seviyorum ama şimdiki aklım olsa alır mıyım? Almam. Ya da daha küçük evde bakılabilir insanı zorlamayan birşey alırdım.
00 YorumlaBir hayvana bakmak, büyütmek beslemek elbette güzel ama, öldüğünde insan fazlasıyla üzülüyor. Ben 13-14 senedir yani küçüklüğümden bu yana çok hayvan besledim ancak ölünce de çok üzüldüm insan çok etkileniyor. Eğer bunları göze alıyorsanız besleyin. Alışması zaman alır. Özellikle köpeklerin alışması biraz zordur ev ortamına. Bir veterinerle de sürekli irtibat halinde olursanız daha kolay olur.
00 YorumlaBen 11 senedir bakıorm müstakil evdyken almştm bnmki golden tüylü acaip evin içinde çokkkk zorrrr hiç tavsie etmemm. Evet acaip sevmli çok bağlanıyosnz amaa dairede olmazz şimdi bn seslennce ynma gelmeince korkuorm bşimi oldu dir yşlndı felan garip bir svgi
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yıltüyü dökülmeyen bir köpek al, tuvalet eğitimi muhakkak olmalı, gerçi benim köpek inattı biraz, çok sinirli bişey olmasın apartmanı uyutmaz, aşıları tam olsun sonra birni ıstırıp başınıza bela etmeyin, en önemlisi de ölene kadar bak ona, köpek sahibine deli gibi bağlanır, onu bırakırsanız daha sonra psikolojisi bitiyor ve intihar ediyor
04 Yorumla- +1 yıl
Intihar ettiklerini biliyorum. bu sebeple cok iyi arastirma yapip oyle sahiplenmek istiyorum
Ayrica bu benim ilk kopek tecrubem olacak. ona yeterince bakabilecek gibi korkularim var
En buyuk korkum 10 saat yalniz kalmasi (calistigim icin) - +1 yıl
yalnız kalır ama sana alıştıktan sonra sen gidince ağlarsa sürekli yandın :)
- +1 yıl
annemi markete göndermiyodu benimki, annesi sanıyodu, gelene kadar arkasında ağlıyodu, ve camdan ayıramıyoduk yola anneme bakıyodu geliyo mu diye :)
- +1 yıl
:( sırf bu konu beni sahiplenmekten korkutuyor
+1 yılben rottweiller besliyorum apartmanda. zor olmuyor. sevmediğim komşularımla besliyorum köpeğimi. mama maliyeti yok gibi bişi yani
10 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 11,7b cevap paylaştı. Ben denedim ve başaramadım.1-Aşırı ağır bir koku sardı evi 2- Evde yokken hep ağlayıp apartmanı rahatsız etti 3-Halıya zçtı..:) Sonuçta geri vermek zorunda kalmıştım pet shopa.
03 Yorumla- +1 yıl
Pet shoplardan hayvan alinmasina karsiyim. onlar alinmaz sahiplenilir. Yetim bir kopegi barinaktan sahiplenmek en dogrusu.
Yazdiklariniza gelince ailenize alinip bahsettiginiz zorluklari yasayip canliyi geri vermek istemiyorum (terk eder gibi)
Bu sebeple balkonda olacagi icin eve koku sarmasinin önüne gecebilir, Tüysüz hayvanlar tercih edip (english boldog) alerjiyi onleyebilirim yalniz ben evde yokken havlama ve aglama durumlarini ne yaparim bilemiyorum
+1 yılEver evin içinde köpek bakmak biraz zor ama insanın bütün negatif enerjinisini alıyor tuvalet eğitimi olunca o kadar problem değil bide kuru mama verirsen evin içinde. Kokmaz fazla tüy dokmede yapmaz
04 Yorumla- +1 yıl
Cocuklugumdan beri hayalimdir
Sadece kendi zevklerim icin bir canlinin ve komşularımın hakkina da girmek istemiyorum - +1 yıl
Amerikan veya inspanyol cocoer al kolaydır ve cabuk alışır amcam gilde 2 tane var cok zevkli
- +1 yıl
Tüylü olduklari icin alerjim olabilir english boldog dusunuyorum
- +1 yıl
Oda olabilir tabiki
+1 yılBalkon ona çok küçük günde en az 2 3saat gezdirmen gerek eğer boş vaktin yoksa onunla ilgilenecek hayvana eziyet etme..
04 Yorumla- +1 yıl
English boldog lar icin dedigin gecerli degil sanirim
- +1 yıl
Şaka mı yapıyorsun pugları bile gezdirmek gerekiyor sen bulldogdan bahsediyorum ki o köpek çok havalar bina ise çok sıkıntı yaşarsın
- +1 yıl
Internetteki arastirmamda apartman yasamina en uygun irk diye bahsediliyor
- +1 yıl
Eğitime gönderirken sorun olmaz tabi
şöyle söylim dişi köpeğim vardı benim,bakımı çok zordu adet sıkıntısı çok fena,.altına bez bağladığımızı biliriz...erkek köpek alabilirsin kısırlaştırırsan en güzeli erkek köpek
10 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılValla köpek sorun evlerde bence havlar insanlar rahatsız olur bizim duyarsiz komsunun kopegi gbi hayvan 4 duvar arasinda kalmaktan sikayetci herkes anladi ama adam anlamiyor.
00 Yorumla
+1 yılZordur ses yapar koku yapar :) www.kizlarsoruyor.com/.../a90722-sitemizin-kizlarindan-bazilarini-taniyalim-mi
00 Yorumlaalerjin varsa riskli. eğer köpeği eve almayacak sürekli balkonda bakacaksan yazık bence hayvana. bunlar dışında eğer evde yaşaması uygun olan bir ırk alırsan ve eğitimini de yapabilirsen muhteşem keyifli köpek sahibi olmak.
04 Yorumla- +1 yıl
İşe gittigimde (10 saat kadar) balkonda kalacak. eve geldigimde evin icinde yasacak
Alerji icin tuy yogunlugu az olan cins tercih edersem sorun olmaz diye dusunuyorum
Tek korkum ben evde yokken komsulari rahatsiz etmesi ve evde o kadar saat yalniz kalip hayvanin bunalmasi - +1 yıl
Teşekkür ederim
evde hayvan beslenmemesi pek çok sebepten dolayı daha iyi olur sanıyorum.
00 Yorumla
+1 yılEvet zordur , hele birde kiracıysan daha da zordur. Kısacası tavsiye etmem.
10 YorumlaEvet zor ve köpeğin salyası çok pistir. Bakımı da öyle..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsütten kesıldıkden sonra alsan bıle o hayvanı tek başına bırakınca kesın ağlar.ayrıca dışarıya çok çıkaramıycaksan çok hareketlı olmayan miskin bı köpek beslemelısın
014 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbızımde komşumuzun sıbırya kurdu vardı.yavruları oldu.bızde aldık bıtane sutten kesınlınce.evmız bahçelı.kulubesı vardı.gece kapısını kapatıyoduk.Allahım nasıl ağlıyodu yok boyle bı ağlama.gecelerı uyuyamıyoduk artık bız.bıgece kapıyı açmış nasıl açtıysa anasının yanına kaçmış.komsunun bahçe kapısında ağlamışda ıçerı almışlar
Cevap sahibi+1 yıl:)yavruyken şefkat lazım:)
Cevap sahibi+1 yıl:)sorun yok ozaman:)
Cevap sahibi+1 yıl:)köpek seven bırı olmalı:)yoksa çıldırır:)bızım komsumuzda evlıydı ortalarında yatıyomuş.D
Cevap sahibi+1 yıl:)zamane kızları yapar bunu evet:)
Cevap sahibi+1 yılonlar ılgı ısteyen hayvanlar.bıde köpekler daha duygusal oluyo.evde tek kalamaz onlar.
Cevap sahibi+1 yılrıcaederım:)
5-6 ayliksa, tuvalet egitimi varsa, o kopek seni sahiplenir üzmemeye gayret eder zor falan degil abartilcak kadar
010 Yorumla- +1 yıl
Ozellikle aksamlari havlamasindan korkuyorum ( kopek bu tabi havlayacak ama ya komsular rahatsiz olur ve ben hayvani sustutamazsam)
- +1 yıl
Evet tuy yogunluklari da az ama fazla hareketli degiller mi. balkonda 10 saat yalniz kalabilirler mi (calisiyorum)
- +1 yıl
Ilk zamanlar bende labradir diye dusundum ama disarda gezdirirken zorluk yasarim diye korkuyorum. kopege hakim olamam elimden kacar diye. bu sebeple english buldog veya baska bir kucuk irk dusunuyorum
- +1 yıl
:D teşekkür ederim
+1 yılBence köpek bakmak hiç zor değil zaten o size gelince siz ona bakmıyosunuz o size arkadaş oluyor ben ona bakmıyorum sadece numaralar öğretiyorum onu seviyorum bence bir köpek sadece köpek değil bir arkadaştan daha fazlası
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 746 cevap paylaştı.
+1 yılOldukça zor olmalı. Ben Köpekleri çok sevmeme rağmen evimin içine köpek almam.
00 Yorumla Arada sırada yeğenimi veriyorlar yanıma evde olsam eve dükkanda olsam dükkana ..Bence köpek bakmak daha kolay
00 YorumlaZor yani tuvalete alışması bile belli bir süreç istiyor ki her şekilde evin içine sıçacak
03 Yorumla- +1 yıl
Evin icine pislemesi egitim surecine kadar olan bir sure. sonrasinda pisletecegini dusunmuyorum
Ama cogunluk zor oldugu kanaatinde
- Evcil Hayvanlar konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılZor olur bakamazsın bahçeli olsaydı evin olurdu ama.
00 Yorumla
+1 yılBen şafii yim :S çok severim köpeklri hep dokunmak isterim ama hiç dokunmadım
04 Yorumla- +1 yıl
kuranin hicbir yerinde kopege dokunmayin yaziysi gormedim
Eger bir inanc "biz size terteniz kurani indirdik" sozuyle celisiyorsa o inanci sorgulamak insan ustune bir vazifedir
Saygilar - +1 yıl
Malesef ztn bende hep derim hani dinimizce tüm canlıları sevin diyor köpek harıçmi. Ama ne yapalım sevemiyoruz
- +1 yıl
Sendemi şafii sin abim @aerlite
Apartmanda süs köpeği bakılır ama köpeğin 4 saat yalnız kalması çeşitli sorunlara yol açabilir (psikoloji bozukluğu, depresyon gibi)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldişi köpeklerin bakımı zor pat diye sağa solu kan ediyolar,erkek köpege bir oyuncak alıyosun banyoya götürüyo boşalıyo geliyo,ayda bir yaparsın onu yoksa sana felan sürtünür bunlar şaka değil kopeklerin üreme problemleriyle uğraşmak zor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılönce kendi karnını doyur sonra köpeği düşünürsün hem eğer ilgilenip bakacaksan al sonra yatağına sıçtı diye bağırsaklarını sökme hayvanın
01 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 770 cevap paylaştı. Ev ortamı köpeğin doğasına aykırı
00 Yorumla
+1 yılevde köpek beselenmez evin bereketi kaçar.
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen de istiyorum ama zaman ve çok ilgi istiyor.
00 Yorumla Sibirya kurdu, Türkiye, beslemek... Güzel kafa.
01 Yorumla- +1 yıl
Hani sokağı geçtim de; o kadar ilgi isteyen, o kadar hareketli ve bir o kadar da soğuk iklim şartlarında yaşaması gereken bir canlıyı sen Türkiye'de bir apartman dairesinde besleyecek kadar beyinden yoksul musun? Sen o kadar beyinden yoksul isen ben de bir dangalak olduğumu pek�la kabül ederim.
+1 yılAl al onlar 12-15 yıl arası yaşıyor. İyi yani.
04 Yorumla- +1 yıl
E bunu istemiyor musun sen? Yani seni kıskanmasını.
Hatta türkçe bilmiyorum ismini Bichon Maltais veya Schnauzer nain al. Bunlar 15 yıldan fazla yaşıyor. - +1 yıl
Pff
Küçük kopekler beslenir ama doberman falan zor
00 YorumlaUlaaan ben AT bakıyorum sen köpekmi bakamıcan
00 Yorumla*köpek otelleri*götürürsün*olmaz*zor değil
00 YorumlaApartmanda zor oluyormuş
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 882 cevap paylaştı.
+1 yılDüşün halıya sıçtı napcan.
00 Yorumla Evcil Hayvanlar konusunda 537 cevap paylaştı. Tüyü, pisliği felan zor olur bence deneme.
00 Yorumla
+1 yılApartmanda kopek beslenmez ya
00 Yorumla
+1 yılGölden retriver beslenek zor mu olur
12 Yorumlabakımlı ve eğitimli köpek olabilir
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılben 10 sene baktım zor 1 ay öncede öldü
02 Yorumla- +1 yıl
Zor olmuş olmalı
Tekrar sahiplenmeyi dusunuyor musunuz - +1 yıl
yok ya bide ölünce üzüldüm
+1 yılzordur ben besleyemem
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılzor olur ama bakılabilir.
00 Yorumla
+1 yılhaayır
00 YorumlaZor olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok meşakatli iş
00 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi