Bu camiye gitmiştim burası beştepe millet cami Orda dua etmiştim ama hiçbiri kabul olmuyo abdest bile almıştım oysa Neden benim dualarım gerçekleşmiyo? naptım ben? kötü bişey istemiyorum ki...
Öyle bir şey mi varmış bu camiye gidersen duan kabul olur buraya gidersen duan kabul olmaz diye dua etmek için camiiye gitmek gerekmez Allah senin sesini her yerden duyar bunun kabul olup olmaması değil Allah duaların hepsine cevap verir sen istemesini bileceksin ve beklemesini de bileceksin bak bugün kandil bol bol dua et
Duayı kalbinden ettiğin her yerden kabul olur. Kimi 10 yıl sonra kimi 1 saniye sonra gerçekleşir ama kabul olur şu an da hayırlısını istemissen olur Senin için ser olanı hayırlı zannedip dua edersen olmaz ama bu kabul olmaz değil gerçek olmaz
Emin olamazsın “ … Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi, 216)
duanın camiyle ne alakası var samimiyete bakar ve zamanı vardır , benim duam kabul olmuyo diye bir şey yok, eger hakkında hayırlıysa zamanı gelince verir allah degilse duanın karşılıgını ahiretde alırsın, yok bu zamana kadar hiç bir duam kabul olmuyo diyorsan hatayı kendinde ara , kabul olmucak ne yaoıyorum ne eksik diye
Hayır olmaz inanma diye bir seçenekmi olur ya duayi camide kubbede etmek değil önemli olan icten etmek Rabbim sen yeterki iste kulum diyor duan kabul olmuyorsa belki budur hayirli olan boşuna üzülme..
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
içten ettim zaten nerdeyse ağlayacaktım ama arkadaşlarımdan utandım tuttum kendimi. istediğim şeyler benim için daha hayırlı... sağol yorumun için
Buna cevabi asagida açıklamış arkadaş Emin olamazsın “ … Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi, 216)
Asla benim duam kabul olmuyor deme! Çok günah. Allah sadece senin için hayırlısını kabul eder. Ama ısrarla edersen duanı onu da kabul eder. Allah sevdiği kullarının ona yalvarmasını istermiş. Onu istiyorum bunu istiyorum Allah'ım diye sürekli dua et. Yüce Rabbim den sürekli isteyin. Bu Allah'ın sevdiği bişey ama asla isyan etme. Siz istedikçe Allah vereyim kulum der. Ama Allah'tan asla umudunu kesme
Belki zamanı gelince kabul olacak duan ne biliyorsun? belkide bu dünyada değilde ahirette sana mükafat olarak geri dönecek? o yüzden kardeşim her zaman Allahtan hayırlısını iste ümidini kesme.
Orda dua etmiştim ama hiçbiri kabul olmuyo abdest bile almıştım oysa Neden benim dualarım gerçekleşmiyo? naptım ben? isyana düşüyosun... hemen olck diye bişi yok Allah sınıyodur belki seni yok kabl olmaz falan ... Allahın vereceği hç bişy Allah a agır glmez..
Allah senin özel sipariş hattın mı ki? Neden her ettiğin dua kabul olacakmış ki? Hem vermiyorsa belki daha hayırlısını vereceğindendir. Senin sabretmen gerekirken camiiyi suçlu buluyorsun. Belki suç sendedir?
Kimler ne dualar etmedi bu dünyada. Duanın zannedildiği gibi aslının oldığını düşünüyorum ; dualar faydası insanı dua ettiği şeyin gerçekleşmesine motive etmesidir.
En İyi Cevaplar