Onlar turk degil. Bunu demek zorunlumu?
Zorunlu ise neden zorunlu?
Zorunlu ise neden zorunlu?
Bak şimdi ablacim bu mesele senin düşündüğün gibi bir mesele değil ben Kürtüm. Türk ve Kürt ırkının kardeşliğine inanırım ben her ne kadar buna fitne fesat karıştıran insanların varlığı bu denli fazla olsa da ben buna inanıyorum ben Kürtüm ve askerlik yaptığım için de Kürt olduğum kadar gurur duyuyorum öyle olmasa Jandarma Komando olmazdım. Bilmem anlatabildim mi
Zorunlu ve zorunlu olmalı ! Zoruna giden ekmeğini yemesin kardeşim. Doğma büyüme Diyarbakırlıyım. Anne Türk Baba Mardin Arap'ı. Türk demekten şeref duyarım.
Neden ne mutlu kûrdûm diye degilde ne mutlu turkum diyorsun
Turk ırk adı
Ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti ve sen neden Türkü'm diyoruz diye mi soruyorsun?
Hayir yani tuhaf oluyor bu.
Simdi sen baska bir millettensin ama baska bir ırk icin ne mutlu ona diyorsun. Tuhaf birsey
Saf ırk kaldı mı ki? şu an ki farklılıklar tamamıyla örf, dil ve kültür gibi farklılıklar. Bu ülkede yaşayanlar coğunluk olarak Türk kültürünü örf ve dilini yaşatıp devam ettirenler o yüzden Türk'ler. Ama kültürün Kürt, Arap veya Laz kültürüyse o kültürle yine yaşarsın. Cok karısık konular ayak üstü anlatılacak şeyler değil. Tuhaf bir şey de değil. Amerika'da veya Fransa'da doğup büyüdüysen askerde ne mutlu Türk'üm diyene diyebilir misin? Bu ne kadar tuhafsa o da o kadar tuhaf :)
Türkiye'de kimse saf ırk değil. Ama Türk olmak genle değil, hissiyatla alakalı bir durum. O adam Türk değilse ve Kürtse bunada tamam, kendini öyle hissediyor olabilir. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da olmayacak o zaman. Bu ülkede yaşamasın.
Laz da diyor? ama Ben Türk'üm de diyorlar. gurur duyarak!
anayasa belli: Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türk'tür.
Iyide nasil oluyor o is?
Hem oyle birseyde kalmadı millet baya guzel kûrtlere irkcilik yapiyor
@İlkeer06 Tabi sizinde isinize geliyor bu dime
Hosunuzada gidiyor.
Sen farzet kürt devletinde yasayan turksun ne mutlu kürdüm dermiydin?
@İlkeer06 vatandasi olmak baska
Baska bir ırkı uste cikarip îrkcilik yapmak baska
Amerikada 25 milletten insan var bunlarin hepsine ortak Amerikalı denir neden Kıtanın adı cunku
Turkiyede durum daha baska Turkiyede hersey turklere dizayn sekilde
Turk silahli kuvvetler
Turk ceza kanunu
Vb...
Ben hic duymadim ne mutlu kürdüm diyen Turk
sen mantıklı düşünemiyorsun ya da hiç kitap okumuyorsun. önce yaşadığın devleti bir araştır. ya hu ne yazacaktı kürt silahlı kuvvetleri mi? Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türk. etnik köken önemli değil. ülke kurularken dediğin gibi kurulsaydı aynen dediğin gibi olurdu ama öyle kurulmadı. öyle kurulan bir ülke var zaten. gitmek isteyene kapı orada.
Amerika da 200 yıl geçmişi olan bir devlet. O kıtaya kim o adı verdi acaba onu düşün. Ayrıca amerikan devletininin kurulusu ve avrupalıların oraya göünce yerlilere yapılanları bir düşün. Ve zencilere.. Gerçekler filmlerde gördüğünden farklı.
Bu ülkede yaşamaktan mennun değilsen böylr batan şeyler varsada gidebilrisin o söylediğin ülkelere.
Türk demek sadece bir ırkı temsil etmez bir kültürü yaşayışı da temsil eder. Fiziksel ırkın üstündedir.
Cevap
21Cevap
Anayasada geçen "Türk" kavramı Türk ırkını
değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını ifade eden bir kavramdır.
1982 AY Md. 66 ve,
"Ne mutlu Türküm diyene" sözü bunun açık bir tezahürüdür.
Sorun çok güzel ve maalesef ırkçılık diz boyu, kürtler alında türk çerkezler türk cerkezi araplar türk arapları ermeniler türk ermenisi yahudiler türk yahudisi azeriler türk azerisi gürcüler turk gurcusu 😂😂😂 o zaman Almanya'da doğup büyüyen Türkler Alman marşlarını söylemesine kizamazsiniz o da ne mutluyum almanim diyene dediğinde saygı gosterecekmisiniz.
Kafatası Türkçülerin benim istediğim herşey olsun biz kardeşiz mantığı ne olacak 😊
Türk değiller fakat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görünüyorlar. Bunu da akıl edememişsin. Şu ırkçılığı bırakıp başka şeylere bu kadar beyin yorsanız, daha güzel şeyler olabilir.
Irkci falan degilim
Bu ülkedeki insanların kimliğinde Türk bayrağı yer alıyor ve bu da onları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapıyor. Ben de kürdüm fakat ne mutlu Türküm diyene. Ben kürt olabilirim fakat bu topraklarda büyüdüm ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bunu söylemeye hakkım olduğunu düşünüyorum.
Hakkindir dogruda neden ne mutlu kürdümdr denmiyor Ne mutlu Turkum'ün yaninda
Atatürk, Türk milletini ırk esasına dayandırmadığını, 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türk halkına Türk milleti denir.' sözüyle ifade etmiştir. Bir insan kökeni ne olursa olsun kendini hangi millete ait hissediyorsa o milletin kimliğini taşıyor demektir. Bu yüzden Atatürk ne mutlu Türk olana değil “Ne Mutlu Türk'üm Diyene!” demiştir.
Türk vatandaşlığı var ise Türkiye Cumhuriyetini seviyor ise bu konuda gücenmeden bunu söyleyebilir. Ha sevmiyorsa zaten vatandaşlığı felan bıraksın gitsin :D
bir zenci cikp ben amerikan degilim diye zirlayabilir mi?
Simdi Amerika olayi bsska Amerikada millet adı altinda ırkcilik yok
Orda siyah ve beyaz ayrimi vardi oda eskide kaldi zaten
bir ulkenin ordusunda hizmet veriyorsan kem kum etmeyeceksin.
Turk ordusu, turk diline ve geleneklerine bagli.
Elin afrikalisi etnisitesini bahane edip maraz cikarmax cunku yetistigi memlekete saygisj vardir.
Bu kodumun kurtleri anca mirin kirin eder. Ege bolgesinde 'Biz afrikadan geldik ama artik turkuz' diyen afrika gocmenleri vardi.
bir zikikler ise yasadiklari ulkeye saygi duymazlar.
Anca zirlarlar
Onların yaptigi ırklarini korumak diye biliyorum
Onlarin yaptivi ancak hir cikarmak
Kürt olmak bir ırk değil Türk'lüğün bir boyudur sadece cerkez de Türk'tür dadas'ta Ne mutlu Türk'üm diyene...
O cümleyi kurmak istemeyen kürt ztn askere gitmez. Vicdani ret hakkını kullanır
Bu cumleyi sadece turkler kurmak ister baskasinin soylemek isteyecegini pek sanmam
Söylemek istemeyen dağa çıksın zorla tutan yok
Ne isi var dagda
Onun kafadakiler dağda hep. Ne mutlu türküm diyene sözü olmasa bu kezde ülkenin adında türk kelimesi geçiyor diye bahane üretip israil projelerine önayak olacak olan herkes şırnak ve hakkarinin dışına çıkmalı bence.
Çünkü adama (temsili bile değil) böyle inlete inlete bastığı toprakların Türk milletine ait olduğunu hatırlatırlar
Ne Mutlu Türküm diyene deniyor , Ne Mutlu Türk olana değil ve Türk kavramı etnistize bir kavram değil birleştirici ve yurtseverlik bilincine sahip insanların oluşturduğu bir topluluk Türkiyede
Kesinlikle yanlis
Turk adı ırrktır
Kurtte oyle bunlar îrk adıdır
Dünyada ırk diye birşey kalmadı artık Ulus , Millet oldu. Kendini Türk hisseden herkes Türktür bu kadar
Ulus dedigin Amerikan oluyor
Icinde birsuru milletten insan var Amerikanin
Turkiyede turk kûrt var birda az miktarda gocmen okadar
Aynı şeyi söylemişsin zaten. Nasıl bir İrlanda kökenli , İtalyan kökenli veya Afrikalı ben Amerikalıyım diyorsa bir Kürt , Pomak , Arap , Boşnak , Hemşinli ben Türküm diyor. Türkiyenin etnik haritasını bilmeden yorum yapma
Turkiyenin etnik haritasinda sadece turk ve kurt var
Bosnaklar slavdır kokeni Ruslara dayanır
Boşnaklar slav kökenlidir fakat her slavın kökeni Ruslara dayanmaz. Bu açıdan bakarsan Türkiye Türkleri Türk , Kürtlerde Farstır
Türkiye de yasiyorlarsa uyum saglasinlar bir zahmet
Zorunlu tabiki. Yaşadıkları ülke kuralları bu. Ha söylemek istemeyene kapı dışarda. Yani çözümler basit
@MimariuS biz asiri bagliyiz saniyor arkadas
Ama isler oyle olmuyor
@MimariuS sana demiyorum
Yapacak birşey yok. Ben tutup ingiltere vatandaşlığına giriyorsam düzenine uymak zorundayım. Etnik kimliğim ne olursa olsun mecburum buna. Ben ne mutlu ingilizim dediğimde ingiliz olmuyorum , sadece kurallara uymam gereğince yaptığım birşey. Birisi düzeni bozmaya kalkarsa iplik söküğü gibi geriside gelir ve o hayal ettikleri çamura döner ülke. Askeriyedeki meşhur bir lafı söyleyeyim ''disiplinin olmadığı yerde kan ve gözyaşı vardır'' bu kadar basit birşey işte.
Zorunlu. Bu ülkede yasıyorsa dıyecek. ya da gidecek!
gidip baska ulkeye oranın deyisleri marslarını soylesinler, irkici bir soylem degil bu ulkedini adı Turkiye
Kendini Türk gören herkes Türk'tür.
Ona nasil oluyor
kürtüm NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !
Ne mutlu kürdüm diyene olmuyormu?
Tûrk yemegi derken sana turklermi bakiyor?
Kürtleri falan disladigim yok
Turk aşî yiyorum diyorsun ne alaka kendin yemegini kendin yapiyosun sen saniyormusunku turkler ihrac ediyor onlarda baska ulkelerden aliyor
Türk değilse miktirsin gitsin türk vatanından. Gocunan durmasın burda.
Yani turk olmayan herkes gitsin diyorsun?
Bu ülkeye düşmanlık eden bu ülkenin evladı olmayı içine sindiremeyen yarası olan gitsin tabi. Ne işi var burda
oraya geldimi susuyolar
Onlarda türk olsun?
Neden soysuzlukmu yapsinlar?
Türk soysuz değil ki. Memnun değilsen git kürt ülkesinde yasa. 🤔
Kendi îrkını iten soysuzdur.
Ama sunu demiyorum. Kendini hangi irkta hissediyorsa o olsun o olabilir.
Mesela ben kendimi Kanadali hissderim kanadali olurum
Ama kendi îrkimi çöpe atip ben kürtlukten cikacam demek soysuzluktur.
O Kürt Türkiye de yaşıyorsa ne mutlu kanadali olmak mı desin o zaman tabi türküm diyecek türk ordusu sonucta?
Askere gittiyse zaten türk için yapıyorsa bunu o da türk sayılır. türk kürt ayrımı yapıyorsan da o zaman gitsin kürt ülkesinde yaşasın. Ne mutlu kurtum diyene desin
Kendi kendine ayrımcılık yapıyon
Hani kardeştik
Türkler cünki
Evet zorunlu.
Herkes Türk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar