Buzdolabı, belki de evimizdeki en önemli eşyaların başında gelir. Televizyonsuz olur, bulaşık makinesi olmasa da olur. Çamaşır makinesi olmasa elde yıkanır olur. Ama buzdolabı olmazsa olmaz. Gıdaları bozulmadan saklamak imkansıza yakın. Eski evlerimiz olsa hadi bir nebze de şu zamanda zor. Bu kadar önemli bir aletin de en iyisi olsun diye istememizden doğal bir şey olamaz.
en iyi buzdolabı
O kadar çok marka, o kadar çok özellik var ki karar vermek doğal olarak zorlaşıyor. 4 kapılısı, genişi, ters olan modeli, akıllısı... bir sürü seçenek var. Sen yine marka seçeneğini 2'ye düşürmüşsün. Ben sana iki markanın karşılaştırmasını yapayım sen karar ver.
Altus
ALTUS AL 370 NS A+ Buzdolabı
Altus, yerli markalarımızdan olan Arçelik'in yan markasıdır. Bu yüzden kalite olarak Arçelik güvencesindedir. Zaten Arçelik mağazalarında satışı yapılıyor genelde. Görselde bulunan buzdolabı; klasik 2 kapılı, dondurucusu üst kısımda olan no frost bir model. A+ enerji sınıfındaki Altus buzdolabı 465 litre. Dondurucu bölmesi 93 litre, 313 litre soğutma bölmesi bulunuyor. Yıllık 25°c enerji sarfiyatı 366 kwh/yıl. Bu modelin 2020 yılı itibariyle fiyatı 2900 TL.
Regal
Regal NF 4820 A+ Buzdolabı
Regal ise, yine yerli markalarımızdan biri olan Vestel'in yan markasıdır. Vestel güvencesindeki markayı yine Vestel'in mağazalarında bulabilirsiniz. Görselde bulunan model 480 litre, klasik üstte donduruculu, A+ enerji sınıfı. Dondurucu bölmesi 97 litre ve görüldüğü gibi özel kahvaltılık bölümü de bulunuyor. Bu modelin fiyatı 2020 yılı itibariyle 2900 TL.
İki markanın da birbirine yakın iki modelini karşılaştırdım. Zaten fiyatları da birbirine yakın. Regal'in hacmi daha yüksek. Yan markalar, ana markalara göre fiyatları daha uygun olur. Benim burada oyun Altus'tan yana. Bir de yeni moda gri beyaz eşyalar çıktı. Eğer bunları alacaksan gri beyaz eşya nasıl temizlenir burada anlatılmış. Gayet pratik yöntemler bulunuyor.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
bir erçelik çalışanı oplarak sana kısa bişey anlatayım. çamarşırmakinası fabrikasında bir bantta ürünler yürüyor. en son istasyona gelince. deterjan konuşlan çekmece yani markanın yazdığı çeklemece takılıyor. orda birine beko birine arçelik ve birine altus çekmecesi takılır. aynı makina hepsi. örneğin atıyorum altus 300, arçelik 600, beko 900 e satılır. pazarlama taktiği. herşey aynı marka farklı sürümden kazanıyorlar. yani diyeceğim o altus bildişğin bekodur. bekoda vesstele 5 çeker. altus al;)
Özel Günler & Hijyen konusunda 1,8b cevap paylaştı.
Vestel buzdolabımız 7 kez servise gitti. Sekizincide üzerine para ödeyip bir üst modeliyle değiştirdik. O da arıza çıkarınca Arçelik'e geçiş yaptık, mutluyuz. Altus için bir şey diyemeyeceğim, Vestel pişmanlıktır.
Altus daha iyi ama arkadaşın dediği gibi olmuyor markaya modele göre değişiyor içindeki malzeme kalitesi 3500tl lik Arçelik le 1200 TL lik Altus tabiki bir olmuyo yerlilerden Arçelik Beko Altus daha iyi ama beyaz eşya şans işi servislere sorarak model belirleyin daha garanti olur.
En İyi Cevaplar