Selamın Aleyküm arkadaşlar ben dinime düşkün bir insanım ama yukarıda yazdığın soru yüzünden Allah'a tam olarak bağlanamıyorum.
Bir dua var mı bu konu için?
Bir dua var mı bu konu için?
Ben de küçükken ve Müslümanken böyle düşünüyordum. Ak sakalları olan, değnekli kocaman bir insan. Ama bunun seninle veya vesveseyle alakası yok. Ataerkil toplumda olduğumuz için böyle düşünmemiz çok normal. Melekleri de kız olarak betimleriz kafamızda. Narin, saf ve temiz... Bunun seninle alakası yok. Sen duayı bırak, Allah'a tam bağlan. Tek engel sensin.
Alında Allah kelimesi kökeninde ayı temsil eder ay da dişi tanrıçaların simgesidir. camilerdeki ay simgesi de buradan gelir. herhalde islam erkeklere imtiyaz tanıyan kadınalrı ezen b, r din olduğundan herhalde bu tanrı erkektir diosundur
Bilemiyorum nedenini ama ne yapabilirim bu konuda
beynin bilincinden daha aydınlık. yaşadığın inanadığın dinin ne olduğunun farkında sen de o zaman araştır kurnaın mealini oku sorgula. gerçek bilgiye eriştikçe huzura kavuşursun
@ehmci antik dinlerde ay hilal şeklinde simgelenir genelde. diğer deidğin hakkında bir bilgim yok
Allahın cinsiyeti yoktur vs demeyeceğim bunu zaten hepimiz biliyoruz. Şu yüzden olabilir bence hani islam dini erkeklerin daha da lehine olabilecek bir din olarak karşımızda. Bu yüzden de erkekler daha avantajlı geliyorsa sana onu o yüzden öyle tasvir ediyor olabilirsin.
Napabilriim bu yüzden sizce
Fatihanın ve kısa surelerin tefsirlerini okuyarak başlayabiliriz mesela fatiha da her şeyin sahibinin o olduğundan, her şeyin ona hamd etmesi gerektiğinden, her şeyin sahip oldugundan bahseder, ya da Allahın bütün sıfatlarını yani esmaül hüsnayı anlamlarıyla okuyup, onun ne kadr mükemmel oldugunu sıkca aklımıza getireceğiz ve ihlas suresinin manasını da kendimize ve zihnimize kazıyacağız kardeşim benim.. ☺
Kuranın turkce mealini bitirmeye çakışıyorum bunları biliyorum zaten ama secdeye gidince aklıma erkek hoca görüntüsü olarak geliyor
Bu görüntüyü aklımızdan kaldırmak için Allahı iyi tanımamız gerekiyor, onun tasvirini sana böyle gelmesindeki ilk sebep neydi, ne zamandan beri oldu, bunları bilmek lazım, bütün yönlerini incelemek lazım vaktin varsa dinliyorum buyur ☺
Bu konu hakkında bir kaynak var mı?
Hangi konuda. Şimdi şöyle söyleyeyim, Allahı bu dünyada bir tanrıya inanmak isteyen herkes belli bir görünüm ile tanımak ve ona iman etmek istemiştir, yani hz. musa mucizelere rağmen onu bizzat görmek istemiştir, hz. ibrahim sürekli onu yüce şeylere benzeterek bulmaya çalışmıştır yani insanların inanacağı yüce varlığı araması her yerde geçer. ancak burada kaynaklık durum yok kaynak sensin, sen kendin öyle bir tasavvur yapmışsın ve bunun sebebini bilmekte meseleleri çözmekte etkilidir, psikolojide böyledir bu.
hatta ilerleyen dakikalarda sana çalışmam olan iman ile inanç farkları adlı yazıyı yollayacağım.
Peki teşekkürler
www.docdroid.net/.../iman-ve-inanc-meselesi.pdf 2 buçuk sayfalık bir şey hemen okuyacağını ümit ediyorum...
Allah razı olsun .
Az da olsa bilgilendim
peki iman mı ediyoruz yoksa sadece inanıyor muyuz gerçekten kendimizi sorgulayalım ☺ ☺ Allah senden razı olsun kardeşim benim...
Bu dua isi degil akaid isi. Ilahi konularda cinsiyet addetmek yanlis olur. Daha soyit dusunmeyi dene. Zati hakkinda dusunmek dogru degil zaten. Sifatlari hakkinda dusunmeye ruhsat verilmis. Yoksa sapkinlik ile tanisirsin
Cevap
9Cevap
O bence yetiştirilme şeklimizle ilgili. Ataerkil bir toplum üyesi olarak kendinden güçlü olanı erkek olarak düşünmen resmen beynine işleniyor. Halbuki Allah'ı bir cinsiyete tabi tutmak olmaz. Ama bu tamamen bilinç altı ile ilgili diye düşünüyorum senin de suçun yokki. Sadece düşünme..
Elinde olan birşey değil, görmediğimiz bir varlık için hepimiz bir görüntü tasarlarız. Çünkü biz görüntünün olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Önemli olan gerçeği bilmen.
Biliyorum ama secdeye gittiğimde erkek bir hoca geliyor aklıma Allah olarak bu konuda ne yapabilirim
Bu konuda yapacak bir şey yok. Psikolojik bir durum bu. Gerçeği bil yeter.
Üstüne düştükçe daha zor duruma sokar, strese girersin. Bende çocukken Allah'ı hep bulut gibi hayal ederdim. Çünkü hiçbir şeye benzememesi aklımı karıştırırdı. Zamanla geçti. Üsteleme derim.
Çünkü dinde erkekler daha ön planda ondan. Dine bagli birinin bu tarz soru sorması anormal bana göre.
Dinime Allah a peygamberleri çok seven saygı duyan namazi eksik etmeyen hz fatıma yı örnek alan bir bayanım ama sorudada belirtigim gibi bu sorun var
Bende hep öyle düşünüyorum neden acaba tövbe tövbe ya çarpılacaz
Ama anlamayan yobazlar dolu😒
Buda bir akıl oyunu olabilir tabiki ama yanlız değilsin
tanrı içerikli filmler izliyorusundur muhtemelen. zihnine erkeksi mesajlar kodlanmış. Allahı tasvir eden görsel ve işitsel şeylerden uzak dur
Alahin cinsiyeti yoktur bukadar bagli olsan bunun ilk once iyi bilirdin vesveseleri ay kafadan
Zaten sorumdada tam olarak bu nedenle baglanamiyorum diye keske ön yargiyla yaklasacagina bir çözüm yolu onerseydiniz yinede teşekkürler
Burada anlamayacak bir durum yok , hatta bunlarla ilgili hadis var, şeytan vesvesesi , aklina öyle şeyler gelince zikir et , tövbe et , bu söylediği inanmadiğin taktirde bir sikimcesi yok diye biliyorum
bu dusuncelere daldıgın zaman hadıste de gecer soluna üç defa tukurmendır seytanın vesvesesını kırmak ıcın (tukurmekten kasıt pı pı etmendır yanı tukurugunu dısarı atman degıldır )
Teşekkürler
Bende melekleri kız olarak düşünüyorum... Allah ım affet
Estagfurullah yaa bu nasil bir beyindir anlam veremiyorum
Bende anlam veremiyorum
Zaman mekan bizde var sadece bir avuc et parcasi beyinin düsündügunden nolur yaa
Ee yani?
Tedavi olabilirsin bence
Tedavi derken
Rehabilite
Tövbe de kardeşim o herşeyden münezzehtir birşeye benzetmek gerçekten çok günahtır düşünmekten vazgeç aklına Bile getirme böyle bir durumu
Getirmiyorum kardeşim ama secdeye gidince aklıma erkek bir hoca görüntüsü olarak geliyor ne yapacagim
Şeytan işte sana vesvese veriyor
Arada secdede iken besmele çek
Derim
Aklimdan bile gecmez boyle seyler.. onu oyle seviyorumki..
O senin salaklığın yapcak bise yok
Teşekkür ederim sen salaklık olarak görebilirsin
Imam la konus en iyi o yardim eder sana
Nasıl yani?
Tanıdığım bir hoca yok ama
Bende öyle düşünüyorum yaşlı ve erkek gibi
Düşünmemelisin.
bende o var niyeyse
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar