Tağut, ALLAH (c. c)'a karşı isyan etmekle beraber O'nun kullarını kendisine kul edinmek gayretinde olandır. Bu ise şeytan, papaz, dinî veya siyasî lider veyahut da kral olabilir. Bu sebepten dolayı bir insanın müslüman olabilmesi için reddetmesi gerekmektedir. Peki siz bunu biliyor muydunuz? Tağut nedir, Tağut'un anlamını biliyor musunuz? #moanviens
tağut nedir ile ilgili görsel sonucuwww. islamnediyor. net Tağut, ALLAH (c. c)'a karşı isyan etmekle beraber O'nun kullarını kendisine kul edinmek gayretinde olandır. Bu ise şeytan, papaz, dinî veya siyasî lider veyahut da kral olabilir. Bu sebepten dolayı bir insanın müslüman olabilmesi için tağutu reddetmesi gerekmektedir. Açıklaması bu ancak Müslümanlıkta şimdi bu durum daha da fazla.. Çünkü karanlık inlerde Yahudiye uşaklık eden ve insanları Allahtan önce kendilerine kul eden sakallı şeytanlar dolu.. Kula kulluk edenin asla dini ve imanı olmaz.. İnsanalrı da kendine kul edenler ve dini vecibeleri kendi pis emellerine alet ederek değiştirenlere kulluk yapanlarda şeytan uşağıdır. Tv ye çıkıp peygamberin terliği diye tellik satan ve para kazanan deyyus en büyük şeytan uşağıdır..
Biliyorum. Din suistimal edilmeye açık bir kavram. Bu dinin kusurundan olduğu anlamına gelmez. Rönesans zamanında bu çok bariz belliydi. Kilise, bilime karşı çıkmıştı. Çünkü bilimin, dini pasifize edeceğini öngördü. Böylece insanlar dini terkedecek ve kilisenin itibarı da sarsılacaktı. Aynen öngördükleri gibi de oldu
Selef-i salihin akidesinde olarak söylüyorum ki Tekfirciliğe kaçmaman gerek. Yorumlarda mezheblere uymuyorum demissin? Sen muctehid misin ki Kuran ve sünnete göre ictihad ediyorsun?
İşid konusuna değin miyorum bile ama şunu diyeyim cihad diye o topluma çağırdıklarına bizzat şahid oldum.
Bir diğer husus işid tekfir silahını eline almış insanların annesini babasına kafir dedirtecek hatta öldürtmeyi düşündürtecek kadar ileri gitmiştir.
Allahın kafir dediğine bizim müslüman demeye hakkımız yok.
Lakin LA İLAHE İLLAH diyen birisine senin görüşün yorumların sebebi ile kafandan müşrik demeyede hakkın yok.
Isid iside giden kadinlari pkkya satiyor o da bisey mi her neyse bunu gectim eskidn icinde samimi insanlar vardu ancak yazina gore selefi salihin akidesindeyim desende sende ufaktan catlamalar var insanlar cihadin ne oldugunu bilmeden ulu krta demen insanlarda on yargi olusturucak
İslam Devleti olduklarına kani olmuşsun anlaşılan ve desteklemediğini umuyorum oyle ise de bana ne zaten. Işid dediğin bu vahşet organizasyonu başlı başına siyasal değil mi? Liderlerine olan bu bağlılık, emir- komutaya riayet hep siyasal değil mi? İman Allah ile kul arasındaysa cemaatlere, tarikatlara, örgütlere katılmanın gereği olmamalı o zaman. Bu oluşumlar Allah ile kul arasına giriyorlar, insanları manipule ediyorlar.
Hayır herhangi bir destek vermiyorum. Yazdığım kısaltma yine aynı anlama geliyor sen de kısaltma yazıyorsun ve açılımı ırak şam İslam devleti. İşid'in katı ve vahşi bir örgüt bunu biliyorum. Ama şunu inkâr etmem bak Usame bin ladine sempatim var belki bana terörist diyebilirsin. Herhangi bir mezhebi de desteklemem ben sadece kur'an ve sünnete uymaya çalışıyorum. Usame bin ladin Amerika karşıtı biriydi bana göre bu yüzden sempatim var.
Terörist demem merak etme, zaten kişi ileri sempatizan değilse yani aktif eylemlere katılmıyorsa çeşitli örgütlere yakınlık duyması kişinin düşüncesidir, düşünceye müdahale edilemeyeceğine inanıyorum ben ama başkalarının zarar göreceği eyleme müdahale edilebilir.
En İyi Cevaplar