Aslında iyi bir dinleyici olduğumu düşünüyorum ama göstermek, hissetmek varken kelimeler boşa uçuşuyor havada..

Sevgi mesela, anlatmayla bitiremezsin. Farklı bir kişiliktir aşık olduğun insan, uyurken kirpiklerini sayasın gelir, göz kapaklarını öpesin, onun nefes alışverişini hangi sıklıkla aldığını hesaplayışın gelir. O güler, acaba gülerken kaç dişi dışarıdan gözüküyor diye dikkat edersin, göz bebeklerinin içindeki gülücük parıltısının yansımasında kendini görmeye calısırsın. O ağlar, yer yüzüne düşmüş bütün yağmur tanelerine lanet okursun, yüzündeki satır aralarını hesaplarsın, kaç paragraf ağladı? Kaç virgül kaç nokta? Severken nasıl sevdiğini anlatamazsın mesela. Çünkü kelimelerin yetmez, sığmaz yeryüzüne, eşelesinizde yüreğinizi hadi bir kelime daha anlat ona bir gülüş daha ekle simasına diye zorlarsanızda sevginizi gösteremezseniz, onu avuçlarının içinden öpemezseniz anlatmanız hiç bir şey ifade etmez :)
Elbette kelimelerce ve cümlelerce anlatılıp bir hareketle gösterilecek çok şey var.. Ancak bazen anlatmak göstermekten daha heyecanlı ve daha cazip olmaktadır.. Bu da kişinin anlayışı ve etkilenmesi ile eş değerdir.. Bazen gösterilenlerin de aynı anda anlatılması gerekir.
Sevgi
Cevap
14Cevap
Göster ne ya zaten göstermek zorunda olmamalı insan... Çünkü illa göster diyorsan bir beklentin vardır... Ve her zaman bu beklenti karşılanacak diye bir şey yoktur. Önemli olan bilmektir... Güvenmektir... Zaten bakınca görürsün beklentin olmadı mı daha net görürsün...
hemen her şey...
anlatmak basit ya da bir kaçış
hissettirmedikçe manasız
Beyanı orda yaziyordiye mi öpeceğim tövbe bana uymaz
Soruyu okurken böyle bir şeyi kastettiğini anladım hemen
Bununla ilgili ilk etapta 10 madde yazılabilir.
Önceden sihirli sözcüklerle süslemek gerekmez mi?
Yukardaki adalet yazisina bak
ahahah içimden çok deli pijlikler geçiyor :D :D
Uyku... Anlatamam gösteririm çok güzel uyurum
Neler yok aşk sevgi saygı sadakat
Konuşabiliriz istersen
güvenilirlik var
Yok oyle bısey
Hiç bir şey :D
Memmme
Cinsellik 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar