Öncelikle çok ayıp yaptığın yani tuvalette sigara içilir mi hiç ama soru güzel. Genel olarak kokular ve özelde sigara kokusu üzerine konuşmak lazım aslında. Havadaki sigara kokusu ancak havalandırmakla ve sonrasında başka koku ile maskelemekle geçirilebilecek bir koku. Eğer tuvaletteki sigara kokusu nasıl gider diye merak ediyorsanız size birkaç öneride bulunabilirim.
Tuvalette Sigara Kokusu Nasıl Gider?
Eğer ki koku daha önceden kalmış ize yüzeyleri temizlemek ile yüzeydeki kokular kolayca çıkar VİM yüzey temizleyiciler yüzeye sinene kokuları temizlemekte gayet başarılı. Ancak havadaki kokular için ortamı havalandırmak şart şimdi WC yi havalandırmak kolay iş değil tabi bu gibi yerler için bir şekilde hava sirkülasyonu oluşturmak lazım. daha sonra oda spreyleri ya da tütsü yakmak harika bir yöntem olabilir.
Lavabo, salon, mutfak mekan fark etmeksizin havadaki kötü kokuyu gidermek için çeşitli yöntemler uygulayabiliriz. Özellikle tuvaletten sigara kokusu nasıl çıkar diyenler için bu yöntemler oldukça işe yarar:
Odayı Havalandırmak
banyo havalandırması
Evimizin odalarını her zaman havalandırabiliriz fakat konu banyo ve tuvalet olunca, havalandırma işi biraz daha zaman alan ve zahmetli bir hale bürünüyor. Buna rağmen, banyo ve tuvaletlerin pencerelerini bir süre açık tutmak, havalandırma ızgaralarını temizlemek ve kapıları sık sık açık tutmak, diğer odalara nazaran daha kapalı halde olan banyo ve tuvaletlerin havalandırılmasını sağlayacaktır.
Farklı Esanslarda Tütsüler Yakmak
tütsü
Evimizin havasını değiştirmek için tercih ettiğimiz tütsüleri banyo kokularını arındırmak için de tercih edebiliriz. Özellikle lavanta, vanilya, portakal gibi farklı esanslara sahip tütsüleri banyo ve tuvalette kullanmak, sigara kokusunun çıkmasını ve ortamda güzel kokuların kalmasını sağlayacaktır.
Evde Oda Kokusu Yapmak
portakal kokusu
Evde doğal oda kokuları son zamanlarda oldukça popüler. Özellikle mandalina, limon, portakal gibi narenciyelerden yapılan oda kokuları ile odalarımızın mis gibi kokmasını sağlayabiliriz. Banyo ve tuvaletlerde de çok etkili olacak doğal oda kokularından en etkilisi olan portakal ve karanfil ikilisi nasıl uygulanır diye merak ediyorsanız bu video yardımcı olacaktır:
Tuvalete sinen sigara kokusu nasıl çıkar diye merak ediyorsanız şunu söyleyebilirim; odanın merkezi bir yerine kahve koymak gibi kokular ve koku giderici yöntemler gayet iyi olur. Çok çok acil durumlarda koku giderici kullanılabilir ama burnu çok sağlam insanları yine de kandırmak havalandırmadan mümkün olmayabilir.
En güzeli kokuyu hiç hapsetmemek çünkü kötü kokular kapalı mekanlarda daha hızlı yayılıyor bunu önceden düşünmeli.
Kapıyı ileri geri it ve hava sirkülasyonu oluştur. Evdeki pencereleri ac. 2 dk yaptıktan sonra pencereleri kapat ve oda parfümü sık. Emin ol hiç koku kalmaz.
Yoo tecrübe ile sabit be ondan dedim valla lisedeyken bende yapıyordum kesin çözüm ama sağlam patlat bir kez benden 2 dakika sonra babam girdi arkamdan herif anında geri çıktı insan eti mi yedin şerefsiz herif diye söylendi hatta dene bence 😂😂😂
😂😂😂 bazen soruların gerçekten espri yapmaya çok yatkın oluyor bazen açıkta yazıyorum sen eklesin bende bunu açık yazamazdım 😇 belki ciddi cevaplar bekliyorsun ama sorunu sabote ediyorsam esprilerle kusura bakma lütfen 😉
Kanzi şimdi içtikten sonra küvet veya sulanabilir aç sıcak suyu aç havalandırmayı da aç sonra sıcak su katıl şarıl akarken eline ne gelirse güzel kokan herşeyi içine dök o sıcak suyla harmanlanınca zaten koku giderici bişey ortaya çıkıyo oda kokusunda sık bitti 5-10 dakika bile almaz yazni için rahat olsun Buda benden sana kıyak🥸
parfüm/deodorant falan sakın sıkmayın sigara dumanı yapışıp kalıyo içerde sıcak su tutun kesin sonuç istiyosanız deterjan dökün yere fırçalayın sıcak suyla durulayın kesin çıkıyo 1-2 dk ya
ben sahsen gencken icince bisey sIkmIyordum cunku annem babam sigara iciyordu fakat yesilayci arkadasimin evinde tuvalette 4 dal icmistim oda spreyi sIktIm anlamadilar: