Diğer konusunda 843 cevap paylaştı. Mutlak olarak sevmem. Çok ama çok fazla yanlışları var en büyüğünün bile. Ben kutsal emanetleri buraya getirdiği için Yavuz Selimi severim minnettarım. Ama denildiği gibi bir alevi katliamı yapmışsa günahı boynuna. Fatihi istanbulu fethettiği için severim. Ama fatih kanunnamesinde yer alan ' DEVLET HANEDAN SAHİPLERİNİN ORTAK MALIDIR ' gibi bir saçmalığa da ' HADİ ULAN ORDAN! DEVLET MİLLETİNDİR' demeyi iyi bilirim. Türk oğlu Türküm ben en başta. Ne biryerden geldik, yok biz göçmeniz gibi geh geh geğiririm ne de bu tiplerin ( 42 milletin kanını taşıyan padişahların ) beni ezmesine izin veririm. Osman Gazi mesela çok iyi bir padişah. Tahta çıkmamak için 40 takla atıyor. Abisi başa geçsin diye çok uğraşıyor ama olmuyor. Aynı zamanda Çelebi mehmet yani 1. mehmeti de severim. Moğol timur belasından sonra anadoluyu derleyip topladığı için minnettarım. Sultan Vahdettin'i de çok severim. Mustafa Kemal Atatürk'ü, yurdumuzu kurtarması için samsuna gönderdiği için. Ama lale devri padişahı 3. ahmet gibi bir adamın nesini seveyim? Yahudileri ülkemize musallat eden 2. selim (kanuni'nin oğlu ) bu herifin nesini seveyim? 16 kardeşini katlettiren 3. mehmet denen zalimin nesini seveyim? sarhoş padişah 2. mahmut'un nesini seveyim? vs.. çoğaltabiliriz.
24 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTarihi ne kadar biliyorsunuz ki?
Fsm istanbulu fethetti trabzonu fethetti
Yss memlükleri yendi safevileri yendi halifeligi getirdi
Kss viyanaya kadar gitti en geniş sınırlar onun zamanındaydı en uzun padişahlık yaptı
Elbette Osmanlı müthiştir. Kimsenin kötülemeye hakkı yok
Peki onlar da insandır. Ve hiç mi eksileri yok ?
Mesela Karamanogulları Türk ve Müslüman degil miydi?
kardeş katli nasıl kanun olur ki?
cariye ne demek ?
Lütfen Tarih ögrenelim biraz. ve kitap okuyalım. Hatta elind eimkanı olan varsa Osmanlı
Türkçesi ögrensin412 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHiçbir zaman hiçbir surette kardeş katlini kabul edemem ben. Ben selcuklularda okudum ya. Tugrul ve cagrı bey var. kardeş bunlar ya. nedne katletmedi birbirlerini? Kardeşler birbirlerine sevgiyle büyütülmezlerse neyse .Ya katledilme konusuna girmemek istiyorum cok uzun. araştırmak lazım o yüzden. Okumak lazım. Ve mecburen de Tarihini bilmek istiyorsan Eskilerin tabiriyle Eski Türkçe ögrenmek lazım. Eski Türkçe zordur evet. Ama bilmeden fikir yürütmemeliyiz arkadaşlar. ya da güvenilir kaynak lazm
- +1 yıl
Koçum Osmanlı Türkçesini de biliyoruz evvelallah. Tarihte dünyanın en büyük milletinin Türk milleti olduğunu bilirsen, neden Türkler arasında devamlı çekişme olduğunu anlarsın. Cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 Türk devletine bak. Hepsi önceki Türk devletine isyan ederek kurulmuştur. Tüm Türk devletleri hakimiyeti kendi eline alıp Türk-Cihan devletini kurmak istemiştir. Bu sadece Osmanlı zamanında olmadı. Uygurları yıkan Oğuzlardır. Selçuk Bey, Yabguya isyan ederek Selçukluyu kurmuştur..
Cevap sahibi+1 yılOksizmete kardeş sen tarihi Osmanlı Türkçesinden degil cok klasik Tarih okumussun
Hepsi önceki türk devletine isyan mı?
Emin misiN?
Tarihte bircok devlet var. pecenekler harici hepsi devlet kurmus. 16 Türk devleti mi kuruldu sanıyorsun ?
Güldürme beni ya. biraz araştır Osmanlı Türkçesini bilsen bu sekilde 16 Türk devletinden bahsetmezsin. 16 fors falan diyorsun da.O isyan ederek kuruldu dedigin. bir önceki falan degil kardeş neyse tartışmak istemiyorum senin bildigin sana.. bana göre yanlıs- +1 yıl
Aynı şekilde beylikler böyle oluşmuştur. Cariye ne demek önce sen öğren. "Ve her kimseye evl?dımdan saltanat müyesser ola, karındaşların Niz?m-ı ?lem için katl eylemek münasiptir. Ekser ?lema dahi tecviz etmiştir. Anınla amil olalar." cümlesinden kendince yorum çıkarıp, sözlüklerdeki kaynaksız "bilmem kaç bebeği öldürtmüştür" bilgileriyle harmanlayıp isnatsız suçlamalarda bulunduğun için Osmanlı Türkçesini senin öğrenmek gerek. Lütfen tarih öğrenelim ve biraz kitap okuyalım.
Cevap sahibi+1 yılBak kardeş. senin tarih araştırman yok.
O yıldız dedigin olayda forsda yani bir cok teori var.
1969 da bir yazar ortaya atmış bu söyledigi. biraz araştırsan görücen. 16 devlet dyie.
ben sana soruyorum cariye nedir? acıkla bakalım ?
bak arkadasım. öldürtme yok mu yoksa yok de ?Arkadas ben tarih okuyorum. bosuna kasma. orada katledildi diyor. ve anlamı da belli. istedigin kadar imkansız de. olay bu. boşuna katledilmedi caizdir deme. O zaman I. Ahmet kaldırmazdı
iyi yanları varken kötü yanları gör
Cevap sahibi+1 yılben sana bebek öldürdü onu bunu yaptı demiyorum. kardeş katli vardır. ve yapılmıştır. daha ne uzatıyorsun ?
nizam-ı alem icin katl minasip diyorsun da sonuca bakmıyorsun. sonucta insan öldürülüyor arkadaş.
Ben Osmanlıyı kötülemiyorum. Ecdadını kimse kötülemez. Ama herkese anlatılan Osmanlının iyi yanları sadece.
Halil inalcık oku biraz bari.
Sen benim söyylediklerimi tekrarlıyorsun. Herkes okusun Tarihini ve Osmanlı Türkcesini de bilsin. ben de istiyorum bunu.
Cevap sahibi+1 yılUzatmaya gerek yok. kendi yorumunu kendi adına yaz buradan devam etme
Diğer konusunda 7,5b cevap paylaştı. fatih sultan mehmet bence çünkü kanuni çok çektirdi herkese en azından kendi ailesine mahidevrana ve daha birsürü şey..
not : muhteşem yüzyıl seyretmiyorum ordan yorum yaptığımı sanmayınız..2010 Yorumla- +1 yıl
+1
- +1 yıl
Muhteşem palavralar desek daha doğrusu olur. Kerizlerde yiyor bunu.
- +1 yıl
oğlunu etnik nedenlerle öldürten bir yahudiyi en büyük osmanlı padişahı ilan edersen, ve haklı isen, o osmanlıyı toptan çöpe atmak lazım...
- +1 yıl
tamam osmanlı türkleri sevmezdi felanda yahudi çok saçma oldu gerçektende komik yani :)
- +1 yıl
osmanlı türkleri sevmezdi çünkü türk değildi :)
halk türk padişahlar osmanlı-gavur - +1 yıl
kesinlikle Fatih sultan mehmet...
- +1 yıl
abla
- Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılFatih sultan mehmet. Çünkü hiç bir padişahın yapamadığını o yaptı hemde gencecik yaşında istanbulu alarak.
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
+1 yılFatih Hristiyan haçlılar için kutsal olan şehri İstanbul'u bu millete armağan etmiştir..İstanbul'un nimetlerinden yararlanırken kaç kişi tapu sahibi Fatih' i hatırlar bilinmez..1 İstanbullu için en iyi padişah Fatih olmalıdır..
Yavuz Sultan Selim benim kalbimde başka bir padişahtır..Kutsal toprakları fethederek bugünkü Topkapı Sarayında bulunan kutsal emanetleri çölleri aşarak getirten ve bize armağan eden o büyük padişahın yerini kimse tutamaz..
Kanuni bunlardan sonra gelir..Yükselme döneminin sultanlarını övmek kolay iştir bilinen zaferleri vardır..Gerileme döneminde Osmanlıyı ayağa kaldıran 2. Abdülhamit zekasında dirayetinde tilkiliğinde bir padişah Osmanlı'da yoktur..2.Abdülhamit başlı başına bir dehadır..Ne yazık ki milletin 150 yıllık vebası İttihatçı kafa onu da tahttan indirtmiş devlet ve millet balkan harplerinde dünya savaşında erimiş yok edilmiştir..40 YorumlaDiğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Çok uzun konu, çok derin konu. Hepsinin devirleri kendine has özellikler taşır. Kendine has problemler taşır. İşte Fatih, yaptıkları ortada, işte Yavuz Sultan Selim, ümmetin bir kısmının kendisine küfretmesi pahasına doğru yaptıkları ortada. İşte Kanuni. Fakat ben bunların yanına son dönem padişahlarından Sultan Aziz ve Sultan Hamid'i koyuyorum. Benim için Sultan II.Abdülhamid farklı bir yer taşır. Tarih öğrencisiyim zaten ve Abdülhamid hakkında okumadığım eser kalmadı. Ben II.Abdülhamid diyorum.
10 YorumlaBurada Fatih sultan Mehmet demenizdeki tek sebep istanbulun Fethi.
Evet muazzam bir zafer lakin fetih edilen İstanbul bu kadar bir kısımdı.
https://i.hizliresim.com/v8paXR.jpg
Kanuni Sultan Süleyman en üzün süre tahta kalan padişah olması yanında
kazandıgı savaşlar ve akdenizi kontrol altına alması vb. sebeplerden Topraklarını en çok genişledten padişah olması sebebi ile daha bir cazip seçenek geldi bana.
Hele o Mohaç muharebesini ikindiye varmadan kazanması..10 Yorumlatarihçilikten biraz anlayan biri böyle bir soru sormazdı, neyse siz kendi içinizde padişah dedikodusu yapmaya devam edin, ben bir kaç tanesini dışarda bıraktıktan sonra her biri birbirinden muhteşemdi der geçerim
21 Yorumla- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılikiside ayrı ayrı büyük liderler ama ikisininde kızdığım noktaları var kanuni dünyaya diz çöktürdü bir kadına esir olup ülkenin geleceğini yok etti fatih kardeş katli diye bişey çıkardı osmanlı hanedanının yok olmasını sağladı resmen
25 Yorumla- +1 yıl
Bnm cevabım yazılmış ztn aynen katılıyorum . +1
- +1 yıl
o kanunname olmadan roma 1000 yıldan fazla dayandı 3.mehmet dile kolay 8 aylık yavrular dahil 19 kardeşini boğdurdu bir saatte bu nasıl kanunname bence çok saçmaydı osmanlı o kanunnameden öncede osmanlıydı yazık müslümanlıkla alakası yok bunun ayrıca hürremin yüzünden oğlunu öldürttü adam hürremden sonra odasına kadın giremedi
- +1 yıl
güzeldi ama daha bir bölümünü bile izlemedim
Fatih Sultan Mehmet'den bahsediyoruz.
1453 de İstanbul u fetheden.
Bence Bu bile yeter :)
Fatih Sultan Mehmet’e kadar olan yirmi bir kuşatma zikredilmiştir. Arada Bulgarlar, Hunlar, Ruslar, Gotlar’ın yaptıkları istilalarla birlikte sayı yirmi dokuzu buluyor. Yani II. Mehmet’ten( Fatih Sultan Mehmet ) önce İstanbul yirmi sekiz kez sarsılmıştır.31 Yorumlafatih sultan mehmet ile kanuni sultan süleyman arasında kaldım demişsin. neden? diğer 34 padişahı nasıl eledin ya da neye göre acaba? merak ettim :)
22 Yorumla- +1 yıl
Güzel soru ama cevap yok :) belkide laf olsun torba dolsun
+1 yılKanuni kanuni beni birakipta nere gidirsin hain erkek
42 Yorumla- +1 yıl
Hayir Hulusi taklidi
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. En iyi diye ayırmak mümkün değil. Her bir padişahın kendine göre hususiyetleri var.
Fatih Sultan Mehmet
Yavuz Sultan Selim
Kanuni Sultan Süleyman
2.Abdülhamit,.. hepsi de büyük padişahlar idi.
Seç birini dersen Yavuz Sultan Selim derim.20 YorumlaYavuz Sultan Selim Han... Devletin hazinesini doldurup, hem batıyla mücadele ederken hem de doğuyla da savaşmıştır. Ayrıca iç karışıklıklar da cabası... Tüm bunlara rağmen, Devlet-i Aliyye-i Osmaniyye zor durumda kalmamış, hep büyümüştür. İslam'a yaptığı katkıları anlatmak 3000 karaktere sığmaz...
10 Yorumla
+1 yılabdülhamit... diğerleri "iyi zamanlarda" padişah oldu...
21 Yorumla
+1 yıl''İstanbul mutlaka fethedilecektir.onu fetheden komutan ne güzel komutan,onu fetheden ordu ne güzel ordudur.'' Hadis-i Şerif
30 YorumlaBence Yavuz Sultan Selim çünkü osmanlı topraklarını 8 yılda 2 katına çıkarmış,osmanlı hazinesini ağzına kadar doldurmuş ve devlet bütünlüğünü sağlamıştır
20 Yorumla
+1 yılHangi konuda en iyi? Mesela ben hiçbirinin badminton konusunda iyi olduğunu düşünmüyorum.
22 Yorumla
+1 yılbence osmanlinin en iyi patisahi II abdulhamid tir haci cunku fatih donemi kanuni donemi en parlak zamani kaptanin iyisi firtinada belli olur durgun denizde degil en firtinali zamanlarda II abdulhamid basari ile yonetmis osmanliyi
20 Yorumla
+1 yılFatih Sultan Mehmet diyorum çoğu üye gibi Peygamberin müjdelediği kul olmak her babayiğidin harcı değil
41 Yorumla- +1 yıl
+1
+1 yılŞüphesiz fatih sultan mehmed o bir çılgın türk
Kanuni sultan süleyman ise osmanlının yükseliş döneminde tahta geçti o sıra zaten osmanlı çok güçlüydü ve sadece var olan gücü kullandı30 Yorumlaaynı anda var olmayqn iki padişahı nasıl karşılaştırabiliyonuz ki :D
11 Yorumla
+1 yılFatihin yeri bende çok ayrıdır ;okuduğum kadarıyla yaptıkları, hayalleri, karakteri vs. her yönüyle benim bakış açıma çok uyuyor.
30 Yorumla
+1 yılBence Kanuni. Çünkü Osmanlı en güçlü dönemini Kanuni döneminde yaşamıştır. Biraz tarih bilen bunu böyle beller :)
30 Yorumla
+1 yılosman 1. murat fatih yavuz kanuni abdülhamit hangisini sayayım
12 Yorumla- +1 yıl
çok var osmanlıdan önceside vaar alparslan mete han abdulkadir satuk teoman atilla la gardaş bu nasıl bir tarihtir böyle destan yazmış atalarımız
Diğer konusunda 4,2b cevap paylaştı. 2. abdülhamit. 30 yıl boyunca batıyı oyaladı. ondan sonra gelenler devleti 10 yılda yıktı .
20 Yorumlayavuz sultan selim han!mısırı fatihi---doğu yu fetheden sultan...osmanlıyı zirveye taşıyan en önemli insan
10 Yorumlayavuz sultan selım bknz osmanlı saray kasasının ustunde onun muhru vaardır cunku kımse o kasayı ondan fazla dolduramamıstır ve tahta cıkıp oturmayan tek padısahtır
10 YorumlaYükselme devri padişahları; Fatih Sultan Mehmet Han - Yavuz Sultan Selim Han - Kanuni Sultan Süleyman Han..Fikrim sorulursa **Fatıh Sultan Mehmet Han**
10 Yorumla
+1 yılFatih, Abdülmecit, II. Murat, Yavuz, I Murat benim favori beşim.
10 Yorumla
+1 yılFatih Sultan Mehmet. İkinci Abdülhamid Han. Yavuz Sultan Selim.
30 Yorumla
+1 yılSavaşçı kimliğiyle 2.Mehmet ( Fatih ), yönetici kişiliğiyle 1.Süleyman ( Kanuni )
20 Yorumla
+1 yılYavuz'un hayatını okuduğumda çok etkilenmiştim. Bir kaç detay paylaşmak isterdim ama uzun sürer.
20 Yorumlatarihini dizilerden öğrenenlere sorman gerçekten komik...
11 Yorumla
+1 yılTartışmasız Yavuz sultan Selim. 8 yılda yaptıklarını dünya tarihinde yapabilecek başka biri gelmemiştir.
10 Yorumla
+1 yılFatih'tir. Peygamberimiz tarafından takdir edilmiştir
13 Yorumla- +1 yıl
fetih'ten ziyade FATİH işaret edilmiştir. özelliklerini okuman lazım ;)
geniş bir konu
kanuni sultan süleyman.. devletin en ihtişamlı olduğu dönem çünkü
10 YorumlaDiğer konusunda 4,2b cevap paylaştı. Hareminde en çok kadını olanı birinci ilan ediyorum matbaa kaç yıl sonra gelmişti la bize komik..
10 YorumlaFatih le kanuni kiyaslanirmi
Fatih bir abdulhamid iki gerisi teferruat :-)10 Yorumlakanuni sultan süleyman.. tartışılmaz bir gerçek biraz tarih bilen baska isim yazmaz..
20 Yorumla
+1 yılSırasıyla;
Fâtih Sultân Mehmed Hân
Yavuz Sultân Selim Han
Kanûnî Sultân Süleyman Han20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılUlu hakan İİ. Abdülhamit Han hz.
Zor zamanda iyi işler yapmış vatanını milletini seven bu uğurda herşeyini ortaya koymuş mükemmel bir şahsiyet10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHic birisiyle aramiz iyi degil ama Yavuz sanki daha bi' hiperaktif.
Kürşad da fena değil ama padişah değil.10 Yorumla- Diğer konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılvaryaaaa avatarın yeter var mıondan daha iyisi
22 Yorumla- +1 yıl
ATAMMMMMM ATAMMM sabaha kadar derim
Ne kadarkibarsın yaw :)) ( ohaaa )
12 Yorumla
+1 yıloğullarının birbirini öldürmesine öldürtülmesine izin verenden iyi,güzel olmaz hepsi barbardır benim gözümde
00 YorumlaDiğer konusunda 708 cevap paylaştı. hepsi iyiydi bence bir atatürkmüz var birde osmanlımız bu hükümet onunda ağzına etti
01 YorumlaDizilerden tarih öğrenilirse olacağı buydu işte. Anlayan anladı...
00 Yorumla
+1 yılhepsi iyi bence lale devrinden sonrakilerde biraz bozulma oldu kötüler de vardı
00 YorumlaDiğer konusunda 881 cevap paylaştı. En iyisi Tosun Paşa :D
41 Yorumla- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılhadi bakam bende diyorum Osmangazi ve Orhangazi
10 Yorumla
+1 yılBence Fatih Sultan Mehmet...5 yıldız...
30 Yorumla
+1 yılYavuz ...sultan ...selim
20 YorumlaYildirim bayezid adam cok cekti :(
10 Yorumla
+1 yılFatih Sultan Mehmet
10 YorumlaBenim için Yavuz Sultan Selim...
10 YorumlaDiğer konusunda 375 cevap paylaştı. Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim
10 Yorumla
+1 yılFatihin babası.
11 Yorumlaabdülhamit han hazretleri
20 YorumlaDiğer konusunda 63,9b cevap paylaştı. fatih sultan mehmet
10 Yorumla
+1 yılFatih sultan mehmet - yavuz sultan selim
10 Yorumlaosman gazi
113 Yorumla- +1 yıl
"bunun kusuru mu olur tatlım ya sende"
auzfhasdjnsafas - +1 yıl
Laflara bak.
- +1 yıl
Gene çok güldük heralde millete. Hadi eyvallah.
- +1 yıl
İşte böyle bir şeyler yazıyoruz, iki muhabbet ediyoruz sonra şımarıyor millet. Bana "Yav he he" diyecek hale geliyorlar.
Başka söyleyecek bir şeyin yoksa ben kaçıyorum. Varsa gelir benim cevabımın altına yazarsın. Sorun varsa da mesaj atarsın.
Ben sitedeki salyalı erkeklere benzemem. Aklında bulunsun.
Anlaştık?
- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılabdul hamit han
10 Yorumla
+1 yılOrhan Gazi.
10 Yorumla- Devamını Gör (22)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem