utangaç bir insanım çocukluğumdada öyleydim. mesela yeni tanıştığım bir kızla konuşsam yüzüm kızarır. Sıfır kol atlet ya da şort falan giysem utanırım. Sizin görüşleriniz nelerdir

bence utangaçlık genetik olabilir, ama sonradan bir travma yaşayıpta içine kapanabilir insan. ama çekingen ve utangaç insanları çok eziyorlar kendimden biliyorum o yüzden çekiniyorsanız bile belli etmeyin
Utanmak yerine göre çok güzel bir şey lakin fazlası ciddi manada zarar. Düşünsene bir ortama giremiyosun rahat edemiyosun asosyal oluyosun kendini ifade edemiyosun bence kötü bir durum. Bu durum doğuştan gelemez kimse anasının karnında utangicligi öğrenemez aileyle ilgili olur kendiyle ilgili ortamla ilgili
Dogustan gelen birsey.. insanin kaninda olur istesen de yenemezsin bunu hep kalir icinde biraz. Aslinda guzel birsey utanmak. Utanan bir insanın kötü olma ihtimali hiçtie bana göre😊
Utanmak, hayanin gostergesidir.
Iyidir, hoştur.
Cevap
1Cevap
Doğuştan gelir. Guzel birşeydir. Aynen bende utangaçım, Manevi amcalarımla konuşurken utanabiliyorum vs.
Birazcık, o da kendi adıma tanımadığım kişiler ama sonradan alışıyorum
Utanmak guzel bisey bnce ama utanan insan kalmadi ki
Doğuştan değil içinde bulunduğun aileye bağlı olarak gelişen bir şeydir. Fazlası kötüdür ama hepten olmaması daha kötüdür. Her şey dozunda olacak.
Ben kendimi bildim bileli utangacım bu yaşıma kadar da utangaçlığımı yenemedim
Yaşanılanlar üzerine kuruludur.
doğustan gelır faydasıda vr zaratıda
Yetişme tarzı ve ortamına göre oluşur bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?