Dün kitabın konusunu bir yerde okudum sonunu falan, şok oldum. Gerçek aile de bazıları yaşıyor ama Sürreya ve Faruk hayata değiller.istanbullu gelin - hayata dön kitabi
İstanbul'lu Gelin'in Hayata Dön kitabından uyarlandığını ve tamamen gerçek olduğunu biliyor muydunuz?
Dizi tam olarak kitaptan uyarlanmamış, esinlenilmiş. Dizide yaratılan karakterler ile kitaptaki karakterler çok farklı, aynı şekilde olay örgüsü de farklı. Kitapta örneğin Ala isimli şizofreni hastası bir kadının hikayesi anlatılır. Dizide bu kız Süreyya ama şizofreni hastası değil, kızı kızı şizofreni hastası. Kitapta Ala sevilmeyen bir karakter, dizide Süreyya tam tersi. Bu olumsuz özellikler İpek'e aktarılmış. Ama esinlenme var bariz. Kitabın gerçek hikayeden uyarlandığı doğrudur.
Evet biliyorum, Gülseren Budayıcıoğlu'nun Hayata Dön eserinden uyarlama gerçek hikayesi olan bir dizi. İstanbullu gelin, kitapta şizofreni hastası bir kız aslında. Psikolojik bir eserdir. Yazar hastasının anlattığı gerçek olayı hikayeleştirerek romana dönüştürmüş. Yani Gülseren hanımın şizofreni tedavisi gören Ala isimli hastası ve onun hikayesini şu an ekranlarda izliyoruz.
Surreyanin bir kizi oluyor surreya kizi hic sevmiyormus surekli dövuyormus farukta umursamiyirmus faruk hapise giriyor sonra öluyor surreya da sorna hapise girmis ciktiktan slnra ölesiye kizini dövmus sonra gözunun önunde kendisini asmis sonra kiz psikologa gidiyor ve böyle bir kitap cikiyor
Asil etkiliyeci olan kizin yasadiklari surteya kizini hic sevmiyormus hep dövuyormus baba da hapise giriyor kizini umusamiyor hic faruk öluyor surreya hapise giriyor ciktiktan sonra kizini ölesiye dövuyor ve kizinin önunde intihar ediyor sonra psikologa gitmis iste ama psikologlari bile cileden cikariyormus ama bu denk geldigi kisi iyiymis
En İyi Cevaplar