Diyorlar ki; Rüyanızda ne görüyorsanız o şeyler aslında bilinçaltınızda olan şeyler. Rüyamda abuk subuk şeyler ile uğraştım. Bu benim bilinçaltımda yatan şeyler mi?
Rüyada görülen şeyler bilinçaltında yatan şeyler mi?
rüyada görülen olaylar bilinçdışı arzuların örtülü olarak dışa vurumudur bu arzular kişinin normal yaşamında bilincin dışında tutulur ve bastırılır uyku sırasında arzuları bastırmanın gücü azalmaktadır bastırmanın gücü azaldığında arzular serbestçe dışa vurulabilir rüya gören kişinin bilincine genellikle imgelere dönüşerek girmektedir bu dönüşümde uyku sırasında algılanan duyu uyaranlarından önceden yaşanmış olaylardan ve derinde yerleşmiş anılardan etkilenmektedir
Bence mantikli cunku insan uykusunda kasti olarak bir seyi dusunmuyor. Zaten bilincaltinin aktif oldugu zaman da uyku zamani. Ben genelde hep mantikli gercekci ruyalar goruyorum hatta bazilari oyle ki kalktigimda acaba bu sadece ruyamiydi yoksa gercekmiydi diye dusundugum anlar bile olabiliyor.
Bilinç altında yatan sadece bir şey değil bir çok şeyin kesitinden oluşan bir bütündür nekadar uzun sürdüğünü zannederseniz zannetsin ama en uzun rüyanın 7 saniye olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır
En İyi Cevaplar