Kapandım açılmak istiyorum açılmalı mıyım? Lütfen okuyun?

Annem babam dindar insanlar ama sıkıcı değiller önceden asla kapanmam diyordum ama annemin bir kuzeni vefat edince kapanmak istedim acaba pişman mıdır kapanmadı diye düşündüm ben de pişman olmiyim dedim. Ondan sonra içimde heves vardı ama bir yandan da kapansam mı kapanmasam mı diye düşünüyordum anneme babama söyledim kapanmanın faydalarını falan filan anlattılar sonuç olarak kapandım. Babam beni önceden çok zorluyordu her şeyde kapanmadığım için laf söylüyordu (sen kapansan böyle olmazdı vb.) Ama sonra onu dinlemediğimi görünce pek üstelemedi. Annem istiyordu ama zorlamıyordu. Kapandım ailede herkes gördü çoğu çok beğendi ama teyzem falan niye kapandın diyor sürekli benimle dalga geçiyor kafamda başörtü varken ona görünmek bile istemiyorum laf yememek için. Lisedeyim inşallah üniversiteye gidecem teyzemle annemin arkadaşı falan anneme "bak üniye gidecek özenecek şimdiden niye kapandı" gibisinden konuşmuşlar. Tabi tek sebep onlar değil ama haklı da gibiler. Okul arkadaşlarıma bakıyorum neden kapandım şimdi diyorum. Ben daha tam alışamadım çok kısıtlandım baskete gidecem orada başım açık olur dedim annem sakın açma gibisinden kızdı. Anneme keşke şimdi kapanmasaydım dedim yok öyle düşünme vesvesedir falan filan dedi. Kapandıktan 1 ay sonra tatile gittim ve tatildeyken açıktım. Ama çok açık giyinmiyorum pantolon tişört tarzı. Gelince yine kapandım toplam 3 aydır falan kapalıyım. Sizce ne yapmalıyım?
Güncellemeler
+1 yıl
Anneme babama açılmak istiyorum dersem ne tepki verirler bilmiyorum ve çevremdekiler kapanıp açıldığımı görünce dedikodularından tepkilerinden korkuyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Namaz falan kılıyorum şükür oruçta tutuyorum ibadetlerim var ama kapanmak zor geliyor :(
Kapandım açılmak istiyorum açılmalı mıyım? Lütfen okuyun?