Kendi kaderini kendin belirlersin.
Allah ne yazdıysa o olur.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Her insanın kaderi yazılmıştır sadece kader önümüze çeşitli seçenekler çıkarır ve bunlardan birini seçmemizi ister ve seçtiğimiz seçeneğe göre de şekillenmeye devam eder.. Kaderimizi 0 dan kendimiz yazamayız , kendimizle ilgili gerçekleşecek olan olayları engelleyemeyiz... Sadece aldığımız kararlarla birazda olsa kendi kaderimize yön veririz...
Allah berat gecesinde 1 yıllık kaderi yazar. Ama senin ne yapacağını çok iyi bildiği için yazar. İnsan kaderini kendi belirlediği gibi Allah da yazmıştır. Sonuçta kaza ve kader ayrımını doğru yapmak gerekir. Kader bellidir ve kadere iman etmek imanın şartıdır
Allah bize doğruyu ve yanlışı ayırt edebilmemiz için akıl vermiştir. Kaderi, Allah yazmış olsaydı cennet ve cehenneminde bir anlamı olmazdı. Kaderimize yazılmış olan sadece 3 şey değişmez.
1) Doğum Tarihi
2) Evleneceğin insan
3) Ölüm tarihi.
3 yazdım gülücük olmuş ya. 😊🤔
yanlış cevap kaderi ve kazayı değiştiren sadece duadır, onun dışında kader değişmez
Herkesin görüşü farklıdır. Ben öyle düşünmüyorum. Tabi dua ederiz bu böyle olsun şöyle olsun diye ama yine de herşey bizim elimizdedir. mesela kanser olan bir insan kaderdir deyip tedavi olmazsa kendini ölüme terk ederse bu intihar olur, ama benim elimde deyip kendini iyileştirmeye çabalarsa kendi kaderini değiştirmek olur.
Kaderini değiştirme dediğiniz sey aslinda zaten Allah ın yazdığıdır yani bir farkları yok senin değiştirdim dediğini Allah bildiği icin değiştirmiş olmuyorsun yani
Cevap
24Cevap
kader insanın kendi çabasına bağlıdır. Kaderi ALLAH yazmış olsaydı cennet ve cehennemin bir anlamı olmazdı. O zaman yaptıklarımızdan ALLAH sorumlu olurdu çünkü kaderimizi o yazdığı için ve AllaH'ın yazdığı kader değişmeyeceği için iyi ve kötü yaptıklarımız o kaderin içinde olacağı için sorumlu olarak insanoğlu olamazdı. O yüzdendirki Kader insanın kendi eliyle yaptıklarıdır
Allah bizim yaptıklarımızı görür ve yazar... Kader bizim elimizdedir kendimiz belirleriz eğer ki Allah belirlese diyelim o zman cennet cehennem niye var bana ne benim suçum mu kader yok öyle dünya bilmem anlatabildim mi
ama bazı durumlar vardır ki çabalarsın bir taraflarını yırtarsın yine hiçbirşey olmaz bunun adı kader :(
Haklısın zorla olmuyor bazen
onun adına kader diyolar sen istediğin kadar bir taraflarını yırt olmayınca olmuyor
Güzergâh bellidir, yanlız sapaklar yolculara aittir... diyenlerdenim. :)
Her ikisi de dogru cvp kardesim.
Her İnsan Kendi Kaderini Kendisi Yazar ALLAH Tarafından Yazılırsa O Zaman İyi Biri İnsan Olarak Yazılırdı Kaderimiz ALLAH Bizlere Akıl Verdi Ki O Akılla Sen Kaderini Yazıcaksın Diye Biz Kaderimizi İyi Yolda ya da Kötü Yolda Yazıcaz Geriye Sadece Akılımızı İyiye Kulanmaya Kalmış Ben Görüşüm BU
Allah yazmaz kaderini, senin seçimlerin bu yaşadıkların.
Dünyaya gelmeden önce, her şeyi sen seçtin ve hafızandan silindi; dünyaya gönderildin. Şimdi bunları yaşıyorsan, hepsi senin seçimin.
Allah özgür irade vermiştir, insan seçiyor her şeyi.
Kendi yolunu kendin belirlersin elbet Allah sana ikisinide yazmıştır sen hangisini seçersen..
İnsan kaderinin büyük çoğunluğunu yine kendisi belirler.
çoğunlukla çeşitliliği kendin belirlersin ama çoğunlukla sonunda olacağına varır
belli bir düzeyde kaderin vardır bu senin sınavların olur önüne çıkacak engeller onun dışında gerisi hep senin elindedir.
O ayetin manası o anlamda değil. Tefsirine bakarsanız görürsünüz
aynen öyle, her insana çabası doğrultusunda verilir, ne istiyorsan onu elde edersin, kalbinde ne varsa onu yaşarsın dünyayı isteyene dünyalık verilir, ahireti isteyene o verilir
Kadere iman vardır
Fakat değişebilir kader ve değişmez kader vardır.
Bu sorunun cevabı ikisi de çünkü ikisi de Allah'ın ne yapacağımızı bildiğinden geliyor.
Allah'ın dediği olur,,, sen ne yaparsan allah ta onu der
Kader dediğimiz şey zaten yapsak kader yapmasak kader başkaları geleceğmizi belirler buda kader bence kaderci olmayın
Neither seçeneğini bulamadım bence kader yok tanrı da öyle
Allah ne yazdıysa diyen salaklar var.
Kaderini kendin belirlersin.
Kendi kaderimizin efendisi yine kendimiziz
Apaçık belli kendi çabasına bağlı kıldık diyor
İmanin sartlarından bırıdır kadere inanmak
Kendi kaderini kendin
Allah ne yazdıysa o olur.
İkisinden de bir dilim
Herkes kaderini kendisi belirlemektedir.
Kaderin ustunde bir kader vardir
Herkes kaderini kendisi belirler
Kendin belirlersin
Evet dogru soz
ikisi de değil bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar