Bir arkadaşım tavsiye etti. Melissa çayı anksiyeteye iyi geliyormuş.
Deneyen var mı?
Rahatlamak için sizin doğal önerileriniz var mı?
Deneyen var mı?
Rahatlamak için sizin doğal önerileriniz var mı?
hafiften kendini sinirli hissettiğinde belki işe yarayabilir ancak gerçek bir anksiyeteden bahsediyorsak yetersiz kalacaktır. eğer kimyasal kullanmak istemiyorum dersen, solgar ve gnc (belki bilmediğim başka markalar da olabilir) bitkisel karışımlardan oluşan haplar satıyor, onlara yönelebilirsin. yok onu bile istemem diyorsan, pek çok bitkisel depresyon ve anksiyete hapının ana maddesi sarı kantarondur, aktarlardan alarak tüketebilirsin.
bunun yanında üzerinden enerji fazlasını atman anksiyetede en çok işe yarayan çözümlerden biri. ekonomik durumuna göre bir spor salonuna yazılabilir ya da sabahları koşuya çıkabilirsin. fakat şunu da unutmamak gerekir, anksiyeteye sebep olan esas sorunu bulamazsan, bunların hepsi geçici çözümler olacaktır ve ilk stres döneminde belki de dah şiddetli olarak geri dönecektir. bu yüzden hayat kaliteni düşürecek seviyede bir kaygı yaşadığını düşünüyorsan, bir uzmanla görüş derim ben. psikiatr olmak zorunda değil illa ki, bir psikolog ile de görüşebilirsin.
bu arada söylemeden edemeyeceğim, şaka olarak da olsa içki içmeni tavsiye eden arkadaşlar olmuş. alkol o anda rahatlar gibi hissetmeni sağlasa da, aslında anksiyeteyi ciddi oranda artırır. bu nedenle mümkün mertebe alkolü abartma derim ben:)
bana damacanayla lazım öyle çaylar papatyayı denedim ada çayını denedim melisayı denedim hatta üçünü karıştırıp bile denedim ama yok sınır mınır yatışmadı bende ama bugünlerde favorim olan bir çay var hani şu doğadanın elmalı adaçaylı vs.otların karışımı olan çaylar bilmiyorum ama kendimi çok enerjik ve çok rahat hissettiriyor beni ama yinede en iyi sınır alıcı çikolata:)
bahçemde ekili bile melissadan,adaçayına herşeyi ektim,onu içip çimlere uzanıp ,ruhu, bedeni özellikle kasları serbest bırakmasını öğrenmeli insan tabi bunun için toprağa tam güvenmelisin yani sen istemesenden bi tarafın dış dünyaya direndiği için tam anlamıyla toprağa yada uzandığın yatağa kendini bırakmak zordur, bunu başardığında sinir sistemi tam yatışır
Eczanelerde Solgar'ın da dogal ürünleri var. solgar bu tür biltkileri daha sistematik sekilde harmanlayıp ilac haline getiriyor. Tavsiye ederim, uygun urunu secmek icin.
cay da ic tabi, güzeldir:)
Cevap
4Cevap
Ben iki gün önce içtim bıraktım işde esnemekten bir hal oldum herkes''gece beşik mi salladın''demekten deli etti beni.Yani fazlasıyla sinirlerini alıyor canım:-)
Bunlar yanlış içecekler. En iyisini sana söyliyim al bikaç kadeh viski hiç bişeyciğin kalmaz :))
papatya çayı içiyrum son zamanlarda. sıkıntı bastımı içiyorum. rahatlatıyor, gevşetiyor. ( veya ben çayı içince gevşemeye programlıyorum kendimi ) bu da iyi gelebilir.
sinir yatıştrmada melisa çayı iyi geliryrmuş diye duydum ama hiçte denemedm...
sinirlenecegin durumlarda salakca bir gülümseme olacak ama gülmek sinire bakış acısını degiştiriyormus.sinirlendigin anda basitce olaya gülümse ;)
spor yap muzik dinle bol bol kos!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar