Elde yıkama deterjanı makinede kullanılır mı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Merhaba,

Elde yıkama deterjanları yapısı gereği çamaşır makinelerinde kullanılan deterjanlardan farklı yapıya sahiptirler. Mesela deterjanların çözülebilmesi için belirli bir sıcaklık gerekmektedir. Elde yıkama deterjanlarının yapısı farklı olduğu için makine elde yıkama deterjanlarını çözemez ve bunun sonucunda ya deterjan yeteri kadar çözülmediği için kıyafetlerde deterjan lekesi oluşur ya da deterjan yeteri miktarda çözülmediği için kıyafet üzerindeki lekeleri çıkaramaz ve kıyafetler lekeli kalır.
El yıkama deterjanını çamaşır makinesinde kullanabilir misiniz? Cevap hayır. Elde yıkama deterjanı çok fazla köpük üretir, bu da otomatik çamaşır makinesinde özellikle az su kullanan çamaşır makinelerinde çamaşırlarınızın düzgün bir şekilde temizlenmesini engeller.
Ayrıca elde yıkma deterjanları çamaşır makinelerinde aşırı derecede köpürür bunun sonucunda da deterjan makineden dışarıya taşar.
El yıkama sabunu kullanmak giysilere de zarar verebilir çünkü üzerlerinde sabun kalıntısı bırakır ve fazla sabun köpüğü çamaşır makinesindeki gözenekleri ve boruları tıkayarak zarar verebilir. Bu nedenle, çamaşır makineleri için el yıkama sabunu kullanmayın.

Sıvı deterjanlar olsun toz deterjanlar olsun üzerinde elde yıkama yazmadığı sürece gönül rahatlığıyla çamaşır makinesinde kullanabilirsiniz. Çamaşır deterjanlarının üzerinde hangi şekilde kullanılması gerektiği belirtildiği için bilmeniz gereken başka bir şey yok.
Çamaşır makinesinde çamaşır tozu yerine ne kullanabilirim?

Şu an için Rinso adlı markanın '' Doğanın İçerisinden '' adlı çamaşır deterjanı serisini kullanmaktayım. Rinso markası içerisinde farklı seriler barındırıyor. Ayrıca bu serilerin içerisinde her cins kıyafet için birden fazla deterjan bulunmaktadır. Orta fiyatlı ve yüksek kalitelidir. Rinsonun tüm deterjanlar çamaşır makinelerine özel üretildiği için toz olsun, sıvı olsun bütün deterjanları gönül rahatlığıyla makinede kullanıyorum.
Ama yine de toz deterjanı sadece beyaz renkli kıyafetlerde tercih ediyorum. Sebebi ise kıyafetlerimin neredeyse tamamının siyah olmasıdır.
fazla köpürür, çamaşırlar detarjanlı çıkar
köpükten arındıramazsın makinayı çamaşırlar durulanmaz
Cevap
4Cevap
Makine deterjanı elde kullanılıuosa belki el deterjanı da makinede kullanılıyordur
Çok köpük yapar kullanılmaz.
Hayır makineden kopukler cıkar
Yapma ziyan ılıcaların
Kullanılmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?