Her seferinde unuttuyorum.
Sanirim ögrenme ve korunma amaci okumak vardi.
Kararsiz kaldim internette bulamiyorum cevabini.
Meseplere gore degisiyor yaziyor.
Hocama mesaj attim daha cevap vermedi..

Tefsir kitapları, içindeki âyetlere el sürmeden alınıp okunabilir. Ayrıca Risâle-i Nurlar da birer Kur’ân tefsiri olduklarından onlar da abdestsiz olarak okunabilir; ancak bu hâlde iken içindeki âyetlere dokunulmaması gerekir. Fakat efdal olanı, mümkün olduğu kadar abdestli halde iken okumaktır. Kur’ân meallerinde ekseriyetle Kur’ân-ı Kerim’in tamamı bulunduğundan onları okurken abdestli olmaya gayret edilmelidir.
Saygızlık amacı olmaksızın, Kur'an-ı Kerim'i belden aşağıda tutmak caizdir.
Kur'an meali abdestsiz okunabilir. Ancak Kur'an-ı Kerim ve meali bir arada ise, Mealli Kur'an-ı Kerim de Kur'an hükmünde olduklarından, abdestsiz tutulması caiz değildir.
Kuran kursu hocama göre reglken dini kitaplar okuyabilirsin. Ama içinden okuman gerekiyor. Çünkü gusül abdestin yok. Ve dokunamazsın.
Regl iken Kur'an dinleyebilirsiniz fakat dokunamazsiniz... Dinlemek farz oldugu uzere okunabilirde... dusunun reglsiniz korktunuz ve ayetel kursi okumaniz gerekti okursunuz ezberinizden veya herhangi bir dokumandan ama Kur'an dokunulmazdir o durumda
ben dokunmadan içinden okunabildiklerini duymuştum ama kesin bilen kişilerden öğrenebilirsin
Takvim yaprağı, ilmihal veya diğer dini kitaplar okunur
Sadece Kur-an'ı eline alıp okuyamazsın
Regl iken okunmaz.! Dokunulmaz da!
İbadet amaçlı elinize alip Kur'an okuyamazsiniz. Yalnız korunma dua amaçlı fatiha ayetel kursi felak nas okuyabilirsiniz zikir çekebilirsin
Okunabilir kuranda okursun. Kuranda hiçbir yerde böyle bir emir yok. Kadın neden biyolojik bir özelliğinden dolayı bilgi alma hakkından mahrum kalsın bu saçmalığa inanıyor musunuz :D
Hadiste yaziyor
Sadece meal okuyabilirsin. Eğer tefsir de Kuranın kendi lisani ile yazılı ayetleri varsa ve bunlar kitabın yarısından fazlaysa okunması ve el sürülmesi caiz değildir.
Adet deyin illede gavurcasını diceksiniz haaa
bence temiz hissederken ok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar