Emlakçıdan kaporamı nasıl geri alabilirim? Acil yardım edin arkadaşlar başına gelen varsa?

Merhaba arkadaşlar. Ben yeni evliyim eşimle bir ev beğendik almaya karar verdik acil fiyatı düşmüştü. emlakçı ikna yeteneği olan biriydi. anlaştık aramızda sözleşme imzaladık ama onun kendi emlak sözleşmesiydi noter onaylı değil. kapora olarak 10.000 tl verdik. ama sözleşmeye aynı zamanda banka kerdisi olumsuz gelirse kapora iade edilecektir ibaresi düştük. daha sonra bankaya gittik. onun bildiği bir bankaydı. başvurduk ve bankadan expertiz olumsuz geldi. evin üstünde ipotek ve şerh vardı. bizde vazgeçtik kaporamızı verin dedik bizi dolandırmaya çalıştınız dedik. adam vericem diyip diyip bizi oyalıyor. ayrıca ben noterden kendisine ihtar çektim yine vermiyor oyalıyor. yeni evliyiz ve çok yıprandık ne yapabiliriz yardımcı olun nolursunuz. ayrıca bize satmaya çalıştığı evde eşinin eviymiş eşi ile formaliteden ayrılmışlar ve kendi üstüne olan herşeyi eşinin üstüne yapmış kendi üstünde hiçbirşey yokmuş sizi dava edicem dedim üstümde hiçbişey yok ederseniz bişey alamazsınız diyo. Moralim çok bozuk yardım edin
Emlakçıdan kaporamı nasıl geri alabilirim? Acil yardım edin arkadaşlar başına gelen varsa?