Davranislari falan nasıldır
Ve de Alevi midir sünni midir
Ve de Alevi midir sünni midir
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biz elhamdülillah Müslümanız hem yandik hem yaktık. . Genelde bunu sorarlar madımak olaylarından dolayı. Öncelikle insanı yiğittir çal bir kapıyı bir bardak su iste neresi olursa olsun yemek yedirmeden bırakmaz elbette her şehirde olduğu gibi burada bulunan hoş hareketleri olmayan grup var o da onların karakter sorunu 😊 seveceksen sev sivasliyi senin gönlün de yiğit olsun
Sıcakkanlı ve hoş sohbet edilebilen insanlardır. Ama çok atarlı insanlardır. Ayrıca çok iyi dost olunabilecek insanlardır. Benim tanıdıklarımın hepsi de sünniydi
Sivas'ta alevi sunni şia tüm mesheplerden insanlar bulunur. İnsanıda havası gibi serttir. Ancak iyisine denk gelirsen güzel insanlardır. Geleneklerine bağlılar. Alevileri çok sevdim ben. Onlar olmasa Türküler bağlama yok olacaktı. tam 7 yılım geçti o topraklarda. Selam olsun...
Tamam O yürenin insanları baglama ya çok düşkün ama baglama bir türk ritüelidir. O yüzden sadace o yöreye ait bir kavram degil. Mesela gürcistan borcalıda 500 bin yaşıyan terekeme türklerinin tamamında vardır ve çalarlar.
@karakalpak Sivas'ta yaşayanların bir çok kolu Türkmen. Demografik yapıya girip kafa karıştırmayayım ama kırsalda öyle Türk geleneklerine bağlı insanlar var ki şaşarsın.
Dogrudur👍Gördüklerimiz ile konuşuyoruz, birde görmedigimiz ne toplumlar var. Geleneklerini törelerini hiç bozmadan bu zamana kadar yaşatan. Mesela"Duka türkleri"duymuşsundur, hala ren geyikleri ile göcebe hayat yaşıyorlar:) ve hala akarsuyu bile kirletmeden.
Sivaslıyım alevi değilim, insanları çok sıcak ve samimidirler aleviler tabiki kötü demiyorum ama Sivas deyince neden alevilik akla geliyor anlamış değilim yıllardır
Cevap
20Cevap
Sadece memleketle karar veremessin. Alevi çoğunluklu diyelim ama sunnide çok var.
Sivaslılardan çok böyle sivri kötü bir özellikleri var diye bahsedemessin bazı bölgelere nazaran. Pilavla ekmek yiyebiliyorlar, bu ilgimi çekmişti. :)
Karisik alevide var sünnide var yani hepsi müslüman 😕 Sicak kanli mert insanlar klasik anadolu insani.
Alevi ya da sünni ne fark ediyor böyle ırkcılık yapmaya devam ettiğiniz sürece ülke gelişmiyor.
Biz sivaslıyız ama alevisi de var sünniside ama biz hanifiyiz bölge bölge değişiyor
Alevi mahallesi var ama genel olarak sünniler..
Ama gav*tı tam gav*t olup kızını karısını satar..
Aleviside var sunniside ama ne olursa olsun kaypak olmazlar. Güvenebilirsin. Yardimseverdir insancildir... Neden sordunuz
Sivasli gibi davranırlar..
Genelde alevi kesim onlar
Genelde iyilerdir alevisi azınlıkta
benim sivasli bir arkadaşım var adam gibi adam
Benim köken oralı bulaşma
güzel seks yapıyorlar aaahh aaaahh :D
Bu ne biçim soru ya. Çocuk musunuz nesiniz
genelde sünni olurlar
Ne olacak Alevi veya Sünni olsa?
Adam çıksa köpeği meşhur olmaz
Aleviside var sunniside
Sana ne lazım