Bu hastalığı bilen vardır. Kısaca " Delikli ve Gözenekli Yapılara Duyulan Korku ve Tiksinti" olarak açıklanıyor. Ben şahsen bunları görünce bu korkuyu yaşıyorum, peki siz aynı korkuyu hissediyor musunuz?
Bu resimler sizide rahatsız ediyor ve korkutuyorsa insanların %16 sında görülen Tripofobi hastasısınız demektir.
Bunlar zaten tedirgin edici ve tiksinç resimler. Bir fobiye bağlamaya gerek var mı ki? Sağlıksız gözüküyor ve bu yüzden güzellik algımız tiksinç buluyor. Bu delikli yapılar insan bedeni yerine farklı bir şey olsaydı ve hala bakanı tedirgin etseydi fobi anlamlı olurdu, ama bu haliyle olay daha çok cinsel seçilim ile alakalı. Mesela bir bal peteğine baktığında tiksiniyorsan sebebi şekillerin yapısı diyebilirdik.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben biraz araştırdım, gördüğüm resimlerde bal peteğide vardı ama bu beni rahatsız etmedi, ama delikli bir çiçek türü de vardı ve o da beni rahatsız etti, zaten hastalığın anlamı delikli ve gözenekli yapılara duyulan korku ve tiksinti ve yorumlarda bir kaç kişi bunlardan hiçbir rahatsızlık hissetmediğini yazarken rahatsız olduğunu dile getirenlerde var benim gibi. Bu hastalığın belirtileri
En İyi Cevaplar