Kapalılar hakkında ne düşünüyorsunuz? Size göre açık kapalı bu kadar önemli mi sevgilinizin illla açık olması mı istersiniz yoksa kapalı olmasını mı?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Kapanmanin amaci kafayi ortmek degil. Dikkatleri cekmemek , vucut hatlarini belli etmemek , guzelligi saklamak. Bunlarin tam tersi olup kafa kapali olsun sahsen umursamam. Unide gordugum kadari ile 100tane kapalinin gercekten 3-5tanesi biliyor tesetturun mantigini. Kafayi kapatip makyaj , dar kiyafetler , albeniyi artiran kombinler filan tesetturle ne kadar alakali sence?
Valla karakteri duzgun olsun yeter. Acik kapali diye ayirt etmem kimseyi.
gördüğüm en güzel yorum
@elifozkann01 benim de
ben kapalı kiz demiyorum birinden bahsederken ismini ogrenmeye çalışıyorum mesela. kapali cok fazla arkadasim var ve hepsi de mukemmel insanlar. iyi insan kotu insan tek ayrim bu
Kapalılar sevgili olmaz diye bilirdim, erkeklerin amacı kızı yatağa atmak olduğu için ve kapalı kızlar da genellikle namusunu korur diye bilindiği için uzak duruyor olabilirler.
Cevap
71Cevap
Gömlekli, rastalı, taytlı kızlar gibidir aynıdır. Herkesin giyim tercihidir ve isteyen dilediğini giyebilir, ayrıca çeşitlilik güzel birşey. Herkesin tek tip olduğunu düşününce çok sıkıcı geliyor. Birbirimize saygı ve sevgi duyduktan sonra; ırk, giyim, inanç bunlar bize ait nitelikler. İnsanı insandan ayırmak/kutuplaştırmak isteyenleri amaçlarına ulaştırmamamız gerek. Aynı dünyada yaşıyoruz hatta bu yüzyılda bunları tartışmamız bile utanç verici bence.
Birincisi her kapalı kız kapalı olmuyor. Kapanacaksan şartlarını yerine getireceksin bide kapanmak her kıza yakışıyor kapanıpta yakışmayan bir kız görmedim insanın içi önemli yoksa gerisi boş.
Benim düşüncem kapalı kız olucak ama öyle süslü olanlardan ya da üstü kapalı altı dar pantolon giyen olmicak Adam gibi kapalı olucak ferace giyicek ya da çarşaf ben böyle bir kapalı kız istiyorum şahsen
Ferace ya da çarşaf giymeden de adam gibi kapalı olan kızlar var.
Biliyorum var ama benim istediğim bu
Önemli olan açık ya da kapalı olması değil kafasının içide benim anlam veremediğim birşey var saçın gözükmesin diye kapanıyorsun ama aynı zamanda makyaj yapıyorsun işte bu insanı ikileme sokar sen kendinle çelişiyorsun çünkü
Kapalılar makyaj yapamaz diye bir saçmalık olamaz. He yapar ama adabında! Kıpkırmızı bir ruj süren bir kıza ben de kapalı demem zaten.
Ruj sürüyorsan rengi fark etmez sen helalinden başkası görmesin diye saçını gizle ama albenini arttıran yani beğenilme yüzdeni arttıran makyaj yap ne tas ne hamam altına dar kot giyiyo kafasına türban takıyo zaten dikkati saçın çekmiyo ki eğer böyle düşünüyorsa insan bunlarıda düşünmeli diğer türlü kapanırken doğru anlayıp düşünüp kapanmamıştır.
Bende makyaj yapıyorum tabi abartılı şekilde değil ama. Tepkiler de alıyorum yok bileğin görüldü , yok sacın cıkmıs , yok böyle yok şöyle. Yav arkadaşım herkes nefis mücadelesi veriyor. Sonucta ben bu yolda ilerlemek için bir adım atabilmiş miyim evet. Özellikle açık olan BAZI kızlarımız cok biliyormuscasına fetva verir gibi konuştukca daha cok delleniyorum. Hadi sen de başla işin bir ucundan da sen başla. Konuşmasını biliyorsun. Kimse dört dörtlük değildir bunu bil
Sende kendini bu işten bu bahaneylemi sıyırıyorsun kendini kandırıyorsun başka birşey değil
Sıyırmak değil kendimi tanıyorum diyelim
O zaman tavsiyem hiç kapanma bir fark etmez hem kapanmak din bütünlüğü değil bu erkeklerin abazalığı senlik bişey yok
Allah emrettiği için kapanıyorum senin açıl diye tavsiye vermenle açılacak degilim herhalde.
Ne kadar saçmasın ya lan makyaj yapacaksan bir boka yaramamış tabi algılayacak kafa varsa dahada birşey değil herkes kendinde hani böyle üstün minare altın şey yani
İster kapanırım ister açılırım ister kapanır makyaj yaparım ister açılır makyaj yapmam SA NA NE ! bir boka yarayıp yaramadıgına sen karar veremezsin bunu ancak ve ancak Allah bilir. Laga luga yapma.
tesettürün ne olduğunu bilmiyor çoğu. bol makyaj , daracık kıyafetler, vücut hep ortada..
allah ıslah etsin..
gerçekten tesettüre girip islam dinini en iyi şekilde yaşayan kızları tenzih ederim..
bazı kızların kafası kapalı altında dar jean pantolon bileklere kadar, yüzde gösterişli makyaj... herhalde saçlarını yapmaya üşendi de kafasına türban taktı die düşünmeden edemiyorum... altı kaval üstü şişhane... tabi layıkıyla o türbanı taşıyana lafım yok...
Ülke siyasetine burunlarını sokmaları nedeniyle pek haz etmem. Gözümüze gözümüze türban sokanlardan hiç haz etmem. Ama iyi olanları da var az olsa da. Sevgilimin illa ki açık olmasını isterim. Kapalılar gözüme kadın gibi gelmiyor. Flu görüyorum.
Kapalı açık benim için sıkıntı değil ama elbette konuştuğum insan da sadece ahlak terbiye ararım. Şimdi ki kapalı kızlar var ama sözde kapalı. Başı kapalı vucudu açık. Öyle bir dar giyiniyorlar ki inanamıyorum cidden.
Mini etekli bir bayan beni rahatsiz etmiyorsa, kapali bir bayanda rahatsiz etmez...
Kapalılık bir sorundur. Bunu kimseye anlatamıyorum. Saçını niye kapatıyorsun ya. O kadar mı güzelsin sanki. Kim bakıp tahrik olcak senin mal saçından. Kim sana niye baksın. Bu nasıl kafa ya. Hele şu kara çarşaf. Hijab vs. Siyah çöp poşeti gibi geziyorlar ortalıkta. Biz bunları görmek zorunda mıyız. Öğk
ben kapalıyım ama yeni kapandım tam bilmiyorum nasıl giyindiğini. insanlar bana çok karıştı. çok rahatsız ettii bu sebepten dolayı insan içine çıkmak istemedim. nasil giyinsem memnun ederim dedim. ama yok insanlar herşeye bi manzeret buluyor. empatide yapmiyorlar. ama kimse umrumda değil artık. Allah beni beğensin yeter.
Kapalı kızlar bir tarafları oynamadığı sürece sıkıntı yok ben açığım ama arkadaşlarım hep kapalı adabindalar
Kapanmak baßini ortmek degildir guzelligini yasini ve vucudunu belli etmemektir
farkeder mi nasıl olduğu kapalı veya açık o nasıl isterse öyle olsun
izmirde pek iyi bakmazlar alsancakta karsiyakada ozellikle arkadaslarim cok laf yemistir bu cok yanlis İzmir halki duyun sesimi
Doğma büyüme İzmirliyim ne laf attım ne de laf atıldığını gördüm. Ha atıldıysa o atanın ayıbıdır ama buranın yerlisinin %95’i o şekilde davranmaz. Eskiden çalıştığım ofiste kapalı bir abla vardı muhabbetini özledim mesela. Hatta kapalı diyince bile garip oluyorum. Gömlekli, pantolonlu diye hitap ediyormuşum gibi geliyor. Bence bu zamanda kutuplaşmaya değil bir olmaya ihtiyacımız var.
@darthvader aynen bende senin gibi dusunuyorum zaten ama gercekten cok yakin arkadaslarim bu duruma maruz kaldı genelde yaşlı kesim atıyor zaten çok uzucu
bu şekilde kapananlara dayak atasım geliyor ama banane tabi
Son fotoğraftaki kız için haklısın. İlk iki kızda aşırı makyaj yok güzel olmaları suç mu?
kapanmaktaki amaç dikkat çekmemek ise bunu gerçekleştirsinler diğer türlü gerçek kapalılara haksızlık oluyor ve önyargı tabi
Kapalı istemem. Tesettürlü isterim. Kapalı olup etrafa resimlerini atıyorsa kapanmanın adabına edebine aykırı davranıyor demektir. Kendiyle çelişen, bilgisiz insanla bir ömür geçiremem
o konuda bir şartım yok giyim kuşama göre hayat arkadaşı ya da sevgili vs seçilmez
olumsuz yaklaşıyorum hayatıma almam ama saygı duyarım karışamam
Umrumda değil isteyen kapansın isteyen açılsın birbirlerine saldırmasınlarda
Ben kapali istemem.. onlari dislamiyorum arkadasim olabir ama sevgilim olamaz.. kafalar uyusmuyo bidefa
İnsanların resimlerini neden koydun buraya günahı boynuna valla
Saçmalama. Bunlar google da cıkıyor zaten önümüze.
Yine de aynı şey değil şu an sen görmelerini sagladin
Haklı olabilirsin. Bu fotoğrafları görmedigim yer kalmadi ama. Örnek olsun diye attım. Silebilsem silicem ama silinmiyor galiba?
Kendi tercihleri görseldeki kızımız pek masum ve güzel kalbi de güzeldir allah sahibine bağışlasın.
Sondaki kız da güzelmiş hani :)
kapalı açık olması önemli değil.
Öyle insanlarla karşılaştım ki hatta ilişki yaşadım açıkları arattı öyle de ruhu açıktı
Boş olduklarını düşünüyorum... açıklar da boş gerçi ama şu onların ki daha dikkat çekici ve asıl tesettürün evden çıkmamak ve çarşaf giymek olduğunu bilmeyen cinsel objelestirici inançlara inanan saflar ama onlarda bizim gibi insan tabii
Ben de şu an senin çok boş olduğunu düşündüm..
Fahreddin Râzî tefsiri: kadın yaratılışı gereği ahmaktır aldanması yanılması çoktur kadın acizdir çünkü dışarı çıkmaktan ortada görülmekten acizdir adının sanının anılmasından acizdir kadın erkeğin elindeki bir tutsak gibidir kadın çocuk akıllıdır normalde dinde sorumlu olmaması gerekirdi erkek için mükellef tutuldu yani ona kölelik etsin diye..
Fahreddin Râzî ehli sünnet bir alim zattır...
Ehli sünnet bir alim olması görüşlerine katılacagım anlamına gelmiyor. İyice saçmalamaya ve konuyu saptırmaya başladın.
Sahih Hadis: kadın avrettir onların avretlerini evlerle örtün-hadis- kadın kocasından izinsiz dışarı çıkamaz
Allah size mecbur kaldığınızda dışarı çıkma izni vermiştir şükür edin
Hangi kadın evden süslenir çıkarsa dönünceye kadar erkeklerin şehvetini uyandırırsa onların sayısı kadar erkekle zina etmiş sayılır
Şimdi inkar edersin belki çoğu öyle yapar zaten kolay gelsin
Ha Mevlana'nın dediklerini de paylaşırım istersen
Böyle güzel olacaksa açık kapalı hiç farketmez ama türbanlılar genelde tipsiz oluyor.
Tipsiz mi?
Neyse kendi fikrin ama hiçbir türbanlı için böyle bir genelleme yapamazsın BENCE. Çünkü hepsi tipsiz değil BENCE.
Ben açık olması isterim bana açık kızlat daha çekici geliyor saçını okşamak istiyorum
görünüş olarak değilde fikir ayrılıkları yaşadıgım ıcın olmuyor onlarla
daha bir kadinsi geliyorlar sempatik tatli bilmiyorum cok hosuma gidiyorlar
Valla bu devirde açık kapalı fark etmiyo ben kapalı olsun isterim çünkü kapalı kızlar bir adım önde benim için ama hepsi aynı değil çoğunun altı kerane üstü minare
farketmez ne olduğu ama kapalı ola ola absürt bişey de yaparsa ben ona kapalı dememm
içlerını bılemssın içinde ne oldukalrınıda dısında ne oldugunuda
Farketmez de bazıları bir kapanıyo kız olduğunu anlamak imkansız
Kapalılardan pek hoşlanmıyorum ama saygı duymak lazım kimsenin şortuna baş örtüsüne karışmamalı
Nicki cozemedim icime dert oldu :)
Sıtkı sıyrılmış, Sırrı
bu şekilde kapalılarsa kapalı olmadıklarını düşünüyorum
ne varmış şeklinde ben bir şey göremiyorum?
bu şekilde giyinen makyaj yapanların birçoğu süslüman, buna görüp izlenimlerimle evet diyebilirim, birçok çirkin olduğunu düşünen kız da kapalılığı bu şekilde giyinerek cazibe için kullanıyor, çok şey yazılabilirim de polemiğe gerek yok.
En azından işin bir ucundan başlamışlar. Herkes nefis mücadelesi veriyor. Peygamber degiliz ki dört dörtlük olalım. Bende tesettürlüyüm ama tam anlamıyla layikiyle yaptıgımı düşünmüyorum. Ölçülü bir şekilde örtünmeye calısıyorum. Ayrıca bu o kişiyle Allah arasında bir mevzu. Sen Allah ın emirlerinin hepsini yerine getiriyor musun da süslüman diyebiliyorsun insanlara he söyle bakim?
En son demiştim ya polemiğe girmeye gerek yok aslında çok şey yazılabilir diye. Suskunluğumu koruyorum yine.
Bunlar kapali degilki. Suslumanlar
Anlamadım? Son fotoğraftaki kız aşırı makyaj yapmış süslüman kelimesini hakedebilir ancak diğer iki fotoğraftaki kızlarda ben bir şey göremiyorum. Doğal güzel olmaları onları süslüman yapmaz canim..
Sen okuda biraz yüzün nurlansın.
Bunlar süslüman sa sen müslüman mı oluyorsun bu da merak konusu :)
Daha iki kelimeyi bir araya getiremiyorsun gelmişin bir de burda utanmadan süslüman demesini çok iyi biliyorsun. Allah la kul arasındaki mevzuya karışma bence
Ahaha kaybol gözüm görmesin seni.
Türkçe konuşmayı öğrenmelisin
Allah ıslah etsin etmiyorsa belalarını versin bu şekilde olanlara diyorum
gercekten iyi ahlakli sida kotu ahlaklisida var
ama bazilari inanilmaz guzellikte oluyor :)
Kapalı kız benim için 10-0 önde
Sadece fantezi olarak hoşuma gidiyor onun haricinde pek sevmiyorum
Neyin fantezisi bu
Yazıyosan cevap ver merakta bırakma
ne düşündüm bana kalsın sevgilimin açık olmasını tercih ederim
k*rtler hariç bütün insanlık alemine saygım var isteyen isteiğini giyer
Çok güzelsin fakat bu fotoları paylaşmanı yanlış buluyorum
Hakkıyla kapalı olsunlar. Açık da kapalı da olabilir benim için.
Eskiden olumlu şeyler düşünürdüm ama şimdi herşey bekleniyor beklenmeside Laz'ım genelleme yapmıyorum ama çoğu bozuk
Kapalı olsun benim sevgilim 😂😂
İnsan yani açığı kapalısı farketmiyor
bazıları çok tehlikeli
Bana karışmasın bende ona karışmam
Bence kapalilar daha tatli ve cok is goruyor
Açık kapalı diye ayırt etmiyorum, insan insandır.
Direkt gevur yapar. Ben şahsen hepsini arap olarak görüyorum.
❤️ 👈 kimi severse onun olmasını isterim
Kapalı açık diye yargılamıyorum insanları
Kesinlikle kapalı bir kadınla beraber olmam!
Bilmem bir şey düşünmem mi gerekiyor?
Güvensiz ve tutucular
çarşaflı olmadığı sürece bir önemi yok
O değil de ilk resimdeki kız çok tatlıymış ya 😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar