Hem kıza hem erkeğe gidecek renkler, ortak bebek renkleri neler?

Sizin de fikirlerinizi alayım.
#KimeNe

Merhaba,
Renkler insan psikolojisinde önemli yer tutan unsurlardan biridir. Sadece yetişkinlerin değil bebeklerin de ruh hali ve davranışları üzerinde önemli etkisi olan renklerin bebeğin beyin gelişiminde, hafızasının güçlenmesine bile çok önemli bir yeri vardır. Bu noktada bebekler için renk seçimi önem kazanıyor. Renklerin cinsiyeti olmadığını düşünmekle beraber insanlar tarafından renklere yüklenen birtakım anlamlar vardır. Dolayısıyla anne ve babalar çocuklarının doğum sürecinde ve yetiştirilme sürecinde kız ve erkek bebeklerine uygun renkte kıyafet ve aksesuar tercihinde hassas davranabiliyorlar. Size çocuğunuz için seçeceğiniz ürünlerde yardımcı olacak hem kıza hem erkeğe gidecek renkler konusunda ortak bebek renkleri listesi oluşturdum.

Hem kıza hem erkeğe gidecek renkler için en uygun renklerin başında sarı olduğunu düşünüyorum. Sarı renk çocuğunuzun cinsiyetini öğrenmeden önce ileriye dönük hazırlık yapmak için kullanabileceğiniz, her iki cinsiyet için en uygun ve en güzel renklerden biridir. Sarı renk bebeğe enerji veren sıcak renklerden biridir.

Kırmızı rengin erkek çocuklarına daha uygun olduğu gibi bir düşünce yaygın olsa da kırmızı, ortak bebek renkleri içerisinde yer alan hem erkeğe hem kıza giden renkler için uygundur. Çocuğunuz için kıyafet ya da battaniye gibi ürün seçimlerinde kırmızı rengi mutlaka göz önünde bulundurun. Hem kız hem erkek bebeklere çok yakışan renklerden biridir.

Doğanın ve huzurun anımsatıcısı yeşil renk hem erkeğe hem kıza giden renkler arasında tercih edebileceğiniz soğuk renklerdendir. Yeşil rengin huzur verici bir renk olduğu söylenir. Erkek ya da kız bebeğiniz için yeşil rengi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Toplumumuzda saflığın, temizliğin sembolü olarak görülen beyaz renk en saf ve temiz varlık olan bebeklerimize en çok yakışan renklerden biri olabilir. Ortak bebek renkleri
içerisinde yer alan beyaz hem erkek hem kız çocukları için ideal renklerden biridir.

Bebeğe enerji verecek, hareketliliğini artıracak sıcak renklerden biri de turuncu, erkek ve kıza giden renkler içinde tercih edebileceğiniz hoş renklerden biridir.

Sakinleştirici ve dinlendirici bir özelliğe sahip olan turkuaz rengi ortak bebek renkleri içinde değerlendirebileceğimiz bebek üzerinde güzel etkileri olan renklerden biridir.

Hem kıza hem erkeğe gidecek renkler denildiğinde akıllara gelen renklerden biri beyaza çalan krem rengidir. Bu rengi erkek ya da kız fark etmeden her iki taraf için de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Krem rengi bebeklere yakışan renklerden biridir.

Mor renk genelde kız bebekler için tercih edilse de morun hem erkeğe hem kıza giden renkler arasında kullanabileceğiniz bir renk olduğunu düşünüyorum. Bebeğiniz için hazırlık yaparken mor rengi de değerlendirmelisiniz.

Ortak bebek renkleri için önerebileceğim bir diğer renk bej rengi olacaktır. Sarıya çalan bir griye benzeyen bu renk erkek ve kıza giden renkler içinde yer alır.

Bebeklere çok yakıştığını düşündüğüm renklerden biri olan lila, hem kıza hem erkeğe gidecek renkler içinde yer alır. Bebeğiniz için ürün hazırlığı yaparken lila rengindeki kıyafet ya da aksesuar ürünlerinden yararlanabilirsiniz. Böylelikle kız ve erkek bebek için ortak renkler nelerdir? sorusunun cevabını vermiş olduk.
doğmamış bebeğe pattaniye biçme. .
orjini bu değildi neyse poti kare git her renkten olsun
rengin oğlanı kızı mı varmis"/
yapıyorsan bir işi tam yap!
asabimla oynama benim !!
https://i.hizliresim.com/BA3ZRD.png
şu eksiyi verenin de çükü mu büyümüş şimdi
pekiala
@Atarlı_şekerparee kıs takip olaylarını sevmiim"/
Ne olur ya bir göreyim
Kırma kızım bacını
@Atarlı_şekerparee yüz görümlügü nerde öyle heybeden gozukmem))
Yeterki o olsun tek sorun sen gel de 😂
@Atarlı_şekerparee yok sen bana resmen şabanin filmdeki gibi nah şekerpare nah mahpeyker dedin"/
Nazlanma kızım gel diyorsam gel 😈😈
@Atarlı_şekerparee şansını kaybettin mesaj atacaktım kapalıymış daha da davosa gelmem!
Yav o kadar yalvardım bide sert yapayım dedim hadi
Açtim mesajları
Kuzu ya sarı ya yeşil yap ortak renklerdir onlar. cinsiyeti belli dğlse yani
Uyyyy epey varmış daha :-)
En güzeli :D
Sağol kuzum :-)
Mavi turkuaz olsun insan yapısında stresi alır ve mayıştırır bebeğe en çok o gider bence
Cevap
10Cevap
Genelde mavi erkek çocuğa, pembe de kız çocuğa yakıştırılır. Beyaz, yeşil ve sarı ise her iki cinsiyete de uyumlu olur.
Merhaba ilk önce kıza mor pembe tonlarda bir şey örebilirsiniz annem kızıma o tonlarda bir yelek battaniye ördü. Erkekeğe mavi ve gri tonlarda örülle bilir.
Bazıları renkleri piskilojik tarafından farklı densede bence elinizde olan renkleri sırayla dizmeli çocuğunuzun Hagi renk dikkatini çekmişse o renge yapılmalı ben kızıma o şekilde yaptım nede olsa o giyicek onun istediğini yapmamız daha mantıklı olur bir bebek olsa bile veya büyükse sorarsınız
Ve kendini örmek gerçektende güzel çünkü herkez hazıra alıştı.
Saygılarla Masal Gözad
Durum:evli
İşi:Mimar
Yardım edebilmisem ne mutlu bana
Kırmızı veya yeşil. Bej da olabilir ama sıkıcı bir rengi
Ben pembe beyaz yaptım ne alakaysa 😂
Kızım olursa kullanırım
Pembe mavi dışındakiler bütün renkler olur
Yeşil - beyaz. Acaba? Olabilir bence 😑
O zamannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn turanj olsun :D
Mor ve beyaz olabilir
Ben pembe yapardım galıba...
Sarı/ fıstık yeşili/ turkuaz/ açık lila/
Gonlunden nasıl geçiyorsa
Sarı dogru tercih yesil de olabilir
Mint yeşili olabilir beyazla cok güzel ikili bence
40 yama yap bence
Pembe sarı mavi yeşil ☺️
Doğmamış bebek mi, neden bj kasar acele ediyon ki
Güzel renk her iki cinsiyete de uyar
Yeşil de olabilir
beyaz-sarı
Beyaz
Krem
Mor & Kırmızı
yeşil beyaz
Açık sarı
krem yap.
Bekle doğsun
yeşil xoxo
çok tatlısın :)
rica ederim yeşil de güzel renk ama sen nasıl istersen öyle yap :)
sağol ☺
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?