Yüz için Güneş kremi kullananlar dikkat !

Arkadaşlar soru sorma başlığı , ama faydalı bir bilgi paylaşayım dedim sizlerle :) Yıllarca kullandğım güneş kremleri hep +50 faktörlüydü . Ne kadar yüksek koruma faktörü olursa , cildim güneşin zararlı ışınlarından o kadar iyi korunur sanmıştım , ama yanıldım . Dermotoloğumun sayesinde artık doğru güneş kremini kullanmaya başladım . Dermotoloğumun söylediğini aynen aktarıyorum ;

Cildiniz ne kadar hassas ve beyaz tenli olsanız da kullancağınız koruma faktörü +30 faktörü geçmemeli ! zaten güneş koruma faktörü max +30 dur ! + 50 diye bir şey yoktur ! + 50 faktörlerin +30 u güneş koruyucu barındırıken +20 si sırf kimyasal barındırıyor ! Yani +50 faktör kullanarak güneşten korunmuyorsunuz , tam tersine yüzünüzü kimyasal yüklüyorsunuz !

Dermotoloğum aynen bunları söyledi arkadaşlar . Siz de aklınınız da bulunsun +30 faktörlü koruyucular kullanın . +50 kullanarak yarar değil zarar veriyoruz , güneş ışınlarıyla o kimyasal içerikler birleşince kalıcı hasarlara neden oluyor . Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım .
Yüz için Güneş kremi kullananlar dikkat !