Arkadaşlar likör tatlı bir içecek midir yani normal viski votka tekila içtiğimizde o acı tat gelir mi likörde de? Bir de nerede satılır? Hangisini tavsiye edersiniz muzlu mu portakallı mı kavunlu mu kahveli diyor birde. Migros'ta likör var mı?migros'ta likör var mı?
Alkollü içkiler olarak da bilinen likör, güçlü bir içeceğe fermente edilmiş tahıllardan veya diğer bitkilerden yapılan alkollü bir içecektir. Likörler, kokteyllerin ve karışık içeceklerin temelini oluşturur ve ayrıca sıklıkla kayaların üzerinde ve temiz bir şekilde içilir. Likörler, çok çeşitli yaratıcı ve efsanevi kokteyllerde kullanılır. Genellikle içeceği ekstra özel kılan maddelerdir. Çoğu, temiz, soğuk veya buzlu olarak da tüketilebilir.
likör nedir?
Likör Nerelerde Kullanılır?
Likörlerin kahveden bademlere ve portakallara kadar geniş bir tat yelpazesi vardır. Ayrıca Baileys Irish Cream gibi krem likörler ve çok daha tatlı olan ve crème de cacao gibi güçlü bir şuruba benzetilen krem likörler de vardır. Grand Marnier , portakal likörünün lezzetli bir örneğidir. Viski papatyası gibi klasik kokteyllerin bir bileşenidir ve birçok tarife lezzetli bir katkı sağlar. Sıcak çayda içkisi olarak yudumlandığında da bir zevktir.
Diğer iyi bilinen likörler amaretto, Chambord, Cointreau, crème de cassis, crème de menthe, Irish cream, Kahlua ve çeşitli aromalı schnapps'tır. Bazıları marka isimleridir ve özel tarifler kullanır, diğerleri ise farklı şirketler tarafından üretilen özel bir tada sahip bir tarzda yapılır.
likör nerelerde kullanılır?
Likör Nerede Satılır?
Likör süpermarketlerde, tekel bayilerinde, n11 sitesinde likör satın alabilirsin. Alkol satışı yapılan bazı restaurantlardan da satın alabiliyorsunuz.
Migros'ta Likör Var mı? Fiyatı Ne Kadar?
Migros'ta likör satışı yapılıyor. Birkaç likör çeşidi var. Çeşidine göre fiyatları değişiyor. Migros likör fiyatları şu şekilde;
Likör tatlı bir içkidir çileklisi dahil türlü türlü çeşitlerini tatmışlığım vardır kahveli olanı en güzeli zannımca ben free shoptan almıştım migrosta var mı bilmiyorum
Sheridans ve malibu en guzeli hindistan cevizli malibu bunu sutle karistirip ic sheridans zaten kahe ve kremali ikili satiir yari ondan yari ondan koy ic
Likör tatlidir alkol orani da genel de %15 falandir ben adino unuttum ama viski likorunu tavsiye ederim elma suyuyla mukemmel oluyo bu arada barmenim iyi yakaladin 😂