19. yüz yılda Avrupa’nın birçok ateist düşünürleri bu konuyu ele almışlar ve uzun yıllarca İncil’i çürütmek için onu bilimin ve mantığın süzgecinden geçirdiler fakat sonunda İncil’in Tanrı’nın değişmez eseri olduğuna kanaat getirmek zorunda kaldılar. “İncil değiştirildiği” iddiasının komik tarafı da şudur; farz edelim ki Mesih’ten 500 sene sonra yaşamış bir papaz, İncil’in bazı öğretilerini benimsemediği için onu değiştirmek istedi. Fakat bunu tamamıyla gerçekleştirebilmesi için onlarca dillere çevrilen ve dünyanın dört bucağına yayılan binlerce İncil nüshalarının hepsini bir araya toplayıp tek tek yeniden yazması gerekirdi. Sizce böyle bir şey mümkün mü? Yine başka birisi, İncil’in aslının çoktan kaybolduğunu, Hristiyanların şimdi kullandığı İncil’in uydurma olduğunu emin bir şekilde iddia eder. Peki, “Elimizdeki İncil’in değiştirildiğine dair her hangi bir kanıt gördünüz mü?” ya da “Tam olarak neresi değiştirildi?” diye sorduğumuzda, “Bilmiyorum, yalnız öyle duymuştum” gibi cevaplar alıyoruz. Galiba insanlar bu söylentiyi böyle rahatça ileri sürmenin ne kadar büyük bir iddia olduğunu fark etmiyorlar. Sonuçta bu kitap Tanrı’nın Sözüdür ve insanlar tahrif olduğunu öne süreceklerse ellerinde çok ciddi kanıtlar olması gerekmez mi? Tam aksine kitabın kendisi veya tarihsel kanıt olsun, bilimsel ya da mantıksal kanıt olsun, her alanda İncil’in Tanrı’nın esini olup bozulmayarak ilk Kilisenin döneminden bu yana sağlam bir şekilde elimize ulaştığını kanıtlayabiliyoruz. Yine yukarıdaki iddiaların gerçek olduğunu varsayarsak, herşeyden önce Tanrı’nın hikmeti ve gücünü hiçe indirgeyip karakterini küçümsemiş olmaz mıyız?
Hayatında incil bile görmeyen insanlar binlerce incil var diyor. bazıları var ki hikaye kitabı diyor onlara da sözüm şudur incil sizin kitabınız gibi cihat çok eşlilik fuhuşu emreden bir kitap olmadıgı için böyle düşünmeniz normal.
incil kitabını okumadım ama internette farklı tarihlerde üretilmiş incillerdeki içerigini gösteren okuyucular olmuş baktıgımda birinde hikaye çok farklı birinde bambaşka diğerinde daha başka kuranda öyle değil hangi tarihteki kitabada rastladıysam içerigi hep aynı hatta bir videodada islami din alimi bir kaç farklı tarihte basılmış incilleri okudu yanındaki hristiyan din alimlerine sonra islamda bütün peygamberler reddedilmez hepsini peygamber kabul eder ama hristiyanlar ve yahudiler sadece bir kaçını peygamber kabul eder hepsini değil ben hz isa yı inkar etmez peygamber değildir demez hz musayada peygamber değildir demez hepsini allahın elçisi kabul eder bir tek islamda hepsini peygamber kabul etmek var sonra hz isa haşa Allahın oğlu diyemem saçma bir yaratıcının oğlumu olurmuş yaratıcı bizler gibi olsaydı zaten o yaratıcı değildir yaratıcıda insanlardan farklı olmalı değilmi ya papazlar günahları siliyormuş papazlarmı ilah ki günahları onlar siliyor islamda sadece Allah günahları silebilir bağışlar der cami hocaları değil secde ne güzel ibadet türüdür yaratıcı karşısında alnını yere koyup egiliyorsun benim mantıgımda yüce yaratıcı karşısında kullar yere yere kapanması biz aciz kullarız sen yücesin huzurunda anca böyle durabilir gibi hal var hristiyanlıkta sanırım ilahi okunuyor bir yaratıcıdan bahsediyoruz huzurunda yere kapanıp eğilmek gerekmezmi
İncil'in değiştiğini neden ispat edemiyorlar? İSLAMCILAR BU SORULARA BELGE/TARİH/ARKEOLOJİ/BİLİM İLE CEVAP VEREMİYORLAR
Müslümanlar İznik Konseyinde 4 İncil seçildi takıntısından ne zaman vazgeçecek? Bilindiği gibi 325 yılında toplanan iznik konseyi bazı çevrelerçe çarpıtılmaktadır onlara göre güya 4 incil seçilmiş diğer yüzlerce incil imha edilmiştir... halbuki hiçbir kanıtları olmadan tamamen hayal ürünü İncili kim değiştirdi? Ne zaman değişti? Değiştiren kişiler kim veya kimlerdi? Nerede ne zaman kaç yılında hangi saatte değişti? İncilde değiştirilen ayetler bölümler hangileridir? Kaç ayet değiştirildi kaç ayet ekleme yapıldı çıkarıldı? İncil İslamdan önce mi sonra mı değişti? İncili değiştiren kişilerin adı soyadı neydi, hangi millettendiler kaç kişiydiler? İncili değiştirme işi kaç gün kaç hafta kaç ay sürmüştür.
. İncili değiştirmek isteyen kişiler bunu nasıl kararlaştırdılar İncili kim değiştirdi. Bir kurum mu kuruluş mu? Hangi tarihte değişime uğradı? Gün ay yıl saat zaman verebilir misiniz? İncili değiştiren kişilerin adı soyadı neydi? İncili değiştirme işlemini nerde yaptılar? İncili değiştirme işi kaç gün kaç saat ne kadar süre aldı? İncil İslam öncesi mi yoksa İslam sonrası mı değişti. ? İncilin değiştiğini gören şahit olan islam bilginleri büyükleri kimlerdir? Hangi ayetler değiştirildi hangi ayetler çıkarıldı hangi ayetler ekleme olarak yapıldı?
Maddeler halinde teker teker açıklar mısınız tarihsel ve bilimsel arkeolojik kanıtlar ile sakın kalkıpta hocam böyle dedi falan demeyin
@JoRagga bunları bilim insanlari bile bilemiyor senin burda bizim gibi siradan insanlara sorman başlı başına saçmalık. Değiştirilmiş dememin sebebi ise tamamen benim mantigimla ilgili. Dinde bu demek değil mi? Din aslinda insanin kendi mantığı değil mi? O zaman benim mantığıma yatmayan dini ben niye kabul edeyim veya yanlış oldugunu düşündüğümden dolayı niye bunu açıklama icerisine gireyim?
@JoRagga saçma hakarete giriyor önce konusmani düzelt sen, nerde kanitlandi kardesim kurandaki her seyin bilimsel acidan yarari var birkere sen git uyduruk seyleri okumaya devam et
Hayatınızda kuran bile incil bile okumadınız adım gibi eminim buna ben Kuranı zaten okuma oranı % 8 onlarında çogu hristiyan ve ateistler... . müslüman kuranı okumuyor sadece arapça papagan gibi ölülerin ardından okuyorlar asıl gerçek islamı yaşayan iran ve araplar gerçek müslüman onlardır şeriata tabiler sizler kendinizi müslüman sanıyorsunuz sadece.. Kuran saçma bir kitap okuyunca gülmekten çatladım :P hristiyanlar kafirmiş pislikmiş kanları helalmiş islamı kabul edene kadar öldürmek helalmıiş la piskopat manyak olmak lazım bu salakk aptal deli saçması terör kitabına inanmak için
İncil hakkında bilgi ver bana kısa ve öz icerigi ile ilgili. Nedir bu incil? Mesaji nedir? Ben bağnaz cahil degilim gerekli arastirmayi yaparak sectim dinimi.
Yanılıyorsun kuranı okudum ben ve ne okudugumu gayet iyi biliyorum. O araplardan bana ne sen peygamberlere bakarak öğren dini bence. Ayrica incilin dinindekiler cokmu iyiler onlar sanki melek. kimseyi imana getirmeye calisacak degilim böyle sacma salak seylere girmem senin yaptiginda bu neyi söylemeye calisiyorsun islami birakayim da incile mi inanayim? Herkesin kendince mantigi var arastirip inanıyoruz zaten neyi degistireceksin. Senin sozunle dogru dine mi gelecek insanlar? Kes su sacmaligi ve kendi hayatina bak bence.
Ayrica nasil terör dini olabilir ki? Herkesin dini kendinedir, zorlama yoktur denilirken? Sen incilden bahsediyorsun kurandan bahsediyorsun ama insanlarin yaptiklariyla kisitliyorsun
@JoRagga 2:191 - Onları nerede yakalarsanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın. O fitne, öldürmeden daha şiddetlidir. Yalnız Mescid-i Haram yanında onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. Fakat sizi öldürmeye kalkışırlarsa, hemen onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir. Terör diniymis peh guleyim. Kisastir bu terorizm degil.
Bu tartisma hicbir yere gitmez kardes ben seninkine sen benimkine.. ben birakiyorum burda. Ayrica islam alimi degilim din konularinda biligili de degilim seninle tartisacak düzeyde degilim din konusunda. Ama mantigima yatan bir din seviyorum inaniyorum ama kimseye de laf etmiyorum çünkü sözde herkes savunuyor ama kimse de icraat adina tik yok. Bence herkes dinini inancini içinde yasasin. Soran arkadas da bir garip seyler demis ama nafile yani kolay kolay degismez bu isler. Birde bu gibi tartismalarda insan yanlissa bile daha cok bağlanır o seye. Iyi geceler, o beni eksileyen arkadas kimse ona kötü geceler. 😂😂
Okumak yasak mı oku öğrenmemek ayıp neyin ne olduğunu öğrenirsin ben bulsam bende okurum kuranın adam gibi türkçe yazılmışını bulsam onuda okurum zeburu da bulsam okurum okumak iyidir
değiştirildi zaten milyon tane incil var hangisine inanalım
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Milyon taneden kastiniz nedir? Bir İncil var, MATTA MARKOS LUKA YUHANNA, ELCİLERİN İSLERİ, MEKTUPLAR, VAHİY de İncilin bolumleri. Bu kadar... Belli okumamissiniz..
Evet sizinkiler islamdan çıkanları ısırıyor mürtedlerin idamı çünkü sizin dinde helal aldıgı isme bak savundugu fikre bak ideoloji karmaşası mı yaşıyosun simun petrus hem gavur dediğin adı al hemde bizlere hırla
En İyi Cevaplar