Kilisede tanıştığım bir kız arkadaşım gönderdi Hataydan takmak istiyorum çok değer verdiğim bir insan kendisi kırmak istemem doğrusu ama çevremden tepki almaktan da korkuyorum sizce ne yapmalıyım?
Haç takmak insanı dinden çıkarmaz, hiç de bir yan etkisi olmaz. Fakat sembolik takılarda maneviyattan çok ideoloji önemlidir. Arkadaşımın hediyesi diye müslüman birisine haç takmak çok anlamsız ve abes olur. İdeolojine uymuyorsa ki zaten uymuyor, takmamalısın. Birisi o haç'ı görüp hristiyan mısınız? Diye sorduğunda müslümanım dersen adam sana bir tarafıyla gülebilir. Çevrende özentilik olarak algılanır. Kişiliğini baltalamış olursun.
Bende hatayli oldugum icin anliyorum. Bizim burada pek ayrim olmaz. O yuzden hediye etmekte bir sakinca gormemistir. Sende odanin bir kosesine as ya da sana ozel biyerde sakla baktikca onu hatirlarsin.
Bizim sınıfta bir Din Kültürü Öğretmeni var idi Son sınıfta şamdandır yıldız haçtır ıvır zıvırımızz var ise bileklik kolye attırıyordu. Dinden çıkarırmış. :D Zamanında ilkokuldayken bir Öğretmen var idi Din konusunda bize çok şey öğretmiştir o diyordu ki. Önemli olan niyettir mesela başka bir dine ait ve ya bir takı gibi şeye özendin sana yakışacağını düşünüyorsun takarsın. O Dinden olmak istediğin için takmıyorsun. Sana yakıştığını beğendiğini düşündüğün için takıyorsun. :D
O Öğretmen herşeye karışıyordu Arkadaşta İsrailin simgesine benzeyen yıldız bilmem ne kolye var idi beğenip almış hemen dinden çıkarıyor insanı. ha. :D
Birisi sana boynunda haç sembolü var sen Hristiyan mısın diye sorar sende Müslümanım der kendini güldürürsün dostum, çok takmak istiyor isen kimsenin görmeyeceği şekilde tak veya cebinde taşı derim, kolay gelsin.
Selçuklular duymazsa sorun yok.. Selçuklular zamanında Haçlıları bozguna uğrattı.. orda çok sayı da Haçlı vardı hepsi bozguna uğradı bozguna uğramanı istemem 😃
yurtdisinda yasiyorsan sen bilirsin sorun olmaz ama türkiyede dedigim gibi dertsiz basian dert alma kardesim. Adamlar yolda sort giyene bile saldiriyor, sana dünden saldirir.
Madem sevdigin deger verdiğin bir arkadaşından geldi odanın bir köşesine koyarsin baktıkça onu hatirlarsin. Ama senin Müslüman olduğunu bilip de sana hac hediye ediyorsa bu cok yanlış.
Ya bilmiyordu kızcağız söylemedim ama bilse de gene yollardı galiba çünkü bende müslüman olduğum halde kızla beraber pazar ayinine katıldım bende az değilim ha 😂
Yanlış düşünüyorsun Türk değildi İtalyandı kilisede bir ayin sonrası tanıştık çocuk beni hristiyan sanıyordu galiba dinimimi söylememiştim nerden bilsin
En İyi Cevaplar