27 yasindayim meslegim yok isim yok bu yasima kadar ailemin pesinde kosturdum onlara yaranmaya calistim çünkü bir baltaya sap olamadigim için maddi manevi onlara borçluydum derken kendimi unuttum simdi geçmişe baktığımda elde var sıfır hic bir yasanmislik hic bir anım yok sonrası için korkmaya basladim tek başına yok olup gitmek koyuyor kimsem yok birşeyler için gayretleniyorum ama sonuç alamıyorum napicam ben kötü durumdayım
Cevabın nedir?
öyle konuşma haline şükret bir iş bulup çalış takma okdr Rabbim goryo sana kapılarını açıcak illa hersey doktor muhendis avukat olup o iş alanlarnda çalşmak değil ki limon bile satman bir işe yaradgn ve çabaladgn anlamına glr butun işler insanlar içn gocunmamak lazm bir iş bul bir yerden başla emin ol biyerlere gelenler oyle kolay gelmemiştr hani bı soz vardır kaldırım taşı olmadan devamını unuttum:) ii gclr
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 7,6b cevap paylaştı. Bir alan bulup o alanda çalışmanız iyi olur. Aileniz de bir yere kadar biraz kendini düşünmen daha doğru olur.
Bu yön ister okul olur ister bir çevrede ki iş şartları ama önemli olan tembelliğini yenmen ve hayatına yön vermen.12 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı. Bende 28 yaşındayım mesleğim yok işim yok okumadım hayatımda hiç çalışmadım gezmedim hep eve kapalı yaşadım geçmişim bomboş hiç yaşanmışlığım yok gençliğim boşa geçti evde çürüyorum evlenemedim arkadaşım yok hayatımda hiçbir şey başaramadım kazanamadım yaşayamadım hiçbir şeye sahip olamadım aileme muhtaç yaşıyorum ben bir hiçim blr baltaya sap olamadım adam olamadım
015 Yorumla- +1 yıl
Yaşamayı beceremedim 28 senedir ölü gibiyim hayata uyum sağlayamadım kendimi hep eve kapattım dışardan hayattan toplumdan kopuk asosyal yaşadım dışarı çıkamadım korkak utangaç biriyim hayata atılamadım hiç çalışamadım gezemedim meslek edinemedim okuyamadım adam olmayı beceremedim işte
- +1 yıl
Bunları neden yapmadım onu soruyorum ben hep iyi üniversite kazanmak istedim yapaamdim sonra meslek sahibi olmadan bir yerde çalışmam dedim calismadim meslek sahibi olmanın yolu da illa sağlam bir üniversite sen geçer dedim kazanamayınca da seneler birbirini kovaladı gezmeyi tozmayi hic hak etmediğini düşündüm çünkü okumiyordum calismiyordym hak etmiyordum
- +1 yıl
bende aynı okumak istedim olmadı kazanamadım okuyamadım çalışmak istedim olmadı iş bulamadım hiç çalışamadım mesleğim olmadı hiç gezmedim sosyal olamadım hayata atılamadım hep evde durdum böyle boşa geçti seneler ve 28 yaşındayım ama elde var 0 hayata geç kaldım ortada sap gibi kaldım evden zaten hiç çıkamıyorum
- +1 yıl
Bnece bu konuda erkeklerin isi daha kolay her türlu is ortamında calisabikiyorsunuz ben bayan olduğum için daha seçici olmam gerekiyor. deneyerek yapabikicdgin mesleği bulabilirsin hatta en garantisi ticaret. arkadaş çevresine gelince kızlardan daha kolay kaynaşıyor erkekler bir erkeğin yanina selam verip oturup sohbete baslanabilir onun arkadaşı olur derken ortamın genisler. kız bulma konusunda sıkıntı senin icin çünkü düzgün kız arıyorsanız duzgun ortamın olması gerek duzgun ortam için de duzgun is eğitim vs gerek. ama arkadaşın arkadaşı sevgilisi vs yoldan en kısa bulunur
- +1 yıl
Ben bu yaşıma kadar evde durdum dışarı çıkamıyorum hiç çalışamadım özgüvenim cesaretim yok hayattan dışardan insanlardan korkuyorum gezemedim bile yani kişilik yapım engel oldu bana hep çok utangaç çekingen pasif biriyim istesemde dışarı çıkamıyorum hep çalışmak istedim ama yapamadım ben evlenemicem bile işimin olucanıda sanmıyorum evde çürümeye mahkumum
- +1 yıl
Çekingenliğin yenmen için sana yarayabilecek ilaç vardır belki önce bir psikyatr a gitmeyi deneyebilirsiniz çünkü bu sıkıntıların hepsi bazi sıvıların eksikliğinde meydana geliyor sosyofobi denen bir durum var en azından bir şekilde bir ise baslasan büyük faydası olur sana ozguvenin gelir acilirsin bence en kısa zamanda bir psikiyatr ordan da bir is bulmayi dene
- +1 yıl
Ben düzelemicemin farkındayım bu yaştan sonra adam olmaz bir halt olmaz benden hayata uyum sağlayamıyorum yaşamayı beceremiyorum bu yaşıma kadar düzelseydim düzelirdim zaten hayata geç kaldım 0 dan ibaretim yaşama hevesim kalmadı hayattan beklentim yok işim param sosyal hayatım olmasada olur evlenmesemde olur ben artık kabullenme aşamasındayım bu halimi
- +1 yıl
Kabullensen bu zamana kadar kabullenirdin asıl. Bak sağına soluna insanlar ne hallerde babası çoban kendi sürü güdüyor kiz teog da birinci oluyor engelli okuyamaz denen çocuk bilgisayar mühendisliği bitiriyor üzerine google dan destek alıyor Arakan a bak oradakiler de insan çocuğunun karısının önünde adamin kafası eli kolu kesiliyor sonra kendine bak haline sukret insanlar nasıl durumlardan sıyrılabiliyorlar hic birşey için geç değil bizdeki bira da şımarık lık ve tembellik çekingenlik falan biraz hikaye bence
- +1 yıl
ya bak ben çocukluğumdan belli böyleyim hayata hiç uyum sağlayamadım diğer insanlar gibi normal olamadım hep anormaldim ya bir insan kendini niye eve kapatsın senelerce eve kapalı yaşamak normal mi sence demekki ortada ciddi bir sorunum var ve bu yaşıma kadar düzelemedim artık farkına vardımki bu yaştan sonra da düzelemicem kendimi tanıyorum yani yaşamayı beceremedim olmuyo işte adım atamıyorum korkağın tekiyim yaşamaya cesaretim yok 28 yaşındayım ama 0 dan ibaretim sanki hiç yaşamamış gibiyim
- +1 yıl
düzelmeyi denememissin ki bende bu yaşıma kadar hep evdeydim lise bittiğinden beri iki sene dershaneye gittim uç dört ay is denemem oldu bu kadar. hep evdeydim hic arkadaşım yok hic sevgilim olmadı bazen bunaliyorum dışarı çıkmak istiyorum bakıyorum kimsem yok ozaman tek başına niye cikiyim ki diyorum. geçmişe dönüyorum ne mutlu olduğum bir ani geliyor aklıma ne bir fotoğrafım var elimde birseyim yok ama beni bağlayan tek bir şey var ailem onlar şuradan beş on sene sonra calisamiycaklar ben bakmam gerekicek onlara o yüzden kendimi boyle salmaya hakkım yok onlara bunu yapmaya hakkım yok
- +1 yıl
Ya biz aynıyız gerçekten aynı durumdayız ama tabi sen benden daha güçlüsün cesursun özgüvenlisin bu belli oluyo bir kaç ayda olsa çalışmışsın dershaneye falan gitmişsin bişeyler için çaban olmuş bence sen başarabilirsin artık dönüm noktasına gelmişsin kısa zamanda düzelicene inanıyorum bense çocukluktan belli hayattan kopuk bir insanım hayatımda hiçbirşey başaramadım kazanamadım yaşayamadım yapamadım hayata tutunamadım hayatımı kazanamadım okumak istedim 6 kere ygsye girdin olmadı çalışmak istedim ama mesleğim yok özgüvenim yok cesaret edemedim utandım korktum çekindim gezmek sosyal olmak istedim ama dışarı çıkamadım istesemde beceremedim yıllar böyle evde boşa geçti hayata geç kaldım geçmişim bomboş gençliğim boşa geçti çok acı çekiyorum bu yüzden ve hâlâ aynıyım 10 sene önce isteyipte yapamadıklarımı hâlâ yapamıyorum adım atamıyorum iyice kapandım içime psikolojim alt üst oldu yaşama hevesim kalmadı hayattan beklentim kalmadı boşlukta kayboldum
- +1 yıl
Onca yıldan sonra şans eseri yazına denk geldim ve sana sormak istediğim ve anlatmak istediğim bir çok şey var. Hâlâ yaşıyor musun?
- +1 yıl
Sende aynı şekilde hâlâ yaşıyor musun?
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa aileden büyük bir miras olacak, ya çok iyi ve çok geçerli bir bölümü bitirmiş olacan, ya iyi bir mesleğin olacak, ya da çok güzel ve çekici bir kız olacaksın. Başka yolu yok.
Ha yaşına gelirsem, yaşında bir sorun yok. Hala gencecik bir kızsın02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKıyamam ya :(
İnşallah bundan sonrasında durum değişir ve bu dediğini yapabilirsin.
Bu niyetin senin ne kadar iyi bir insan olduğunu gösteriyor.
İnsanın para kazanıp ailesini rahatlık içinde yaşatması harika bir duygu.
Peki sahip olduğun hiç bir şey yok mu? Güzellik, çekicilik.. ?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
39Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayat için geç kalmış değilsin. Senin yaşındakiler, batıp tekrar yeni bir sayfa açıyorlar. Sen de bir işe girerek hem yalnızlığını, hem maddiyatını, hem geleceğini hem de ideallerini sürdürebilirsin.
18 Yorumla- +1 yıl
Ailenle konuşmalısın bence. Kendi kendilerine yetebiliyorlarsa ki, çocuk yaşta değilsin, kendi hayatına yatırım yapman gerektiğini söyleyebilirsin. Ya da sen onlara veriyor olsan da onlar da senin için geleceğin için plan yapabiliyor olmalılar.
- +1 yıl
Kendini motive etmezsen, yani sen istemezsen kimse sana faydalı olamaz. Yani en azından buradan yazarak bir yere kadar telkinde bulunabiliriz. O yaşlar biraz buhranlı olur, bu senin suçun değil. İçinden çıkmak da pek zor değildir. Sadece farkında olman lazım geleceğinden çaldığının. Geriye dönüp bakmak yerine, ileride neler için erken ve yapabilirim diye sormalısın kendine. Çünkü 24 yaşındayken de böyle bir boşvermişlikle 21 den gelip hiç bir şey yapmamışım demiştin. Şimdi 27 den geriye bakıyorsun. Bence şu an 28 ve 30 lu yaşlarına bakmalısın. Tam anlamı ile kendin olduğun yaşlardasın.
- +1 yıl
Neden vazgeçiyorsun, sonuçta senin yıllarından gidiyor.
- +1 yıl
İkinci entryni sonra gördüm. Kendini olumlu yönde telkin etmezsen, hayatı kendine zindan edersin, kendine kıymet vermelisin ki yürüyebilesin. Bir çok insan hayattan tat almaya çalışıyor ve bir şekilde başarıyor. Ama acılar da çekiyorlar. Sonuçta bir şeylere sahip olmak istiyorsak, bunun için mücadele etmeliyiz. Sistem böyle.
+1 yıl27 yaşındasın daha dur bir sakin ol hayat da tek sana acımasız davranmıyor unutma. Öncelikle ne yapmak istediğine kadar ver daha sonra bunun eğitimini al belediyelerin ilgili kursları var ücretsiz. Bunu bile yapamıyorsan git tezgahtarlık yap garsonluk yap bir yerden başla ki devamı gelsin evde oturup böyle düşünmek ile düzelmez hiç bir şey.
00 Yorumla
+1 yılçalışmıyomusun baska işlerde de.. bende senle aynı durumdayım. 24 yasındayım bir meslegim var ama tecrübesizlgmden dolayı kmse bni işe almıyor o kdr üni okudum gidip üretimde calısmak istmeiorum. küçümsediğimden değil allah biliyo içimi ama o kdr caba gösterdim. iş bulamıorm. nişanlımda kısıtlıyor. bazn diyorm hatamı yapıorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Senin en azından bir mesleğin varmış ben onu da yapmadım eğer sikinti tecrübeye bir sure idare edersin tecrübe kazandığında yoluna bakarsın ya da kendini meslektaşlarına gore geliştir bir şekilde siyrilirsin kısıtlama konusuna gelince isine hic bir şekilde karıştırma bence ki isine karisiyorsa seni her turlu kısıtlıyor demektir bu oraya gitme bunla görüşme onu giyme bunu yapmaları yasiyorsundur a sakin ola mesleğine karıştırma ayağının üzerinde durmadan da evlenme
hiçbir sey icin gec degil. daha onunde bolca vaktin var :) yapabilirsin birseyler. emin ol yalniz gitmezsin obur tarafa
10 Yorumla
+1 yılYaşın çokta büyük değil ki. Hiç bir şey için geç değil.
10 Yorumla
+1 yılAllah yardimcin olsun soyle bir sey yapsan uyumlu oldugun biriyle evlenip hayatini kursan
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvaaaay benim kız versiyonumsun valla bu kadar denk gelir aileni bırakma sakın iyi geçin ben öyle yapıyorum bende 27 yaşındayım durumumuz iyi olmasa sı*tım valla ama bir sansın var durumu iyi bir koca bulabilirsin
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılahaha bu ne lan aynı benim düsüncelerim bende evlenmeyi düsünmüyorum cünkü kimseye güvenmiyorum nese
Cevap sahibi+1 yılyok yaa sadece şaşırdım sporcuyum bende kendi halimde takılırım kimseyi takmam tek başıma yeterim kendime falan hangi sehirdesin?
Cevap sahibi+1 yılhmm ben İzmir valla ne yalan söliyim. seni görmek isterdim : ))
Cevap sahibi+1 yılzaten olamaz malatyadasın hadi bb
En azından durumun farkına varmışsın şimdi.
Bir yerden başlamayı düşünüyor musun?00 Yorumla
+1 yılsıfırdan başlayabilirsin..
geç kalma diye birşeye inanmıyorum ben bu hayatta..00 YorumlaÜzelme Abi Allah Var Gam Yok Hakkında Herşeyin Hayırlısı Olsun Yüce Rabbim Bir Kapıyı Acar Bir Kapıyı Kapatır Dualarını Yüce Rabbimden Esirgeme..
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeme öyle yaaaa bende hemen hemen aynı durumda gibiyim
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO yanlış yaş 27
+1 yılSabret dua et inşallah iyi günler görürsün
30 Yorumla
+1 yılHosgeldin 27 yaş furyasına, artık 30 a 3 var. Geriye dönüp baktığında hicbirsey yok. Bundan sonra hayatı yasayacam dersin ama bu defa da nakit yok. Yaz bana istersen..
02 Yorumla- +1 yıl
sen bilin
Gizli Üye(25-29)+1 yılZengin adam bul hamile kal o zaman evlenir bir bokk olursun
10 Yorumlahep gencim daha var hele ogün gelsin seni buraya kadar getirdi :( günaydın
00 Yorumla
+1 yılnasıl kimsen yok ailen var
01 Yorumla
+1 yılHiç calismafin mi? Eğitim düzeyin nedir
01 Yorumla
+1 yılYani koca bulmak kalmış
00 YorumlaAilenle mi yaşıyorsun
02 Yorumla
+1 yılyapabırısın hayat her yerden yakalanır
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Evlen ve çoluk çocuğa karış
03 Yorumla
+1 yıl27 yas gec degil biyerden basla ama
00 Yorumla
+1 yılkursa gıt ya da unıverste oku
02 Yorumla- +1 yıl
canım evlensene o zaman
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılHala bir şeyler yapabilirsin.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 58b cevap paylaştı.
+1 yılBende de aynı duruum var
00 Yorumla
+1 yılGeç değil meslek için
00 YorumlaSen Alllaha dua et o senden önce seni düşünüyodur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Birini bulup evlenirsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Okudun mu?
01 Yorumla
+1 yılBence bir doktora git
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. ooooo iyi bir dert ortagı lazım sana
00 YorumlaAilen de suc seni yonlendirmemis
10 YorumlaEn azından özel sektörde bu iş bul çalış
00 Yorumla
+1 yılne olmayı hayal ediyordun ki
00 YorumlaDeme öyle üzme bizi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılgel sarılalım.
00 Yorumla
+1 yılevlenn
00 YorumlaSenin evlenmen lazım bir an önce
10 Yorumla
+1 yılÜzüntüne dua sür
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKurslara git
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılüzülme düzelir
04 Yorumla- +1 yıl
bence evlen
- +1 yıl
32 yaşındasyım elektirik öğretmenliği bitirdim benimde iyi kötü dükkanım var mesleğim var elektirkçiyim
- +1 yıl
ne okudun
- +1 yıl
üzülme dünyanın sonu değil bende evlenedim kız buladım diye artık gidişine biraktım
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Akışına bırak
00 YorumlaMerhaba
01 YorumlaEvlen git
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılhenüz geç değil
00 Yorumla Lisan ne?
00 Yorumlagecmis olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGidin evlen
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÜniveraite okudunmu
Cevap sahibi+1 yılResmen hayatın bitmiş
Cevap sahibi+1 yılÜzüldüm
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz