Horozların hepsi bir ötmeye başladı..
Gece horoz ötmesi nedeni nedir?
Gece gece horoz neden öter?

Horozların hepsi bir ötmeye başladı..
Gece horoz ötmesi nedeni nedir?
Hayvanları çeşitli ötme sesleri çıkarmasının farklı anlamları olabilir veya normal nedenleri de olabilir. Genellikle sabah olduğunu haber veren horozların gece ötmesi merak edilen durumlar arasında yer alıyor. Horozlar ne zaman öter diye soracak olursan genellikle sabahta karşı, seher vakitleridir. Bunun dışı saatlerde öten horozlar garip karşılanabiliyor.
Horoz gece neden öter sorusu benimde merak ettiğim konulardan biri. Çünkü akşam horoz ötmesi bana normal bir durum gibi gelmedi. Ben de biraz araştırma yaptım ve gece horoz ötmesi neye işarettir diye yanıtlar aramaya başladım.
Gece horoz ötmesi için şöyle bir açıklama yapabilirim. Horozlar gece vakti öterek, kümesteki tavuklara çiftleşmek için sağlıklı olduğunu göstermeye çalışıyor olabilir. Bu ötme sesi ile horozlar kendilerinin güçlü ve sağlıklı olduğunu belli etmeye çalışır. Ayrıca, hissettikleri bir tehlike anında öterek kümesteki civcivlerin ve tavukların uyanmasını sağlar. Gece horoz ötmesi ne anlama gelir sorusunun dini yorumu için bazı kaynaklarda ise horozların uyarıldıklarını bu yüzden öttükleri söyleniyor. Bazı kaynaklara göre ise o esnada horozların melek gördüğünü belirtiyor.
Biri fare falan gördü belki , zaten biri ötünce hepsi öter kuzum
Yaaaa evet bak bide o var olabilir kuzu
Kessinler o zaman 😀
"Horozların öttüğünü işittiğiniz vakit, Allah'tan lütuf ve ikramını talep edin. Zira onlar bir melek görmüştür. Merkebin anırmasını işittiğiniz zaman şeytandan Allah'a sığının. Çünkü o da bir şeytan görmüştür." [Buharî, Bed'ü'lhalk 15; Müslim, Zikr 82, (2729); Ebu Davud, Edeb 115, (5102); Tirmizî, Da'avat 58, (3455).]
Teşekkürler
Peki gece 2 de öttü 2 dkka sustu neden acaba?
Bir tehlike var o zaman bir şeyden korkmuş olmalılar hepsi seri bir şekilde ötüyor ise çabuk kontrol edin.
Melekleri gördüğünü söylerler bazı yerlerde, bilmiyorum
Ayırlısı ya
Cevap
38Cevap
Köpekler genelde şeytan vb kötü olan şeyleri gördüğünde havlaması ile bilinir.
Fakat horozlar ise genelde sabah güneşin doğusuna yakın yani rahmetin en çok verildiği saatlerde melekleri gördükleri için öterler bunun için günün belirli bir vaktinde de bir horoz otuyorsa muhtemelen yine bir melek gördüğü içindir
kurban bayramında kesilmiyceğini anlayınca şımardı tabi
😂😂😂 tespit
bizimde karsi apartmanda oyle oten. horoz vardi kestiler başını
Uyanın, kendinize gelin artık!!! diyorlardır belki de 🙄🤔
Vakitsiz öten horozun başını keserler 😂 kes kızart ben geliyorum
Ee söyle malını kessin ben geliyorum 😂
2 gün önce gece 1 gibi horoz acı acı tam 1 saat öttü babamlar derdi batıl derdim geçerdim lakin doğru imiş bugün çok iyi anladım gül gibi çocuklar öldü trafik kazasında hem de o horozun geldiği tarafda
@Erisa kötüye işaret değil mi kanka gece horoz ötmesi :/ :/
öyle miymiş karıştırmışım demek :D bak iyiki faldan anlayan hisleri muhteşem arkadaşıma sormuşum ^^
sende bak insanların falına yeteneğini insanların iyiliği için kullansan ne olur sanki kanka :D :D
Çünkü Horozdur nasıl ve neden ötesi gerektiği oto nom olarak cikar
Tam şu an 2.47 gece sırayla hepsi ötüyo hiç ötüş sesi eksilmiyor biri bitiyo diğeri başlıyo korktum uyumadim
selam komşunun horozu gece 23:25 te ötmeye başladı normal mi ya
Sabah için toplu provaya başlamışlar..
Horozu nerden gördün buldun duydun
deprem olacağı zaman hissederler
Senin uyuyasın yok horoz falan bahane 😑
Bişey uyandırmıştır onları
Canı sıkılmış
Aklıma sevdiği tavuk gelmiştir belki😂
Depremmi olacak nedir
canları sıkılmışdır :)
lutfen ötmeyin diye çağrıda bulun horozlara
En İyi Cevap