evet arkadaşlar 30 bin lira ile ne iş yapilabilir ?
lütfen gereksiz yorumlar yapmayin sadece önerisi olanlara soruyorum
lütfen gereksiz yorumlar yapmayin sadece önerisi olanlara soruyorum
Kenar da biraz para var anlaşılan :) dostum direk olara 30 bin lira ile iş yapıcam diye düşünme bence kafanda bir iş belirle onu en az sermaye ile nasıl kurtarabilirim onu düşün bugün 700 liralık bir mısır tezgahının bile aylık 3 binle 5 bin lira arasında getirisi var yerine göre mısır sat demiyorum ama en karlısını en az maliyetlisini yakala ;)
dostum haklisin ama işte düşünüyorum bir dürümcü vs açsam iş yapar mi diye
Kardeşim 30 bin liraya iş kurmak çok ama çok zor spor salonu açabilirsin en karlı iş şuan o bu parayla onun dışında araba alıp satabilirsin seyyar galerici gibi :)
2. el araba alım satımı öldü o artık yapılmaz
her ay alıp satamazssın kı bende bır honda civic alip sattım hiç kar edemedim her ay bir araba satmakta olanaksiz gibi değil mi ?
peki bana ne önerirsin istanbulda yaşiyorum nasil yapabilirim ben hep honda civic bakiyordum 96 2000 model arasi başka araçlara mi bakmaliyim biraz tiyo verirmisin dostum ayda 1 araba satmak tabi zor oluyordur değil mi bu verğilendirmeyi falan nasil yapiyorsun
Tanıdığım kişilerin araçlarını mesela bugün x kişisinin arabasını alıyorum satmak üzere olduğu ama satamadığı aracı işte çarşının ortasına park ediyorum satılık yazısı vuruyorum arkaya 1 hafta çarşıda duruyor araç ondan sonra mutlaka talibi çıkıyor . Bide modelli araçlar elde kalmıyor üst zümrelere hitap eden araçlara yönel eskiyle uğraşma elden kolay çıkacak araç olacak . Kendi araçlarımı 1 ay geçmeden satıyorum satışını hemen veriyorum başım ağrımıyor . Vergi filan olmuyor aracı ver gitsin .
haklısında dostum kendi üstüne almadan satişi nasil yapiyorsun 3 araçtan fazla satıma devlet vergi getirdi ya bunu nasil çözüyorsun peki
Tanıdıklarımın arabası olduğu için komisyonumu alıyorum her araçtan . Benim ailem 6 kişilik kardeşlerimin üstüne annemin babamın filan üstüne yapıyorum haa kendi üstümede yapıyorum . Yeni yönetmelikten haberim yok son 6 aydır hiçbir aracı satmadım spor salonu açtım onla uğraşıyorum .Onun dışında bilgim yok valla araştırmam lazım galericiler kılıfına uydurur büyük çaplı şirketler var vergi adamı bıktırır herşeyin bir usulü var
aynen herşeyden vergi aliniyor bunun yolunu anca galericilerden ogrenebiliriz herhalde :)bizde bir araba var 2009 arabanin km si 80 binde diye aldik 180 bindeymiş ustalarda anlamadi plakayi sorgulatmayida akil edemedik şimdi elden çıkaramiyoruz bunu hal etme sanşimiz var mi dostum ?
aynen malesef artık bizim gibi sorgulatmadan alan bir enayiçikar mi bilmiyorum :s
Bende 2000 model beyaz 1.4 şahin vardı araç fabrikadan çıktığı gün gibiydi aracı ilk sahibinden aldım araba çok temizdi boyası kazası yoktu her yere götürdüm baktırdım görenlerin gözü düştü . araçta merkezi kilit , cd çalar , atiker tüp vardı koltuklarının döşemesi orjinal döşeme o derece . Aracın tek sorunu 1.4 olmasıydı çekmiyodu araç yokuşta . 8 bin tlye aldım aracı 10 bine sattım alan adam sırf temizliğine kanıp aldı düz yol arabasıydı alan adam çok memnun aractan çünkü çorumda yaşıyodüzlük.
Cevap
9Cevap
ben olsam bir et restaurantı kurarım veya en kötusu bır çiğ köftecı fılan.. Ama gıdaya yatırım yap cunku gıda asla düşmez
Düşünüyorum bir dürümcü vs açsam iş yapar mi diye
bence dürümcü aç + yanına çiğ köfte tezgahı manyak ıs yapar .. Araba fılan tırt gıdada anında %100e varan karın olur ve anında olur .. Arabada en fazla %50 olur hemen olmaz..
haklısın dostum teşekkürler kafama çok yatti
yanına adam arıyorsan gelirim öğrencıyım fakirim :D
:D tanidğim çok dostum adamda sıkıntı yok teşekkür ederim :)
kozmetik bu devirde en iyi işlerden biri bütçen de buna uygun =)
kozmetikçiler her yerde var ama nasil yapilir bu iş fikrimde yok açıkcasi
her yerde var ve hepside kazanıyor =) diğeri güzellik salonu olabilir kadınlar para harcama konusunda bu dönem epey masraflılar
30 bin çok bir para değil ama belki bilokonta falan açarsın kahvehane falan
yok dostum ne kahvehanesi :)
süper lüks kahve :Ddostum kahvecilik yillar önce ölmedi mi :D
çok iyi çalışabilirsen bir kafe kurabilirsin,çiğ köfteci olur, börekçi olur çok iş var en kötüsü bir taksi plakası kiralar aylık 5 bin tlye tüm gün çalışırsın.
bi cafeye veya restoranta ortak ol ya da internet cafe falan aç güzel bir yerde
hocam biz bir ara makara bayiliği alacaktık.3 arkadaş sağlam getirisi olur eğer yerin iyiyse
makarna mi ? nasil bir iş benim hiç dikkat mi çekmedi ?
Kumar oyna iki katını kazanırsın ..
nasil kumar örnek ver biraz
iddaa vs gibi birşey mi demek istedin ?
yok be dostu aşağıda biri demişya borsada işlem yap iki katını kazanırsın onu tiiye almaktı m aksat
ne iş yapmak istiyorsun ? ev var mı ?
kendime ait bir evim yok malesef ev için bir iş yapicam zaten
hmm her işi yaparım diyor musun ?
yani her iş derken pezevklik hariç kötü işler hariç :d ne aklindan geçen :d
? :)
yok ya estağfrllah soruyorum çünkü çok iş yapılır da önemli olan senin yapmayı istemen
işte işi deseydin ilk önce :)
borsada işlem yap 2 katını kazanırsın ...
dostum ya bunu çok istiyorumda nasıl kağitlar alanack vs hiç bir bilgim yok yönlendirebilirmisin beni azda olsa ?
Sermaye Piyasası Kurulundan (SPK) dan yetki belgesi, İMKB ‘den borsa üyelik belgesi almış aracı kurumlarda hesap açtırmak gerekli Bankaların bünyesinde bulunan aracı kurumlarda yatırım hesabı açtırarak ta işlem yapabilirsiniz. aracı kurum tarafından adınıza hisse senedi alım-satımı yapmak adına yetki vermeniz için serrmaye piyasaları risk bildirim formu ve çerçeve sözleşmesi imzalattırılır.
işte ciğeri kediye yüklemekte istemiyorum garanti kağitlari nasil biliniyor anlamiyorum hiç :S
kardeşim borsa okumayı öğrenmen gerek :) ben finans uzmanıyım hangi şirketin batıp batmıycağını anlayabilirim .. sana önerim hisse seneti alacağın şirkete git ama yanında bir muhasebeci götür güvenilir ... o şirkete gidin konuşun sizden hisse almak istiyoruz bilaçonuza bakabilirmiyiz diyceksiniz .. eğer şirket hayır olmaz falan filan derse kesinlikle o şirkete bulaşma .. çünkü bilançolarını göstermekte bir güvenlik riski olmaz :) ..
Ne iş yapilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?