Parfüm şişelerini neden açılmaz şekilde yapmışlar ki güzel şişelerim var ama boş boş duruyor atmak istemiyorum bir yöntemi yok mu tekrar doldurmanın? Parfüm şişesi nasıl açılır? Parfüm şişesi nasıl doldurulur? parfüm şişesi nasıl doldurulur?
Parfüm şişesini açmanın birkaç yolu var. Ben en güvendiğim yolları size anlatmak istiyorum. Başlayalım bakalım. :)
Parfüm kapağı, püskürtücüyü korumak için genellikle plastik veya cam bir üründen yapılır. Püskürtücü, parfümü serbest bırakmak için bastırdığınız üst kısımdaki kısma verilen isimdir. Kapağı ana şişenizden çıkarmak için, kapağı kaldırmanız ve kapağı yana çevirmeniz yeterli olacaktır. Ardından, püskürtücüyü parmaklarınızla yavaşça çekin.
Eklediğim videoda parfüm kapağını nasıl açmanız gerektiğine dair detaylı bir gösterim var. Videodaki gibi İngiliz anahtarı yardımıyla da açabilirsiniz. Yavaş bir şekilde yaptığınız müddetçe parfüm şişenize ve kapağınıza bir zarar gelmez. Parfüm kapağı nasıl açılır sorununun en iyi yolu İngiliz anahtarıdır aslında. :)
Seyahat parfüm şişenizin metal muhafazasını çıkarmanız gerekiyor. Çoğu metal parfüm şişesi, iç üniteyi korumak için bir dış kasası vardır. Muhafazanın altını işaret parmağınız ve başparmağınız arasında tutun ve kaydırarak çıkarın. Dış muhafazayı çıkarırsanız diğer şişenizi doldurmanız daha kolaydır.
Yeni şişenizin altını püskürtme kısmının üstüne yerleştirin. Onun altında küçük kırmızı bir nokta var. Kırmızı noktayı ana parfüm şişenizdeki ağızlıkla hizalayın. Atomizeri hala kasa üzerindeyken doldurabilirsiniz. Atomizer dediğim ise parfümden sıvıyı almaya yaran ürün.
Atomizeri yeni parfüm şişesine doldurmak için şiemizi yukarı ve aşağı kaldırın. Şişenin kırmızı noktası hizalandığında, yeni şişeye hafifçe bastırın. Bu, üniteye parfüm salar, böylece atomizörü parfümle dolu olarak pompalayabilirsiniz. Yeni parfüm şişeniz dolana kadar birkaç kez yukarı ve aşağı sıkmaya devam edin. Bunu yaptığınıda doldurmaya başlıyorsunuz.
Yeni şişenin muhafazasını ve ana şişenin boya tabancasını ve kapağını değiştirin. Yeni şişe dolduğunda, şişeyi ana parfüm şişesinden çıkarın ve metal kasayı yerine geri koyun. Ardından, püskürtücüyü ve kapağı ana parfüm şişesine geri yerleştirin. Boya tabancasını tekrar taktığınızda, dışarı biraz parfüm püskürtülür. Gözünüze sıçramaması için şişeyi lavaboya doğru çevirin.
Parfüm Şişesi Nasıl Doldurulur?
Parfümü açtıktan sonra işimiz kolaylaşıyor açıkçası. Parfüm şişesinin kapağını açın ve ana parfüm şişesini neredeyse temas edecek şekilde doğrudan yeni dolduracağınız şişenin üzerinde tutun. Bu şekilde parfüm doğrudan yeni şişesine püskürtülmüş olacak. Bir huni kullanmanız faydanıza olacaktır. Yeni şişenize parfümü doldururken huniden geçirmeniz israf etmemenizi sağlayacaktır. Bu kadar uğraşamam diyorsanız sağlık iğnesini atomizer olarak kullanıp yeni şişeye doldurabilirsiniz. Şırınga ile parfüm doldurma çok popüler bir yöntemdir. Açıkçası en pratik yolu da budur. Bu arada genel olarak baktığımızda parfüm şişesi doldurma en kolay kısmı oluyor işin.
Ağzı açılsaydı adam kaliteli açık parfüm ile içini doldurur orijinal parfüm diye sağa sola yedirirdi. Batch kod ile sorgulama yapıldığında orijinal bir parfümmüş gibi görünür işi bilen biri tarafından içerik incelendiğinde ise sahte veya bayat olduğu anlaşırdı. Bu durumda marka ister istemez prestij kaybı yaşayabilir. Konu kilit, üye ban. :D
Ağa fakiriz ama salak değiliz. Parfümün fıs yapan yerinin hemen yanında yani o fıs yapan mekanizmanın yuvasından sırınganin iğnesini zar zor soktum ve doldurdum ya :)