Tekel dükkanı açmak mı yoksa bir işe girip çalışmak mı daha iyi?

arkadaşlar merhaba. ben 10 sene tekel bayi işletmeciliği yaptım ve daha sonra eğitim durumum ile ilgili devretmek zorunda kaldım. eğitimimi tamamladım yalnız bana gelen teklifler mesleğim dışında ve o işleri yapmak istemiyorum. ben tekrardan tekel işletmeciliğine soyunmak istiyorum, zira endişem şu yönde; acaba devren satılık tekel bayilere mi yönelsem yoksa boş bir dükkanı kiralayıp tekel dükkanına mı çevirsem?, bilemedim. devren satılığın iyi yanı müşteri potansiyeli vardır ve milletin ayağı alışmıştır. kötü yanı ise 30 ise 50 diyecek (hava parası.., bir nevi de haklı). boş dükkanı tekel bayiliğine çevirmenin iyi yanı hava parası vermeden içeriyi doldurabilirsin. kötü yanı müşteri çekebilmek için zaman ve uğraş vermek zorundasın. ben bu işi tek başıma yapmak istiyorum. 26 yaşındayım, asosyalim, gezmeyi eğlenmeyi sevmem. hatta istanbulun en nezih semtinde oturmama rağmen dışarıya hiç çıkmıyorum. hep evdeyim. gönül işlerine gelirsekte ben o defterleri kapatalı uzun seneler oldu. baba olma arzusu 1 gram yok, evlenmek katiyen istemiyorum, sevgili olmakta istemiyorum, dost hayatı yaşamakta istemiyorum. yani kısaca çapkınlık, karı kız ayakları yok. alkole düşkün insan da değilim. ayda yılda nadiren alkol içerim. o da en fazla 2 bardak rakı içerim. şimdi bir işe girsem çalışsam bana zor gelecek çünkü hep kendi işimi yaptım, birinin bana emir vermesine bir yere kadar eyvallah çekerim ondan sonra Allah Allah çeker alır ceketimi çıkarım işten. siz bu konu da ne düşünüyorsunuz? ne yapmalıyım sizce?
Tekel dükkanı açmak mı yoksa bir işe girip çalışmak mı daha iyi?