Allah affetsin Allaha sığınırım sorunum şudur ki küçükken yaptığım birşeyden şuanda kendimi sorumlu tutuyorum aileme anlatmaktan çekiniyorum küçükken sokakta daha 2-3 sınıfa giderken erkek arkadaşlarla birşeyler yaptık ben sürttürmüştüm bu yediğim haltın altında kaldım psikolojim çok kötü durumda aklıam takılan bir diğer soru ise bu aids midir nedir kafamı acayip şekilde kurcalıyor böyle birşey olma ihtimali var mı durumdan çekin kurtarın beni lütfen yardımcı olun ALLAHIM AFFETSİN
Kardeş bu kadar takma abartmış şimdi yapmıyor isen sorun etmene gerek yok bak ben 7 yaşından beri erkeklerden hoşlanıyorum ama cinsel ilişki felan yaşamıyorum yani hoşlanıyorum hem duygusal hem cinsel ama harekete geçmiyorum yani küçük ken olan bir şeye takilman yanlış ztn ailene ne diye söyleyecek sin saçmalama AIDS felan olmaz sin o yaşta o hastalık taşıyan birisiyle ilişkiye girersen olur yani cinsel birleşme yaşarsan anal yoluyla felan sen içine almamış son bir şey olmaz kardeşim bir gay olarak söylüyorum ben de cinsel ilişki ye sıcak bakmıyorum.
Kan tetkikleri HIV teşhisi için en yaygın test yöntemidir. Bu tetkiklerin temelinde enfekte kişinin kanında virüse karşı oluşturulmuş antikor adı verilen yapıların tespiti bulunmaktadır. HIV’de erken test ve teşhis hayati bir yere sahiptir. Erken teşhis ve ardından doktor gözetiminde kullanılacak olan tedavi ile hastalığın kontrol altına alınması, başkalarına bulaştırılmasının önlenmesi açısından çok önemlidir. Vücudun virüse karşı oluşturacağı antikorların (savaşçı hücreler) 6 haftadan 6 aya kadar bir süre içerisinde oluşmaya başlaması nedeniyle risk altında olduğu düşünülen hastalar takip edilmelidir. HIV/AIDS teşhisinde,
-Elisa -Salgı Testi -Virüs Yükü Testi -Western Blot testi yer almaktadır. -HIV’e karşı oluşturulmuş antikorlardaki enzim aktivitesini ölçerek enfeksiyonu tespit eden Elisa testi, teşhiste öncelikle kullanılmakta olan yöntemdir. Elisa testi pozitif olan bir bireyin Western Blot testiyle HIV teşhisi teyit edilmelidir. Elisa testi negatif olan bir bireyde ise HIV enfeksiyonu düşünülüyorsa bir ila üç ay içerisinde test tekrarlanmalıdır. Tükürük testi, kulak temizleme çubuğuna benzer pamuk bir materyalle, yanağın içerisinden sürüntü örneği alınıp, yetkin bir laboratuvar aracılığıyla test edilmesiyle gerçekleştirilir. Virüs yükü testi, genellikle tedavi durum takibi ve HIV enfeksiyonunun erken teşhisi amacıyla kandaki virüs miktarını ölçümleyen yöntemdir. Western Blot, Elisa testi sonrasında teşhisin kesinleştirilmesi amacıyla yapılan doğrulama testidir.
AIDS olsa simdiye kadar belirtilerini görürdün... kan testi yaptir. Hem bu düsüncelerden kurtulursun hem de öyle bir durum olsa etrafinda ki insanlar icin tedbir alman gerekir...
HIV, HIV ile enfekte olmuş bir bireyin vücut sıvılarına temas edilmesi yoluyla bulaşır. Virüs, enfeksiyonun her aşamasında hatta enfekte olmuş; ama hiçbir şikayeti bulunmayan kişilerden de bulaşabilmektedir.
-Kan -Semen (meni, ersuyu) -Pre-seminal sıvılar (meni gelmeden önceki berrak sıvı) -Vajinal sıvılar -Makat sıvıları -Anne sütü -HIV’in hamilelik sürecinde, doğum esnasında ya da emzirme döneminde kan ve diğer sıvılar yoluyla anneden-bebeğe geçişi virüsün bulaşma yollarındandır.
Kişinin HIV ile karşılaşmasından iki ila dört hafta içerisinde ateş, üşüme, ciltte döküntü ve grip benzeri semptomlar görülebilir. Belirtiler enfeksiyondan sonra birkaç hafta boyunca devam edebilir. HIV enfeksiyonunun en erken evresi sonrası, HIV çok düşük seviyelerde artmaya devam etmektedir, bu yüzden kronik ishal, hızlı kilo kaybı ve fırsatçı enfeksiyonlar gibi daha ciddi belirtiler yıllarca görülmeyebilir. (Fırsatçı enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi zayıflması sonrasında, sağlıklı bağışıklık sistemine sahip insanlardan daha sık veya daha ciddi olarak görülen enfeksiyonlar ve enfeksiyona bağlı kanser türleridir.)Tedavi edilmediği takdirde HIV, genellikle 10 yıl veya daha uzun bir süre sonrasında AIDS’e ilerlemektedir. Bu süre bazı bireylerde daha kısa olabilmektedir.
En İyi Cevaplar