Evet garip bir soru ama mesela deriz ya yazın geldiğini dondurma reklamlarından, doktorlar dizisinden, vs anlarız diye sonbaharın geldiğini nerden anlarız? Sadece yaprak dökülmesinden, yağmur yağmasından mı yoksa sizde bu olaya benim gibi başka bir açıdan mı bakıyorsunuz? Mesela içime hüzün çöker ama bir yandan da huzur nasıl olur bilmem ama sonbaharın geldiğini sadece yapraktan yağmurdan anlamam. Sonbahar geldi geliyor cevapları alalım, bide sonbahar da yapmaktan hoşlandığınız şeyler nelerdir? Benim yağmur yağarken uyumak ya da yürüyüş yapmak.
Sonbaharın geldiğini nasıl anlarız ve sonbahar geldiğinde neler yapmaktan hoşlanırız?
Hazin bir hüzün çöker önce.. Sonra yağmur damlalarının her bir sesinde, ruhuna işleyen dinliğin cezbi. Tenine dokunan soğuk hava dalgasının, içinin sıcaklığıyla buluştuğunda.. Dökülen yapraklar, sona bir adım daha ilerlemeyi fısıldar iç huzuruma... Epey bir duygusala bağlarım, ordan anlarım.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Mükemmel anlamışsınız bende aynı şekilde bazen diyorum hep sonbahar olsa diye ama her mevsim başla
Teşekkür ederim.. Ruhunda ki naifliğin gördüğüdür, zarifliğin tanımı.. Estağfurullah. Sarfedilen kelimelerin içinde sonbaharı bulmak, hassas özünün onda ki tutkusundadır. Herkesin vardır, her mevsime içinden geçirdikleri.. Duyguları tercüme eden, rüyasıdır belki de sonbaharın;herhangi bir saatinde içimi geçirdiği.
Bizim mahallede şöyle bizim evdeki karşı kaldırıma sarı yapraklar dökülür ve mahalle boyunca bir kartpostal görüntüsü oluşur. Bende o sarı turun yapraklar arasında gezinti yapip onları toplarım ❤ adımdanda anlaşıldığı gibi sonbahar en sevdiğim mevsimdir
içimde hem huzursuzluk hem de huzur karışımı bir duygu belirir (biliyorum saçma oldu ama öyle napıyım😂🙈) kasvetlenen hava huzursuzluk getirirken yaprakların çıkardığı hışır hışır sesler, o sessizlik, sakinlik de ayrı bir huzur verir...🍁
0
13 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynısı bende de hem hüzün hem huzur en sevdiğim mevsimdir sonbahardır bambaşka havası var
28 yaşındayım bu yaşıma kadar eve kapalı yaşadım asosyal demek az bile ben dışardan hayattan kopuğum hayatımda hiç gezemedim çalışamadım bile hep evdeyim hiç dışarı çıkamıyorum
zaten hep üzülerek yaşadım senelerdir farkındayım ama hep aynı yaşadım düzelemedim hiç hep kaybettim hep kaçırdım hayatı eğer yaşayabilseydim zaten bu yaşıma kadar yaşardım ama bak hâlâ aynıyım ben istesemde dışarı çıkamıyorum
artık dibe battım işte ya sana basit geliyo çünkü güçlü cesursun bunu yaşamayan anlayamaz ben istesemde dışarı çıkamıyorum çocukluğumdan belli hep içime eve hayata kapalı yaşadım dışardan hayattan korkuyorum
sana basit kolay geliyo yap demesi sana kolay çünkü sen yapabiliyosun dışarı çıkabiliyosun ben bu yaşıma kadar niye eve kapalı yaşatıyım kendimi salak mıyım bu kötülüğü niye yapıyım kendime
En İyi Cevaplar