Bir kaç sebebini sayıyım Aslında öncelikle tüm yavrular her zaman sağlıklı doğmaz. Anne sağlıksız doğan yavruyu tespit edip yok eder. Yani o yavrunun öleceği kesindir ya da ölmüştür. * Diğer bir sebep kıskançlıktır. Anne yavrularını çok kıskanır. Kendi sahibinin bile görmesini istemez. Yavrulara bakılması onu rahatsız eder, siz anneyi beslemek için bile girseniz bunu yavrulara yapılan bir hamle olarak algılar ve yavrularını yok eder. * Anne yavrularını kabullenemez. Bu daha çok erken olan eşleşmelerde olur. Anne henüz olgunlaşmamıştır. Yavrular doğdukça yok eder. * Strese bağlı olarak yavruları yok edebilir. Bu durum genelde farklı bir köpeğin dişiyi strese sokmasından kaynaklanır. Mesela evde iki köpeğiniz varsa dişi diğer köpek yüzünden strese girer. İyi anlaşsalar bile hatta diğer köpek yavruların babaları olsa bile dişi strese girip yavrularını parçalayabilir.
Gayet mantıklı açıklaması var hayvan diyip geçmeyin. Canım hayvanların en temel güdüsü yaşamak ve neslini devam ettirmektir. Neslini devam ettirebilmek için sakat veya hasta veya kardeşlerine göre güçsüz yavruları yaşatmaya çalışmaktansa ya onlarla ilgilenmez ve ölümünü beklerler ya da yiyip enerji elde ederler. Bunu diğer yavrular için yaparlar yamyam oldukları için değil.
Hayvanları gene anlıyorum da ben , şu insan bozması bazı annelerin yawrularıni çöpe atmalarını , satmalarını.. aldırmalarını anlamıyorum.. hayvan der geçersin o canlıya.. ama insanlara ne demeli?
Ha yavrusunu ha başka hayvanı yemiş hayvanlar birbirini yiyen vahşi yaratıklardır ve bende şöyle bir şey okumuştum ölecek olan yavrusunu anne babası anlar ve ölecek zaten diye yermiş yani okudum sanki böyle bir şey
En İyi Cevaplar