Benim için önemli. E devlette SGK aktif ne demek? Bu şu an sigortam yatıyor demek mi yoksa daha önce sigorta girişim olduğu için mi aktif yazıyor? Sigorta durumu aktif ne demek?e-devlet
E devlette yazan sigorta durumu aktif, 4a aktif, SGK aktif ne demek?
Çalışma hayatına atılmak insana heyecan verir. Hele ilk defa bir işte çalışmak ekstra heyecan ve mutluluk içerir. :) Tabi sağlam bir yerde, iyi bir işverene sahip olmak herkese nasip olmuyor. Bazısı maaşını zamanında yatırmıyor, bazısı sigortayı. Şükür ki e-devlet gibi bir yer var. E-devlet'te sigortanı takip edebiliyorsun. Peki E-devlet'te SGK aktif ne demek?
Sigorta Durumu, SGK Aktif Ne Demek?
SGK
E-devlet'te en çok sorgulama yapılan kurumdur belki de SGK. Belki değil, kesin SGK'dır. Tabi uzun süredir çalışanlar için. Sen gibi yeni işe başlayanlar pek kullanmamıştır. Bu yüzden sigorta aktif ne demek gibi sorular soruyorlar normal olarak.
SGK ekranında sigorta durumu aktif demek, kişinin aktif olarak sigortasının yattığını, yani kişinin sigortalı bir işte çalıştığını ifade eder. Çok da zor bir anlamı yok gördüğün gibi. :) Böylece sigorta durumu aktif ne demek anlattım.
4A Hizmet Dökümü Aktif Ne Demek?
4A hizmet dökümü
4A, SSK ve Emekli Sandığı sistemlerinin birleştirilmiş halidir. SSK ve Emekli Sandığı, SGK çatısı altına toplanıyor bu sitemde. Yani bir yere bağlı olarak çalışanlar diyebiliriz 4a sistemindekilere. Peki 4a aktif ne demek?
4A aktif aslında yukarıdaki ile farklı bir anlam taşımıyor. Bir işyerinde aktif olarak çalışıyor, sigortan yatıyor anlamına geliyor. Bu arada sigortanın o ekranda görünmesi biraz zaman alabiliyor. Önceki ay neden yatmamış diye paniğe kapılma. 1 ay kadar geç düşüyor sisteme.
4a hizmet dökümü aktif ne demek açıkladım. Umarım kafandaki soru işaretlerini giderebilmişimdir. Buradaki içerikte de burca göre yatkın mesleklerle ilgili güzel bir Bence var göz atmanı öneririm. Ben hep "Pek burçlara inanmam" filan derim ama bu benceyi görünce fikrim değişti. Burada yazan mesleği seçeceğim sanırım. :)
Şimdi ben bı ise girmiştim ama çıktım sonradan işe giriş tarihim çıkış tarihim vardı ama bn çalışmıyom sigortam hala aktif görünüyor bu nasl. duzeltilir. Bazıları diyo. aradan. 3 ay geçmesi gerrkiyo bilgisi olan yazsın lütfen
28 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç işim olmadı hiç çalışamadım sigortamda hiç olmadı bende çok isterdim bir işim olsun sigortam yatsın ileride emekli oluyum ama olmadı