zlden beri var olan allah 14 milyar yıl önce kainat var olana kadar ne yapıyordu. ve 14 milyar yıldır kainatın olmasına rağmen neden sadece son 4000 yıl önce var olduğunu söyleyip dinler gönderdi. kainat var olduktan sonraki 13 milyar kusur zamanda neden kendinden bahsedilmedi. ve neden her dinde ayrı bir isim kullanıldı. gerçek ismi nedir. çok oldu galiba bir çok soruyu tek soru yaptım.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu kafalara ne anlatayım, bu kafalardan ne öğreneyim ben ya. Sıfır kötü niyet ile sorulan sorularda bile illaki bi' artniyet bulup yeren zihniyet.
Sorulan her sorunun cevabı "Neyse kardeş Allah ıslah etsin. Hadi Selametle..." ve benzeri.
Ben bile Allah'ın ilk harfini büyük yazıp saygı duyuyordum, bu part-time müslümanlar buna bile dikkat etmiyorlar. Adam taptığı şey için 2 saniyesini ayırıp ilk harfini büyük yazamıyor.
İnanç böyle ufak detaylarda gizlidir işte.
Anlaştık mı minikler?
Saçmalardan seçmeler...
"arkadaşım manyamısın sen.kuranı kerimde yazanlar ALLAın sözleridir.o olmasaydı ayetler nerden gelecekti.gerçekten iyice dinden çıkmışsın sen.yazık"
"madem allah yok, neden insanlar nazar oluyor, ve nazar duasi okununca bas agrisi geciyor"
"Sen gidipte küçücük ali ağaoğluna neden sen şu towerları yaptın diye sorabiliyor musun? soru cürmüne nazaran çok büyük..."
"Şeytan Allaha isyan etmesini Allah istiyor zaten onun elinde ola birşey değil. Allah onu isayan etsin diye yarattı zaten. "
"çünkü 4000 yı önceye kadar insanlar var olduğunu biliyor ve kuluk ediyordu insanlar ne zaman yoldan çıkıp haram yola girdile ALLAH O ZAMAN peygamberler kitaplar gönderdi"
"bu arkadaşın yazdığı saçma şeyler imnınıısarsmasın arkadaşlar.arayın okuyun bulun doğruları.azıcık astronomi okusanız bunun söylediklerine değer vermezsiniz"16 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıljosef89 tam AKP kafası : Suçsuz olduğu ispatlanana kadar herkes suçludur.
"peki sen ALLAH'IN olmadığını ispatla buna beynin yetiyor mu" -josef89
Olmadığını ispatla ne demek ya?! Kimlerle aynı yerde takılıyorum amaaan.
Soran+1 yıljosef89 allahın olmadığının ispatı kurandır kuran olamasaydı ben belki allaha inanmazdım ama başka bir tanrının dünyayı yarattığına inana bilirdim. kuran sayesinde gerçekleri gördüm araştırdım ve artık tanrının olmadığını biliyorum. allahta bir tanrıdır unutma bazı müslümanlar allaha inan tanrıya inanmakla olmaz demişti sanki allah bakkal kasap fırıncı felan sanıyordu.
En İyi Cevaplar
+1 yılDinozorlardan hiç bahsedilmemiştir,150 milyon yıl dünyaya hükmetmişbu canlılardan bir kere bile bahsedilmemiştir,bunu sorduğumda kuran bitki bilim ve hayvan kitabı değil derler,ama onlara kuran coğrafya kitabı mı cebeli tarıkta ki sulardan bahsediyor dediğimde cevap vermezler,ayrıca dinler hep aynı bölgede aynı zamanda ortaya çıkmıştır dikkat ettiysen,arap yarımadası.
21 Yorumla
Soran+1 yılyobazlar orada
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende sana birşey sormak istiyorum.sadece birtane evren olduğunu nerden biliyorsun.bizim yaşadığımız evrenden önce yaratılan başka evrenler olmadığını ispatlarmısın bana.
927 Yorumla- +1 yıl
Ispat konusuna girme bence.
Cevap sahibi+1 yılneden ispatlayamıyormu yoksa :)) einstein ın teorisine göre bir gazozun içinde nasıl bir sürü baloncuk varsa kainattadabu baloncuklar gibi bir sürü evrenolbilir.yine bilime bakarak söylüyorum biz daha kendi evrenimizn sonuna gidip görecek kadar ömüre ve ilme sahip diilizki başka evreleri keşfedelim.bu blgiyi maneviyatla birleştirirsek insanın aklının ve imkanlarının sınrı vardır bu sınırıda yaratıcımız olan yüce ALLAH belirler.biz öncesini sonrasını bilemeyiz o bilir.
- +1 yıl
Senin ispatlayacak daha cok seyin var bence.
Soran+1 yılhımm güzel yere parmak bastın sapık dicekler. allah ezelden beri var kainat sonradan oldu senin dediğin gibi kainatta allahla var oldu o zaman allaha ne gerek kaldı neyse soruyu uzatmayim ben evren ya da gezegen demedim bütün güneş sistemlerinden bahsettim kaçtane varsa kısaca kainat diyoruz.siz ne diyorsunuz bilmiyorum.
Cevap sahibi+1 yılsöyleyeceğim tek şey var ilim bize bir lütüf olarak verildi.ALLAHI ve yarattılarını anlayabilmemiz için.aklın varsa arar bulursun doğruyu.bulmazsanzamanı geldiğinde kendi cezanı kendin çekersin.ben üzerime düşeni yaptım.bir soru sordum onu bile cvaplayamadın bide daha saçma salak şeyler yazıyorsun
- +1 yıl
Ben sana soru bile sormadan sacmalamaya basladin. Soru sorsam kim bilir neler zirvalayacaksin.
Ayrica yazdiklarim 1 cumleyi gecmedi bile, hangi yazima sacmaliyorsun dedin anlamadim.
Soran+1 yılbak allah herşeyi bilir diyorsun ve insanlara kuran göndermiştir ve bu kuranda bir çok şeyi yazmıştır değil mi ve biz insanların teknolojisi daha açıklayamadı çoğu şeyi doğrudur ama en azından kuranda yazılanların yanlış olduğunu ispatladı ve kainatı yaratan bir tanrı nasıl olurda yarattığı kainatın nasıl yaratıldığını ve içinde neler olduğunu bilmez.
Cevap sahibi+1 yılsana diildi bu neyse.ben güneş sisteminden bahsetmiyorum.sadece samanyolu galaksisinde bile milyonlarca yıldız var.kainatta bizim yaşadığımız evrende samanyolu galaksisis gibi bir sürü galaksi var.Allaha ne gerek var diye bişiy yok.ozaman elin olmasına ne gerek var,ayaga ne gerek var,göze ne gerekar,yemeğe ne gerek var hata havaya ne gerek var çünkü hepsini o yarattı.istese bianda hepsini alabilirde elimizden.öyle bir yazmışsınki sanki Allah evreni yarattı sonda öyle kendi haline bıraktı.
Cevap sahibi+1 yılhaşa içnde neler olduğunu o neden bilmesin.madem okumuşsun kaç bin alem olduğunuda biliyorsundur.Allah bize sadece bilmemiz gerekenleri söylemiş.zira aklımız biryerden sonrasına yetmez.yanlı birşey yazılsaydıkuranı kerim yazıldığı zamandan bu yana çağlara ışık tutmazdı.hala her sorumuza cevap verebiliyor kuranı kerim.biz o kitabı aklımız yettiğince çözünlüyoruz.hala açığa çıkmayan çok şey var.zamanı geldikçe hepsi bir bir çıkacak ortaya.umarım sen ve senin gibiler hepsini görür
- +1 yıl
Bi' "Allah'ın olduğunu ispatla" desem saçma kombolar yapacaksın hala üstüme üstüme geliyorsun.
Ben sizi düşünüyorum, siz kendinizi düşünmüyorsunuz.
+Allah'ın olduğunu ispatla
-Etrafına bak, çiçekler böcekler, otoyollar, boğaz köprüleri, gökdelenler...
...Heaven's Gate...
Access Denied!
Soran+1 yılmüslüman alemine bakılırsa zaten son peygamberden sonra allahta gitmiş şaka şaka olmayan şey nasıl gider kuranı aç oku zaten orda allahın olmadığını kanıtlayan çooooook ayet var.
Cevap sahibi+1 yılhayır kendin dene.bir insanın vücüdunda hangi kimyasallar var.kandan tutta altına gümüşe kadar.oranları belli.hepsini birleştir bir kavonoza koy.çalkala.bak bakalım bir insan oluyormu.oluyorsa insanın var oluşunda Allahın etkisi yoktur,olmuyorsa kabul et artık Allah yeri ve gögü , bizi yarattı.doğmadı doğurulmadı.başı ve sonu yoktur..
- +1 yıl
Eskiden de "dünya düz ve dönmüyor", Öküzün boynuzları üzerinde duruyor" vb. iddialar vardı. Milyarlarca insan sana çok saçma gelen bunlara inanıyordu. Nasıl olacak?
Cevap sahibi+1 yılvallahi çok ilginçsin.eğer ALLAH yoksa kuranı kerim bir insan ürünü olurdu.ozaman o herhangi biri tarafından yazılmış herhangi bir kitap olurdu.kuranı kerim Allah kelamıdır.eğer diilse sen bana aç oku içinde ALLAH yok yazıyor diyemezsin.kuranı kerim bizim için ALLAHmkelamı olduğu için değerlidir.önceki yorumumda yazdığımı yap.sonra konuşalım tekrar
Cevap sahibi+1 yılinsan fizyolojisiyle dünyanın dönüşünün ne alakası var hadi fizik bilmiyorsun biyolojidemi bilmiyosun.işine gelmedi sanırım :)))
- +1 yıl
Attığın iddialardan bahsediyorum. Böyle böyle yaparsan olmaz diyorsun ya, eskiden de anlatıyorlardı dünya düz, dönmüyor vs. diye ama hepsi yanlış çıktı. O nasıl olacak diyorum anla artık beni ya. Üfff..
Özg86, zaten tamamen fail! Cevap bile vermem.
Cevap sahibi+1 yılo zaman bilm yeterince ilerlememişti.kuranda öyle bir şey yazmıyor zaten. ben önce kendi cevabımı alayım.o maddeleri karıştır ve bize bir insan yap mumkünse herkes görsün.
Soran+1 yılsen hiç kuran okumamışsın kuran tevrattan alıntı tevrat sümer dinlerinden incilde öyle nuh tufanu sümerlerde birinsanın tanrı oluş destanıdır. adem kırmızı toprak havva göğüs kemiği doktoru isanın doğumu sümer tanrısının doğumuyla aynıdır. tesadüf mü hayır sümerler zamandı ki teknolojiyi anlatır kuran güneş doğar ve suda batıp söner ve sabah yeni bir güneş doğar dünya döner demez kalbinle düşünür öğrenirsin beyin yoktur kuranda ve daha bir sürü şey.
- +1 yıl
Ben yapamiyorsam, yok mudur diyorsun yani? Maddeleri karistirip insan yapamiyorum ama ortaligi karistirip cocuk yapabilirim. Ben insani yaptim. Simdi sen Allah'i goster.
Cevap sahibi+1 yılkuran tevrattan alıntımı.buna gülerim kahkahalarla.başka bir şey söylemiyorum.yap dediklerimin hiç birini yapamadınız ama kalbiniz tatin olmuyor.yazık ALLAH hidayet versin insallah başka söyleyecek sözüm yok
Soran+1 yıllink oku ve araştır sen kendi yazdıklarına bile inanmıyorsun evet eskide dünya düa dediler ki bunu kuranda söyler ve kuranda derki güneş doğar ve çamura batar ve sabah yeni bir güneş doğar halbuki dünya dönüyor dünyanın döndüğü kurandan 1000 yıl sonra bulundu ve kuranda gezegenler yoktur aç oku sorgula. sana dininden dön diyemem ben allahın olmadığını öğrendikten sonra 1 sene dinimi yalanlamaktan çekindim korktum.
Cevap sahibi+1 yılcanım kardeşim.madem ALLAH yoktur diyorsun.ozaman kurandan örnek verme bana.kuranı kerim ilahi kitapların sonuncusudur.ve deişime uğramayan tek ktaptır.diğer ilahi kitaplarda ALLAHtarafından gönderildi.ama onlar insanlar tarafından tahrip edildi.ben söylediklerime inanıyorum ve iman ediyorum.beni tanıyormuş gibi konuşup durma ben bu numaraları yemem.sen kuranı kerime inanmıyorsunki bana ona bakarak birşeyler ispatlamaya çalışıyorsun.kuran müslümanların kitabıdır.bari onu alet etme bu düşncelere
Cevap sahibi+1 yılyani bu linkteki saçmalıklara inanıyormusun sen.yazık gerçekten yazık.Allah akıl vermiş mantk vermiş.hala anlayamıyorsun göremiyorsun gerçekleri
Soran+1 yılkuran değişmemişse allah yoktur öyle deyim o zaman saçmalık dediğin kurandan ayetler ve ben sana allahın olmadığını kurandaki ayetlerin doğru olmadığını ispat ederek söylüyorum. eğer kuran bozulmuş insanlar içinde oynamışsa sen haklısın allah var müslümanlık yok ama eğer kuran değişmeden muhafaza olmuşsa allahta yok müslümanda.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu arkadaşın yazdığı saçma şeyler imnınıısarsmasın arkadaşlar.arayın okuyun bulun doğruları.azıcık astronomi okusanız bunun söylediklerine değer vermezsiniz
010 Yorumla- +1 yıl
"Saçma şeyler"den sonra çaprılmış Azuafandjas "imnınısaınsa" falan bir şeyler yazmaya çalışmış. Kahkaha attım ya.
Cevap sahibi+1 yılyazıık arkadaşın beyni bu kadar bide insanları dinden çıkarmaya çalışıyor.görüyormusunuz arkadaşlar.bide buna inanmışsınız.kanmayın böyle şarlatanlara.
- +1 yıl
Tezelden kellesini vurun!
Soran+1 yılben sana neden allaha inanmadığımı sayfalarca yazim. ve senin her söylediğine cevabım hazır ve cevabı aklımdan değil kurandaki ayetlerden verecem zaten kuranda açıkça allah yoktur diyor anlayana.
Cevap sahibi+1 yılarkadaşım manyamısın sen.kuranı kerimde yazanlar ALLAın sözleridir.o olmasaydı ayetler nerden gelecekti.gerçekten iyice dinden çıkmışsın sen.yazık
- +1 yıl
"o olmasaydı ayetler nerden gelecekti."
Double Face Palm...
Cevap sahibi+1 yılsana gülüyorum ve ALLAH hidayet versin ne kadar büyük olduğunu göstersin inşallah diyorum.Amin
Soran+1 yılbaktım içerde çok gürültü var dedi kodu taciz tecavüz katliy6am bende kapıyı açtım dinden çıktım bu kadar rezillik diskoda barda olmaz ya. baksana türkiye dahil müslüman alemine 11 senedir dinci grup yönetiyor ülkeyi suç oranı zirve yaptı nede olsa müslümanlar allah onlara cenneti açtı istediği haltı yerler. birde hacca gidenler var hayatı günahla geçer hacca gidince doğru cennete
Cevap sahibi+1 yılöyle birşey yok.hangi zihniyet sana bunları anlattıysa yanlış anlatmış.bence kuranı kerimi bakış açını değiştirerek tekrar oku.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
10Cevap
çünkü 4000 yı önceye kadar insanlar var olduğunu biliyor ve kuluk ediyordu insanlar ne zaman yoldan çıkıp haram yola girdile ALLAH O ZAMAN peygamberler kitaplar gönderdi ama maalesef insan oğlu çok nankördür YARADANA karşı ki sadece bu dünya yok 18 bin alemin neler olduğunu ve neler olduğunu ispatlayamazsın ki dünya sadece bir alemdir
212 Yorumla- +1 yıl
Senin kafan cok karismis.
- +1 yıl
Adam "Evrenden once Allah ne yapiyordu" demis, sen ne cevap vermissin bak bakalim. Tek bi' torna tezgahindan cikmis gibisiniz ya. Cok yonlu dusunemiyorsunuz. Soruyu okudugundan bile supheliyim.
Sorgulayinca dinden cikmiyorsun merak etme.
- +1 yıl
sen ALLAH'I haşa ne sandın ki ne yapıodu diyebiliyon önce ALLAH'A inancın olcak ki olduğunda böle düşünmeyecen
neyse kardeş siz devam edin yolunuza bunu unutma derim ALLA'IN RAHMETİ öyle büyük ki inancın olmadığında bile rızkını kesmiyor yinede merhamet edip rızıklandırıyor seni hadi şimdi selametle - +1 yıl
Yahu tamam hadi Soran inanmıyor, düzgünce öğrenmek için soruyor. Sen inanıyorsun cevap ver o zaman. Meraktan soruyoruz, araştırıyoruz işte.
2 soru sorunca "Hadi selametle" deyip gitmeyin artık. Aydınlatın bizi.
Soran+1 yılondan teknoloji atist japonlarda programlar putperest hindularda insanlık kanata japonya vs.. ateist ülkelerde.
- +1 yıl
Her yerde yapılır. Araştırma yapmanın yeri mi olurmuş.
- +1 yıl
Yakışıklı salak mısın sen? Bi' bilen vardır diye soruyoruz. Bunu anlamak bu kadar zor değil.
Soran+1 yılyazdıklarını tekrar okumadan önce en iyi cevabı oku sonra yazını oku sen inanacan mı allaha bakış açını değiştir at gözlüğünü çıkar anlayarak oku kuranı.
Allah inanamayı nasip eylesin kardeş. Günümüzde Allaha inanmak herkese nasip olmuyor. İnsanlar var olduğu sürece Allah herkavime elçi yolladı. Kitap yokken hiçbirşey yokken nasıl din oldu demeyin. Allah şöyle diyor: Hiçbir kavim yoktur ki aralarında elçi gelip geçmiş olmasın. Bu yüzden bu dünyada gelmiş geçmiş bütün insanlar sorumludur.
014 Yorumla- +1 yıl
Ee neden son peygamber gonderildi o zaman? Bundan sonraki kavimler ne olacak? Bundan 2 milyar yil sonrakiler ne yapacak?
Ayrica su anda Allah'tan haberi olmayan binlerce insan var. Onlar neye gore sorumlu olacaklar?
- +1 yıl
son peygamberin gönderilme sebebi insanlar gerçek Allahlarını unutmuş putlara tapınmaya başlamışlardı ve büyük bir cahillik hakimdi. Bu gibi yanlışları düzeltmek için gönderildi. Bundan sonraki kavimlerde bu son peygambere inancaklar aralarında peygamber olmasa bile elçi göderecektir. Allahtan haberi olmayan yoktur. Varsa bile günümüzden olmadan önce mutlaka öğrenir merak etme.
Soran+1 yılbiz gökyüzünü tutuyoruz üstünüze düşmesin diyor uzay boşluğunumu tutuyor yıldızlar şeytan taşlamak içindir halbuki gök taşları en çok merak ettiğimde şeytanla pazarlık yapıyor ve şeytan melek ve melekler hesap sormadan allahın isteklerini yapıyor. peki nasıl şeytan allaha hesap sorup pazarlık yapıyor.
- +1 yıl
"Allahtan haberi olmayan yoktur. Varsa bile..." Haberi olmayan var mı yok mu? Kendinle çelişiyorsun. "Varsa bile" dediğine göre haberi olmayan olabilir demek ki. Ayrıca neden son peygamber diyorum ben de. Madem öyle komple 1 tane gelseydi bütün kavimler -senin dediğine göre şimdiden sonra öyle olacakmış ya- onu izleseydi.
Ben sana 2 milyar yıl sonra ne olacak, yeni peygamber gelmeyecek mi diyorum sen neden gönderildiğini anlatıyorsun. - +1 yıl
sana yanlış öğretmişler böyle sığ düşünmemek gerekir Allahın her ayeti içinen az 1 saat düşünülür. Düşünmeyen tm derinliğiyle anlayamaz zaten. Düşündüğünde çok farklı anlamlar çıkıyor ordan. Türkiyede dinden soğutarak bağnaz nerden geldiğini bilmyen bir toplum yaratmaya çalışıyorlar ve bunuda çok iyi başardılar. islam diniyle alakalı her türlü yalanı söylemekten çekinmediler. Hristiyanlar müslümandan soğutup ilk önce ateistleştirecekler sonra müslümanlığa karşı kullanıcaklar.
- +1 yıl
Hala daha soruma cevap vermedin. En az 1 saat düşüneceğim şeyi neden yazmış? Daha basit ve anlaşılır olması gerekmez mi? Kaldı ki o dönemde... Ben şimdiki teknolojiyi bilerek yorumlayarak 1 saat düşüneceksem, o zamanki insanlar nasıl anlasın bunu?
"Hiçbir kavim yoktur ki aralarında elçi gelip geçmiş olmasın. "
Sana 2 milyar sonraki insanlara nasıl ulaşacak?
Madem ulaşabiliyor neden ardarda peygamber gönderildi?
Amazonda Allah'tan bihaber yaşayanlar ne olacak?
Hristiyan falan anlatma bana. - +1 yıl
Şeytan Allaha isyan etmesini Allah istiyor zaten onun elinde ola birşey değil. Allah onu isayan etsin diye yarattı zaten. Şeytanda bunun farkında. Hz Muhammed şeytana diyorki: Gel Allaha secde et seni cennete girmene ben kefil olacağım diyor. Şeydanda Hz Muhammede şöyle diyor: İnsanlar kötülüğü benim yüzümden işlediklerini sanıyorlar ama öyle değil. Kötülük benim elimde değil herşey Allahın elinde Kıyamete kadar ben olmasam bile insanlar kötülük yapacak. Olacak olna herşey ben olmasam bile olcak
- +1 yıl
Şeytan kötülüğe yönlendirmiyorsa neden ayetlerde hep şeytandan Allah'a sığınılıyor? Çok yanlış yerlerden girdin.
Şeytan her insanı kötülüğe yönlendirebiliyorsa Allah'a yakın bir gücü var ki her insana ulaşıp kötülüğe sevkedebiliyor. Ayrıca zaten bilinen şeyleri neden yaşıyoruz? Bu kader olayına yeni bir şey çıkarttılar. 2 adet kader var; degistirilemeyen kader, senin elinde olan kader. Eskiden oyle bir sey yoktu. Sorular bunaltinca boyle bir sey attilar ortaya.
Bu kader olayi cok karisik. - +1 yıl
Allah şeytana insanların içine vesvese vermesi için Allah görevlendirdi zaten. Herkezin bir görevi var. Kurandada şeytana uymayın diyor işte. Şeytanda aslında bir melektit ama dünyada öyle insalar olacakki kötülük yapmada şeytanında aşşasına düşecek diyor kkuranda. Bence bu insanlar ateistler olabilir. Kader konusu çok basittir İnsanların gelceğini neler yapacağını sadece Allah bilir. Şeytan çok güçlüdür doğru ama Allahın gücü sınırsızdır dağlar kadar fark var arada.
- +1 yıl
Allahın gücünün sınırı olmadığı için bizim geleceğimizi çok rahat bileceğindende şüpemiz olmaması gerekir. İnsanlar bir iişi yapar ama Allah engin gücü sayesinde o yapmadan bilir. Ama Allah şöyle diyor Ben her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldım. Bir işi yaparken 2 ya da 3 yol falan olur. Biz daha bu yollardan birini seçmeden Allah hangisini seçeceğimizi bilir. Bunuda anlamıyorsan Allah senin kalbine mühür koymuştur ben kendimi paralasamda sen inanmazsın. Ölğnce bekle diyyorum sadece...
Soran+1 yılyani allah bile bile bizi dünyaya gönderip cehennemde yakıyor hatta yetmiyor derimiz çürüyünce düzeltip bir daha yakıyor. pikniğe çıkim mangal yakim iştahım açıldı. kuranda herşey yazıyor dinin yalan olduğuda
- +1 yıl
Hepsinin mantiksiz bir yani var ama daha fazla ustune gitmeyeyim senin hadi.
Biraz da su cennet cehenneme girme olayindan bahset bakalim.
Acip seyiyle oynuyordu desem. Rencide olurlar.
617 Yorumla- +1 yıl
senin allahin yok belli, allahi unutmus, ya da yok saya bilirsin, ama sundan emin ol ki gun gelecek diz cokeceksin, terbiyeni takin bence, biz size saygi duyoruz, sizde biraz karakter gosterip bize saygu duymaniz gerekir, bosuna dememisler, islam guzel ahlak dini diye, islami bilmeyenler cogu ahlaksiz buda burada belli oldu
- +1 yıl
Su katliam yapip, insan oldurenler mi "guzel ahlak" dininden?
Soran+1 yılözg86 yanlış anlama ama sen ahlakınla örnek olabilirsin unutmaki o ahlak dinden değil senin kişiliğinden aldığın eğitimden ailenden arkadaşlarından gelir sen bize saygı duyarsın onlarda tanrının olmadığına inanıyor dersin saygı duyarım ama müslümanlık dininde saygı varsada müslümanda yoktur ben sokağa çıkıp ateistim diyemem ve inanmadığım halde bazen zorunlu olarak camide namaz kılarım çünkü yaşamam lazım turan dursun gibi bir din adamı ateistim dediğinde öldürüldü unutma araştır.
- +1 yıl
Allahsızlar : /
- +1 yıl
yobazlar cok, ama herkez de yobaz degil, dindar olmak yonazlik degil, tr de din cok yalnis anlatiliyor, ve din uzerinde siyaset yapiliyor, dinde zorluk yok, kimse zorla namaz kilmamali, eger yapacaksan icinden geldigi icin yap, ama allahi asla inkyar etme, inanmaya bilirsin ama bu sindilik, ben eminim ki gunun birinde inanacaksin, tez ya da gec bu bir gercek, ama inkar etme asla
- +1 yıl
Bu Inanna işi de iyi tuttu ha.
Soran+1 yılinkar etmek değilde olmadığına inanmak diyelim olmadığına inandığım halde müslümanların geneline baktığın zaman zaten kaçarsın ateist ülkelere bak özelliklede dünyaya insanlık dersi veren japonyaya huzur içinde yaşayam kanada ya en az suç işlenen ülkelerin başlarında gelen venezuelleye ve daha bir çok ülke neden islam birbirini yiyor yahudi katlediyor hristiyan köleştiriyor bunlar ilahi denen dinler neden putperest denen ineğe tapan hindistanda insanlık hakim daha bir sürü şey yer sığmadı.
- +1 yıl
İster inan ister İnanna diyorsun.
aşağıda neler olmuş :/ bunlar hep ''şeytani komedya'' tanrı sizi barbecue ye davet ettiğinde, ben o party e gelmicem
10 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kainat var olmadan önce kainatı tasarlıyordu dahada öncesinde kainatı tasarlamayı tasarlıyordu dahada öncesinde fikrim gitmiyor...
11 Yorumla
Soran+1 yılkainatı tasarladı denedi olmadı bir daha yaptı olmadı bir daha tamamda insanları neden yarattı secde et dedi egosunumu yatmin ediyordu. kendine bir harem kurup hiçlik durumunda o hiçlike hayatının hiçini yaşasaydı. yanlızlıktan sıkılmazdı.
Gizli Üye(36-45)+1 yılKainaatın evveli hakkında kesin bir bilgi yok, insan neslinin hayatı hakkında da yok, din kitaplarının bahsettiğine göre insan neslinden önce cinler vardı, cinler artık kullak yapmamaya başladığında Allah(CC) insanı yaratmaya karar verdi
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkulluk olacaktı
Cevap sahibi+1 yılmchtlr düzeltmeyi yapan da benim
Soran+1 yılmchtlr ben bişe yazmadım yanlış anladın galiba neyse cinler kulluğu bırakınca biz geldik biz bırakınca başkasımı gelecek dünya ya.
Cevap sahibi+1 yılhayır kıyamet kopacak
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sen gidipte küçücük ali ağaoğluna neden sen şu towerları yaptın diye sorabiliyor musun? soru cürmüne nazaran çok büyük...
00 YorumlaDiğer konusunda 653 cevap paylaştı. guzel soru ateist etttin benı helal:D
14 Yorumla
Soran+1 yılben de daha ne sorularvar sadece bunlarla ateist olunmaz ama ateist olmak için kuran okuman lazım.
Soran+1 yılcanın sağolsun
Soran+1 yılekledin mi canın sağolsun yazdım özür sağlıkolsun olacaktı.
bazi arkadaslar guzel anlatmislar anlamisindir umarim
00 Yorumla
+1 yılsartre okuyup varoluşuna anlam yüklemeye çalışıyordu.
00 Yorumla
+1 yılsen bunlara fazla kafa yorma lan devreleri yakcan :)
00 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. bu konu yakar devreleri ama güzel soru :)
10 Yorumla
+1 yılDisko disko partizaniiiii yapıyordu
08 Yorumla- +1 yıl
Ulan şarkının ortalarından sonra ezan falan okunuyor. Erdim de kulağıma ezan sesi mi geliyor diye panik oldum YouTube'u kapattım.
- +1 yıl
Ezanlı metal o <3
Soran+1 yılo değilde dünyada insanlara bukadar şey vermiş vendisi şimdi neler götürüyor düşünsene adam tanrı istediğini yapar.
- +1 yıl
Dunyevi islerden elini cekmistir bence.
- +1 yıl
Hurileriyle mesguldu...
215 Yorumla- +1 yıl
Seviyen yerlerde
- +1 yıl
Hiç astronomi okumamışsın. Kınıyorum seni.
Soran+1 yılhurilerle keyif sigarası harika ya.o değilde insanlar huri hayali kuruyor kapıda nurilerin elinden geçecekler. :)
- +1 yıl
Salavat getir gafir!
- +1 yıl
- +1 yıl
antik mitolojileri anlatan seksi bir death metal babalarıdır <3
Soran+1 yılcennette bir parti düzenleyelim zaten orda günahta yok ooohhhh.
+1 yılPilates.
32 Yorumla
Soran+1 yılmüslümanlar kendini bile sevmiyoki baksana müslüman alemine hepsi allah diyor birbirlerini kesiyor.
çok meraklıymışsın be sende
00 YorumlaSüt diliminin tarifini.
00 Yorumla
+1 yılCevap vermeyeyim en iyisi.ne fesatim mk
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOsbir çekiyordu
23 Yorumla
Soran+1 yılosbire gerek yok be hacı koskoca allah yaratır bakire huriler işibitce yok eder
lazım oldumu yenisini yapar çok mu zor.- +1 yıl
Bakire kadinlar cok sıkıcı.
Gizli Üye(36-45)+1 yılMisket oynuyordu.
10 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?